Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Γιατί δεν προκηρύσσονται εκλογές όσοι βουλευτές και αν παραιτηθούν

Τι λέει το Σύνταγμα
"Το Σύνταγμα ορίζει ότι ακόμη και αν παραιτηθούν 60 βουλευτές δεν είναι υποχρεωτικό να γίνουν εθνικές εκλογές. 
 Θα γίνουν αναπληρωματικές εκλογές στις έδρες των βουλευτών που έχουν παραιτηθεί ενώ δεν είναι υποχρεωτικό να συμμετάσχουν και τα άλλα κόμματα σε αυτή την αναμέτρηση.
Οπως εξήγησε σήμερα ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Κώστας Χρυσογόνος, αν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων παραιτηθούν, σύμφωνα με την πρόταση του Πάνου Καμμένου, τότε θα πρέπει να γίνουν αναπληρωματικές εκλογές, για τις συγκεκριμένες έδρες, στην οποίες μπορεί να πάρει μέρος, χωρίς αυτό να είναι υποχρεωτικό, όποιο κόμμα θέλει.
Ο κ. Χρυσόγονος, μιλώντας στον Real fm ανέφερε ότι εκλογές θα πρέπει να γίνουν και στην περίπτωση που παραιτηθεί ένας από τους βουλευτές Επικρατείας των κομμάτων και όλοι οι αναπληρωματικοί του."

 Προκαλεί απορία η πρόταση του κ.Καμμένου, να παραιτηθούν δηλαδή οι βουλευτέςτων Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΣΥΡΙΖΑ για να προκληθούν εκλογές.
 Είτε θα οδηγηθούμε σε εκλογές-φιάσκο με μόνη συμμετοχή των δύο κομμάτων που θα ξαναδιεκδικήσουν τις έδρες που παραχώρησαν...!!! και η μόνη αλλαγή θα είναι  να πάρει το ένα από τα δύο κόμματα μερικές έδρες του άλλου.
 Είτε θα συμμετέχουν και τα 3 κόμματα της συγκυβέρνησης, με αποτέλεσμα να αυξήσουν την κοινοβουλευτική τους δύναμη μιας και οι δικοί τους βουλευτές δεν θα παραιτηθούν.
 Τί ήθελε τελικά να πεί ο ποιητής;.
 
   
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: