Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΡΟΣ: Στην κόψη του ξυραφιού η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών

  
 Εδώ και 20 χρόνια η ΕΑΣ Πάρου, έχει πληρώσει πανάκριβα την συνεργασία της με την Αγροτική τράπεζα. Όταν το 1977 πήρε το δάνειο για να ολοκληρώσει τις εγκαταστάσεις της, τίποτα δεν έδειχνε ότι πιθανόν αυτό να ήταν και η αιτία για τον μαρασμό της.
 2012 Η ΕΑΣ Πάρου έχει πληρώσει τρείς φορές επάνω το δάνειο.. και όμως εξακολουθεί να χρωστάει τα δεκαπλάσια, για ένα κτίριο που με ευθύνη της ΑΤΕ έχει χρεωθεί έξη φορές! επάνω!!  και έχει υποθηκεύσει την πολλαπλάσια ακίνητη περιουσία του συνεταιρισμού.
 Το 2011 η διοίκηση δέχτηκε να σταματήσει η δικαστική διαμάχη, να πληρωθεί η ΑΤΕ με πολλαπλάσιας αξίας ακίνητα, ώστε να μπορεί να συνεχίσει "καθαρή" με βάση τον νέο νόμο περί συνεταιρισμών.
 Αποτέλεσμα.. τα πάντα βρίσκονται σε ένα τέλμα. Και ένας πλούσιος και υγιής συνεταιρισμός καταρρέει. 
 Ευθύνες σε πολλούς... όμως αυτή τη στιγμή, με τους υπαλλήλους απλήρωτους έχο χρόνο τώρα, με τους αγρότες απλήρωτους ακόμα περισσότερο από ένα χρόνο, η κατάρρευση της ΕΑΣ Πάρου θα είναι χαριστική βολή στην οικονομία του νησιού.
 Πολλά αυτά που ακούμε για την στροφή στην αγροτική οικονομία.
 Τα νέα που μας έρχονται από παντού λένε άλλα.
 Σήμερα μάθαμε ότι και στην Σύρο η "ΒΙΟΣΥΡ" ανέστειλε τη λειτουργία της, δίνοντας ένα μεγάλο χτύπημα στην αγροτική οικονομία του νησιού,
 Το πρόβλημα της ΕΑΣ Πάρου θα μπορεί να λυθεί με μια απλή απόφαση του υπουργείου.
 Η τεράστια ακίνητη περιουσία της, οι εγκαταστάσεις της (ελαιοτριβείο, τυροκομείο, οινοποιείο) και ο πλούτος της παριανής γής την κάνουν 100% βιώσιμη.
 Είναι κρίμα να καταστρέφεται ένα μεγάλο κομμάτι της τοπικής οικονομίας, για μια τράπεζα που παραβιάζοντας κάθε ηθική, στραγγάλισε τον συνεταιρισμό.
Ο   Παριανός Τύπος και ο Δημήτρης Αρκουλής πήραν συνέντευξη από τον πρόεδρο της ένωσης Νίκο Τσιγώνια και τον διευθυντή Αλέξη Γκόγκα.
 Παρακολουθήστε την





Δεν υπάρχουν σχόλια: