Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ!

  Η απάντηση των εργαζομένων, αλλά και όλων όσων βλέπουν να καταστρέφεται η ζωή τους, για να χαριστούν 40 τόσα δις στις τράπεζες.
Με δάνεια που θα πληρώσουμε εμείς! 
Για να μπορούμε λέει να παίρνουμε δάνεια από τις τράπεζες... 
Για να μπορούμε να αποπληρώσουμε τους φόρους... 
Με τους οποίους θα αποπληρωθούν τα δάνεια..
Με τα οποία θα ανακεφαλοποιηθούν οι τράπεζες!!!

Καταλήψεις αυτή τη στιγμή σε Δήμους, εφορίες, υπηρεσίες... 
Στην Σύρο εξακολουθούν να είναι υπό κατάληψη, η Περιφέρεια και όλες οι υπηρεσίες της, η Πολεοδομία, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ενώ φαίνεται ότι θα εξαπλωθούν και σε Δήμο, και άλλων υπηρεισίες κοινής ωφελείας.
 Στην Πάρο, οι φορείς και τα Σωματεία καλούν σε σύσκεψη την Τετάρτη στι2 2.30 μμ για να προχωρήσουν σε καταλήψεις σε όλα τα ταμεία του νησιού.

Διαβάστε από το left.gr τις εξελίξεις στους μεγάλους Δήμους της χώρας.

"Με κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα και τους δήμους στις προθέσεις τις τρικομματικής μνημονιακής κυβέρνησης να προχωρήσει σε απολύσεις.


12.44: Σε κλίμα τρομοκρατίας αυτή τη στιγμή στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης διεξάγεται σωματικός έλεγχος όσων θέλουν να μπουν στη δίκη με τον κόσμο να φωνάζει και να αντιδρά έντονα. Υπάρχει μεγάλη ένταση καθώς η αστυνομία δεν ήθελε να επιτρέψει την είσοδο στην αίθουσα ούτε καν στα παιδιά και στη γυναίκα του Θανάση Αγαπητού. 


______________________________________________________________________


12.17: Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Χαριλάου Τρικούπη στο ύψος της Αλεξάνδρας, από εργαζόμενους στους δήμους που διαμαρτύρονται στη γενική γραμματεία Δημοσίων Εργων για το θέμα της διαθεσιμότητας.




________________________________________________________________________
Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης


Embedded image permalink



12.00: Έφτασαν πριν από λίγο στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης οι διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για τις συλλήψεις των εργαζομένων που προπηλάκισαν τον Γερμανό Πρόξενο. Φωνάζουν συνθήματα και κρατούν πανό. Το δικαστικό μέγαρο μοιάζει με φρούριο καθώς περιφρουρείται από ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις.


Από  thestival


________________________________________________________________________


11.52: Βίντεο από την κατάληψη του υπ. Υγείας

_______________________________________________________________________


11.45: Υπό κατάληψη δημόσιες υπηρεσίες στο Ηράκλειο - Στα χαρακώματα οι εργαζόμενοι
Αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι τελικής πτώσεως είναι οι εργαζόμενοι της τοπικής αυτοδιοίκησης του Ηρακλείου που συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους αποκλείοντας για μια ακόμη φορά τη Λότζια. Να σημειωθεί ότι υπό κατάληψη βρίσκεται και η υπηρεσία πράσινου του δήμου Ηρακλείου με τους εργαζομένους στα προγράμματα κοινοφελούς εργασίας να διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων τους.


Υπό κατάληψη δημόσιες υπηρεσίες στο Ηράκλειο - Στα χαρακώματα οι εργαζόμενοι


Αποκλεισμένο ωστόσο είναι και το γραφείο οικονομικούς της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης με τους εργαζομένους να διαμαρτύρονται ζητώντας να παγώσει η διαθεσιμότητα γισ 22 μόνιμους υπαλλήλους της υπηρεσίας. Όπως προειδοποιούν οι εργαζόμενοι οι κινητοποιήσεις θα σταματήσουν μόνο αν εγκαταληφθεί μια για πάντα το σχέδιο που αφορά στη διαθεσιμότητα τους. Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνέλευση των συνδικαλιστικών οργάνων προκειμένου να αποφασιστεί το μέλλον και η μορφή των κινητοποιήσεων.
Πηγή:  prismanews
______________________________________________________________________


11.42: Ξεκίνησε πριν από λίγο η πορεία των εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση τα δικαστήρια σε ένδειξη συμπαράστασης στον συνάδελφό τους, ο οποίος δικάζεται για τον προπηλακισμό του Γερμανού προξένου.




_____________________________________________________________________


11.38: Καταλήψεις από δημοσίους υπαλλήλους που βγαίνουν σε εφεδρεία στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
___________________________________________________________________


11.35: Στο δημαρχείο της Αθήνας μεγάλη διαδήλωση των εργαζομένων για τις απολύσεις
Ξεκίνησαν πορεία προς την πλατεία Κοτζιά - από την Λιοσίων και το κτίριο του παλιού δημαρχείου όπου συγκεντρώθηκαν το πρωί - οι εργαζόμενοι στους δήμους της Αθήνας. Αποδέκτης της διαμαρτυρίας τους είναι ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, δεν έχει ξεκάθαρη στάση στο ζήτημα της διαθεσιμότητας.
__________________________________________________________________


_____
11.33:   Κλειστή η Χαριλάου Τρικούπη από Λασκάρεως, λόγω συγκέντρωσης εργαζομένων του υπ. Περιβάλλοντος έξω από το κτίριο της ΓΓ Δημοσίων Έργων.


**************************************************************

Kαταληψη στο υπ. Υγείας από τους εργαζόμενους, για τις 68 επαπειλούμενες απολύσεις

Η διήμερη κατάληψη ξεκίνησε σήμερα, μετά από έκτακτη γενική συνέλευση την Παρασκευή. 


 




 

Δεν υπάρχουν σχόλια: