Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Εντείνονται οι κινητοποιήσεις στην Πάρο

 Με την κατάληψη της ΔΟΥ που συνεχίζεται και σήμερα και με τις αποφάσεις του Συντονιστικού φορέων, εντείνονται οι κινητοποιήσεις στο νησί.
 Η μετατροπή της Πάρου σε νησί "άγονης γραμμής" έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία.
 Ταυτόχρονα φαίνεται ότι η οικονομική κρίση πλήττει πλέον με σφοδρότητα και την Πάρο. 
 Η ανεργία αυξάνεται καθημερινά. Επιχειρήσεις κλείνουν ή λειτουργούν στο κόκκινο. Εργαζόμενοι με τετράωρη απασχόληση, άνεργοι που χάνουν το εποχιακό επίδομα, δημόσιες επιχειρήσεις που κλείνουν, συντάξεις που εκανεμίζονται, τιμές σε προιόντα με τεράστια διαφορά από τις τιμές που υπάρχουν στην υπόλοιπη χώρα...!! 
 Όλα αυτά σκορπούν ανασφάλεια σε όλο και περισσότερους συμπολίτες μας.
 Η εγκατάλειψη του Κέντρου Υγείας θέτει σε κίνδυνο την Υγεία αλλά και την ίδια την ζωή των συμπολιτών μας.
 Προβλήματα που επεκτείνονται σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων και δείχνουν ότι σε όλες τις Κυκλάδες, έρχεται καταιγίδα.
 Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Σαντορίνη.
 Τα αυξημένα προβλήματα στα ζητήματα της Υγείας, ιδήγησε ακόμα και σε μαζική παραίτηση των στελεχών της τοπική της Νέας Δημοκρατίας.
"Οι λόγοι που επικαλούνται σε επιστολή απευθυνόμενοι προς τον Αρχηγό του κόμματος και Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, είναι η διαρκής απαξίωση της Οργάνωσης σχετικά με τη λήψη αποφάσεων που αφορούν στο νησί.
"Κυρίαρχα είναι τα θέματα του νέου Νοσοκομείου , όπου επισημαίνεται η μεγάλη καθυστέρηση στη λειτουργία του, αλλά και η πρόσφατη κατάργηση της ΔΟΥ Θήρας. Τα μέλη της ηγεσίας της Τοπικής Οργάνωσης διαμαρτύρεται γιατί: λαμβάνονται αποφάσεις χωρίς ενημέρωση και αφορούν το χώρο ευθύνης τους και η αξιοποίηση τους γίνεται μόνο σε προεκλογικές περιόδους, όσο και στην άδικη διοικητική υποβάθμιση του νησιού μας, με τα μέτρα τα οποία προωθούνται"". Λέει το ρεπορτάζ.

 Αντίθετα τα τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας της Πάρου, κρατού άλλη στάση. Δικαιολογούν τα πάντα και στρέφουν τα πυρά κατά των εργαζομένων στο Κέντρο Υγείας.  
 Το συντονιστικό των φορέων θα ενταικοποιήσει τις κινητοποιήσεις και καλεί τους πολίτες στην συνάντηση που θα γίνει την Πέμπτη στις 7.00 στην αίθουσα του Δηνοτικού Συμβουλίου.
 Η συνελεύσεις σε όλα τα χωριά του νησιού είναι το πρώτο βήμα της αυτοοργάνωσης.
 Αποφάσεις για την μορφή των κιητοποιήσεων και την ΑΜΕΣΗ υλοποίησή τους, είναι το θέμα της συζήτησης. 

       

Δεν υπάρχουν σχόλια: