Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Δελτίο Τύπου για την Επιστολή Αντιδημάρχου κ. Κωβαίου, για την Έναρξη Σχολικής Χρονιάς.



ΠΑΡΟΣ, 04/10/2012
Ο κ. Κωβαίος με επιστολή του στις 24 Σεπτεμβρίου 2012, με την ευκαιρία της έναρξης της Σχολικής Χρονιάς, απεύθυνε τις τετριμμένες ευχές, και προσπάθησε να βγάλει από πάνω του όλες τις ευθύνες για τα προβλήματα που θα υπάρξουν στην ομαλή λειτουργία των Σχολείων, από την υποχρηματοδότηση των Δήμων από το Κράτος,  αφήνοντας ανοιχτό το θέμα της  «συνεργασίας» με τους γονείς.
  Στόχος του φυσικά να προετοιμάσει το έδαφος για την πιθανότητα/βεβαιότητα  να κληθούν, οι ίδιοι οι γονείς να πληρώσουν το Μάρμαρο, για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων
Πλήρης ταύτιση με τις Μνημονιακές Εντολές Περικοπής των Κοινωνικών Δαπανών  της Τρόικας Εσωτερικού.
Αυτό που επίσης ενοχλεί ιδιαίτερα είναι το άλλο μισό της Επιστολής του,  που αναφέρεται στην «Δωρεάν» Ασφάλιση των Μαθητών, όπου ο κ. Κωβαίος συμπεριφέρεται όχι ως θεσμικός υπεύθυνος των θεμάτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά ως εκπρόσωπος της Ιδιωτικής Ασφαλιστικής Εταιρείας, καλώντας τους γονείς να επικοινωνήσουν με την Εταιρεία.
Κάποιος θα πρέπει να τον ενημερώσει ότι ο ρόλος του δεν είναι να προωθεί τα όποια ιδιωτικά συμφέροντα, αλλά να αγωνίζεται για την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Μανώλης Ισιγώνης
Δημοτικός Σύμβουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: