Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Καρναβάλι μέσα στο Φθινόπωρο... Ούτε στο μέτρημα δεν βγαίνουνε


Δεν βγαίνουν οι βουλευτές, δεν βγαίνει ο προυπολογισμός, δεν βγαίνει το Μνημόνιο, δεν βγαίνουν οι υπολογισμοί....Ο Προϋπολογισμός προβλέπει έλλειμμα 5,2% του ΑΕΠ για το 2013 έναντι 4,2% που προέβλεπε το προσχέδιο. Η οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 4,5% έναντι προηγούμενης πρόβλεψης 3,8%, ενώ το δημόσιο χρέος εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 189,1% έναντι 120% όταν ξεκίνησε η κρίση! 

 ΠΡΟΣΟΧΗ !  ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!

Μέτρησαν λάθος στη Βουλή, δεν πέρασε ούτε το άρθρο 4 του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις


Το προεδρείο της Βουλής ανακοίνωσε λάθος το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για το άρθρο 4 του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις. Με 146 «ναι» το άρθρο τελικά δεν ψηφίστηκε αφού το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ έδωσαν «γραμμή» να καταψηφιστεί. Αφορά τη συντεχνία των μηχανικών. Στο άρθρο 4 ψήφισαν 146 ναι, 121 όχι, 26 παρών και κατά συνέπεια δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία των 293 παρόντων βουλευτών. Η καταήφιση του άρθρου 4 ήταν η κομματική «γραμμή» του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
Το άρθρο 4 αναφέρει : Ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Οικονομικών, Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δικαιοσύνης και Υγείας. Μεταξύ άλλων, η κατάργηση εισφορών 2% και 2 τοις χιλίοις υπέρ του ΤΕΕ επί των αμοιβών των μηχανικών και των καταβαλλόμενων ποσών στους αναδόχους για την εκτέλεση δημοσίων έργων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: