Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Μόνο 600 άτομα είχαν ξεχάσει στην λίστα Λαγκάρτν - βάλτε και πόσα αντικαταστήσανε - και μερικοί το κάνουν θέμα!

 Έκαναν τρείς μήνες για να ξαναπάρουν την λίστα! και αυτή που πήραν έχει 600 ονόματα παραπάνω!! 
 Κοίτα πόσο χρόνο θέλει ένα ένα copy paste!!! 
 Τώρα γιατί έχω την εντύοωση ότι ΠΑΛΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ;;;;;;;;
  
"Με 600 παραπάνω ονόματα, που "έλειπαν" από την αρχική της εκδοχή, το θέμα της λίστας Λαγκάρντ έρχεται ξανά δυναμικά στο προσκήνιο.


Η Νάντια Βαλαβάνη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, κατήγγειλε ότι η νέα λίστα, η οποία αυτή την ώρα βρίσκεται στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών, περιέχει 600 περισσότερα ονόματα. Γεγονός που ενισχύει την κατηγορία προς όσους είχαν διαχειριστεί την πρώτη λίστα ότι όχι μόνο προσπάθησαν να συγκαλύψουν την υπόθεση και να προστατεύσουν τους μεγαλοκαταθέτες από τον έλεγχο της εφορίας, αλλά επιπλέον αλλοίωσαν και τα ονόματα που αυτή περιείχε. 

"Ο λαός μας απαιτεί να μάθει και να αποδοθούν ευθύνες", τονίζει σε ανακοίνωσή του για το ίδιο θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ζητώντας επιπλέον να αποδοθούν ευθύνες σε όσους συμμετείχαν στην προσπάθεια συγκάλυψης και αλλοίωσης της λίστας. 

Στην καθυστέρηση στη διαλεύκανση της υπόθεσης, με αποτέλεσμα να εξαντλούνται οι χρόνοι παραγραφής. στέκεται σε ανακοίνωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ ρωτάει επιπλέον την κυβέρνηση αν σκοπεύει να αξιοποιήσει τη λίστα "ως εργαλείο φορολόγησης ώστε να ανακουφισθεί από το εξοντωτικό φορολογικό νομοσχέδιο η μεγάλη πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών".

Νάντια Βαλαβάνη: Εξακόσια ονόματα παραπάνω στη «νέα» λίστα Λαγκάρντ!

Στην καταγγελία ότι η αρχική λίστα Λαγκάρντ αλλοιώθηκε, και ότι η καινούρια λίστα που παρελήφθη από τις γαλλικές αρχές την περασμένη Παρασκευή έχει 600(!) παραπάνω ονόματα συγκριτικά με την παλιά προέβη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη.


Στην καινούρια λίστα Λαγκάρντ, υπάρχουν 600 ονόματα παραπάνω σε σχέση με την παλιά. Ευσταθούσαν αυτά που λέγονται ότι έγινε αντικείμενο επεξεργασίας» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Βαλαβάνη.

«Πιθανόν να βγουν κάποια πράγματα, αλλά το μεγάλο πρόβλημα του μαύρου χρήματος στην Ελβετία δεν ξέρω αν θα αντιμετωπιστεί» πρόσθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ για τη λίστα Λαγκάρντ

Όσοι προσπάθησαν να αποκρύψουν την λίστα Λαγκάρντ έχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες και είναι έκθετοι μπροστά στον ελληνικό λαό . Οι ευθύνες αυτές δεν περιορίζονται μόνο στους άμεσα εμπλεκόμενους, Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο, αλλά και σε αυτούς οι οποίοι ακολούθησαν και έκαναν τα πάντα για να συγκαλυφθεί η υπόθεση.

Ο λαός μας απαιτεί να μάθει και να αποδοθούν ευθύνες . Η συγκάλυψη είναι συνενοχή. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα αγωνισθεί ώστε να λάμψει η αλήθεια, να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη και η διαφάνεια.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για τη λίστα Λαγκάρντ


http://i.stpl.gr/image.ashx?m=Fit&f=L2ZpbGVzLzEvbmV3X2ltYWdlcy8yMDEyLTA1LTA1LzQ4MDgvOTY5ODU4Ni5qcGc%3D&t=634717839373362790&w=581&h=432


Έπρεπε να αποκαλυφθούν επ’ αυτοφώρω οι πρωταγωνιστές της συγκάλυψης και να παρακολουθήσει το πανελλήνιο την ευτράπελη και συνένοχη εμφάνισή τους στη Βουλή και στα ΜΜΕ, για να φτάσει επιτέλους, με τόση καθυστέρηση, η περιβόητη λίστα Λαγκάρντ στην επίσημη κατοχή του Ελληνικού Δημοσίου.

Τα ερωτήματα είναι συγκεκριμένα, αμείλικτα και αναπόδραστα:

1)    Η λίστα αυτή ταυτίζεται με τα αρχεία ή τα στοιχεία που χειρίσθηκαν προσωπικά και εν κρυπτώ ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Διώτης και ο κ. Καπελέρης;

2)    Από την καθυστέρηση αξιοποίησής της ποια ζημιά προέκυψε και ποια ευθύνη υπάρχει, με δεδομένο τον ορυμαγδό εξουθενωτικών μέτρων σε βάρος της Ελληνικής Κοινωνίας; Θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί όπου ανήκουν;

3)    Ποιο είναι τελικά το μυστικό της λίστας, λόγω του οποίου και ο  νυν Υπουργός Οικονομικών καθυστέρησε τόσο αδικαιολόγητα την ανάκτηση της πρωτότυπης λίστας Λαγκάρντ; Ποια ήταν τα «τεχνικά προβλήματα» στα οποία αναφέρθηκε για να δικαιολογήσει την τόσο μεγάλη καθυστέρηση; Και γιατί με έμφαση και σημασία δηλώνει ότι η πρωτότυπη λίστα «δεν πέρασε καν από τα χέρια του Υπουργού;».

4)    Με τη λίστα στην κατοχή της, η Κυβέρνηση σκοπεύει να την αξιοποιήσει ως εργαλείο φορολόγησης ώστε να ανακουφισθεί από το εξοντωτικό φορολογικό νομοσχέδιο η μεγάλη πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών;

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. θα ενεργοποιήσει κάθε νόμιμη διαδικασία για να λάμψει η αλήθεια και να υπάρξει δικαιοσύνη και διαφάνεια. Επισημαίνουμε ότι, με ευθύνη των συγκυβερνώντων κομμάτων, που και προχθές αποφάσισαν να σταματήσει η διερεύνηση ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, η διαλεύκανση της υπόθεσης καθυστερεί αδικαιολόγητα, ενώ εξαντλούνται οι χρόνοι παραγραφής."

Δεν υπάρχουν σχόλια: