Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Τρίτη και 13 και 13ο θέμα! Καλό είναι να το αποφεύγεις! - Θύελλα χθές στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ

 ΔΕΥΑΠ: Σε σύγκρουση με τους εργαζόμενους, την κοινή λογική και το Δημόσιο συμφέρον ο πρόεδρος της.

Θύελλες χθες στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ.
 Τρίτη και 13 και 13ο Θέμα, η προσφυγή των εργαζομένων στην επιθεώρηση Εργασίας, καθώς και η κοινοποίηση της σωρείας παραβάσεων της Εργατικής Νομοθεσίας στην Εισαγγελία, τον Δήμο, στα δευτεροβάθμια όργανα, στα ΜΜΕ.
 Στην εισήγηση-απολογία ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Στ. Φραγκούλης, δεν έπεισε και κυρίως δημιούργησε απορίες και στον πιο καλοπροαίρετο ακροατή.
 1. Για πιο λόγο ένα χρόνο τώρα, και παρά τις επιβεβαιωμένες παρεμβάσεις, προχώρησε αυθαίρετα σε μειώσεις μισθών και περικοπές επιδομάτων, δυναμιτίζοντας το κλίμα στην ΔΕΥΑΠ;
2. Γιατί απέκρυψε έγγραφο-απάντηση του Υπουργείου που ξεκαθαρίζει, ότι τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου δεν εντάσσονται στο σύνολο των διατάξεων του αρ.31;
3. Πώς και ξέχασε έγγραφο-απόφαση 59/2009 με υπογραφή του, αλλά επικαλείτο μέσα στο συμβούλιο άλλη, του 2004;
4. Αποφάσισε και ορμήνεψε, ότι δεν υπάρχει συλλογική σύμβαση εργασίας, γιατί δεν έχει ανανεωθεί!. Ούτε η τρόικα εσωτερικού δεν προχώρησε σε τέτοιες ερμηνείες, πώς έφτασε αυτός σε τέτοια συμπεράσματα;, του τα εισηγήθηκε ο "λαλίστατος" διευθυντής της ΔΕΥΑΠ; - επ ευκαιρία... καλορίζικος - .
5. Ένα χρόνο τώρα, καθημερινό θέμα συζήτησης στην ΔΕΥΑΠ είναι αυτο ακριβώς που συζητήθηκε χθές! Έχουν γίνει συσκέψεις και είχε αποφασιστεί να γίνει μια επιτροπή που θα ξεκαθαρίσει την  "νομιμότητα της μισθοδοσίας". 
 Ένα χρόνο δηλητηριάζονται σχέσεις και η ηρεμία της επιχείρησης. Είναι αυτό κατά τον πρόεδρο σωστή διαχείρηση, μιας δημοτικής επιχείρησης;
6. "Εγώ γνωμοδότησα για τον νόμο" φράση που αναιρεί όλη την εισήγησή του, για το πώς καθορίστηκαν οι μισθοί.
 Αυτό δεν είναι ένα απλό, λεκτικό, πολιτικό αν θέλετε λάθος. Εκφράζει μια νοοτροπία. Νοοτροπία που αποκλείει τον διάλογο, την σύνθεση, την λύση σε κάποιο πρόβλημα. 
 Το να είσαι εργατικός και έντιμος, δεν σημαίνει πάντα και αποτελεσματικός. Και η εικόνα που αποκόμισαν χθες ΟΛΟΙ οι παρευρισκόμενοι ήταν απογοητευτική. 
 Μια διοίκηση,  ενός ανδρός αρχή, ένας διευθυντής(;).... καλά είμαστε εσείς; και ένας Δημοτικός οργανισμός σε αναβρασμό!
 Καταλαβαίνει το πρόβλημα ο κ. Φραγκούλης;
7. "Οι σύμβουλοι μίλησαν... ΤΕΛΟΣ" και έπεσαν όλοι κάτω ξεροί! Βέβαια οι σύμβουλοι δεν είχαν ανοίξει το στόμα τους. Αλλά και τα άλλα 12 θέματα.. έτσι πέρασαν... Εισηγούμαι, προτείνω, αποφασίζω, εγκρίνω, το επόμενο..... - α! επ ευκαιρία... καλορίζικος ο κ. διευθυντής.... -. 
Τελικά και αφού σταμάτησαν τα γέλια, και ο πρόεδρος κατάλαβε το λάθος του, οι σύμβουλοι μίλησαν.... και μάλλον έκαναν τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ να νοιώσει ότι Τρίτη και 13 και 13ο θέμα .. καλό είναι να το αποφεύγεις!

* Παρόντες χθές ήταν μεγάλος αριθμός εργαζομένων, ο δημοτικός σύμβουλος της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Μ.Ισιγώνης το μέλος της ΚΕΠ  Σωτήρης Καστρουνής, Δημοσιογράφοι, ο εκπροσωπος του Εργατικού Κέντρου Γ.Παπανικολάου. 
 ** Τελική διαπίστωσις, οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν τα λεφτά που δικαιούνται. 
Πιο ξεκάθαρη θέση υπέρ των εργαζομένων από την Μαρουσώ Φραγκούλη και Μαρία Χανιώτη. 
*** "Εγώ αν τους είχα στην επιχείρησή μου, δεν θα τους έδεινα ούτε το 1/3!" υπερθεμάτισε της τρόικας, σύμβουλος.
  Ας τον συστήσουμε στον Τζήμερο και τον Στουρνάρα και τον Σόιμπλε, για να μας σώσει.
  Την τοποθέτηση του δεν αξίζει καν να κριτικάρεις... μήπως όμως λέμε .... μήπως πρέπει να διαβάσει ξανά το ΦΕΚ περί σύνθεσης Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΠ;.
**** Δεν ξέρω αν το ξέρατε, αλλά η ΔΕΥΑΠ έχει και Διευθυντή... καλορίζικος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: