Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΜΕ!


Πριν από μερικές μέρες ακούσαμε από τον υπουργό Ναυτιλίας ότι στα σχέδια της Τρόικας είναι η εγκατάλειψη και η εκδίωξη των Ελλήνων  απ’ τα μικρά νησιά των 150 κατοίκων.

 Αυτό που ακούσαμε φαίνεται ότι είναι ένα μικρό μέρος ευρύτερου σχεδίου εγκατάλειψης και  υποβάθμισης  των νησιών του Αιγαίου.

Στις Κυκλάδες, για παράδειγμα, ακόμα και σε μεγαλύτερα νησιά έχει αρχίσει η υποβάθμιση, με την κατάργηση των Δημόσιων Υπηρεσιών. 

Οι υπηρεσίες του κράτους κλείνουν μία - μία και σε λίγο δεν θα υπάρχει καμία. Πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε το κλείσιμο των Ειρηνοδικείων, τη σκυτάλη την πήραν τώρα οι Εφορίες , θα ακολουθήσουν η Επιθεώρηση Εργασίας, το ΙΚΑ, τα σχολεία, το Κέντρο Υγείας …  

Υπό κατάργηση τελούν οι ΔΟΥ των νησιών Άνδρου, Θήρας, Κέας, Μυκόνου, Πάρου, Τήνου.
 Οι κάτοικοι θα εξυπηρετηθούν από άλλες ΔΟΥ περιοχών όπως η Σύρος, ο Πειραιάς, η Παλλήνη. 
Οι υπάλληλοι των υπό κατάργηση ΔΟΥ καλούνται να  ακολουθήσουν τη θέση τους στις ΔΟΥ υποδοχής και οι οικογένειές τους  υποχρεωτικά να μεταναστεύσουν εγκαταλείποντας τα νησιά μας.
Το κράτος υποχωρεί, φεύγει από τα νησιά, τα εγκαταλείπει, με φυσικό επακόλουθο τη μείωση των κατοίκων.
 Το σχέδιο εγκατάλειψης και υποβάθμισης των νησιών είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Οι οδηγίες της Τρόικας υιοθετούνται και εκτελούνται αμέσως από την εθελόδουλη τρικομματική κυβέρνηση. Νόμοι, διατάγματα και αποφάσεις παίρνονται καθημερινά από τις μνημονιακές κυβερνήσεις για την παράδοση και καθυπόταξη της χώρας μας. 

Το ξεπούλημα της ζωής μας είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθείται μέχρι σήμερα. 

Η αύξηση της ανεργίας, οι μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, η αισχρή φορολόγηση και τα χαράτσια στους μη έχοντες, η βύθιση της οικονομίας, η μνημονιακή λαίλαπα, η κατρακύλα της ζωής μας, η παράδοση της χώρας, πρέπει να σταματήσουν.

 Οι νησιώτες δεν έχουμε άλλο δρόμο από την αντίσταση και τον αγώνα για να βάλουμε τέλος στην εξαθλίωση της ζωής μας.

 Να ανατρέψουμε συνολικά την καταστροφική πολιτική των μνημονίων που μας επιβάλλεται.

 Να υπερασπισθούμε το δικαίωμα, το δικό μας, αλλά πρωτίστως των παιδιών μας, για επιβίωση. Να μην περάσουν τα βάρβαρα αυτά μέτρα και οι πολιτικές.

 Δεν εγκαταλείπουμε τα νησιά, δεν εγκαταλείπουμε το Αιγαίο.

Γενικός ξεσηκωμός σε όλα τα νησιά για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα, να μην κλείσουν οι Δημόσιες Υπηρεσίες, να μην ξεπουληθεί η χώρα. Δεν σκύβουμε το κεφάλι.
Τις Κυκλάδες δεν τις εγκαταλείπουμε!
Πανπαν

Δεν υπάρχουν σχόλια: