Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά - Νεώριο Σύρου. Βίοι παράλληλοι;



Και ενώ όλη η Ελλάδα παρακολουθεί και ενημερώνεται για το δράμα των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, εδώ κοντά μας 550 εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους, ζούν και αυτοί τα αποτελέσματα των αδιεξόδων που γέννησε η πολιτική Βενιζέλου, που το 2010 υπέγραφε όλες αυτές τις συμφωνίες, δέσμευε όλα τα ναυπηγεία της χώρας, και τα οδηγούσε σε οικονομικό μαρασμό.
  Η Ελλάδα, η χώρα των εφοπλιστών και πρώτη παγκόσμια ναυτιλιακή δύναμη, δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα ναυπηγεία της!!
-         Βέβαια με εφοπλιστές τύπου Ρέστη,  και να μπορούσε η Ελλάδα, δεν θα μπορούσε .. ο Ρέστης.. .. –
 Στην Σύρο αυτές τις ημέρες περνούν μέρες αγωνίας. Δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να ζήσουμε δραματικές καταστάσεις. Τα πάντα κρέμονται από μια κλωστή. Η επιχείρηση δεν είναι πλέον βιώσιμη και τελευταία της ελπίδα είναι η ανάθεση έργου από το πολεμικό ναυτικό.
 Οι δύο δεξαμενές θα δώσουν χρόνο και μια ακόμα ευκαιρία. Αν η ανάθεση δεν γίνει το άμεσο μέλλον φαντάζει σκοτεινό.
 550 εργαζόμενοι αλλά και δεκάδες επιχειρήσεις που ζούν από το ναυπηγείο βρίσκονται στον αέρα. Η ζημιά δεν περιορίζεται σε 550 οικογένειες, αλλά σε χιλιάδες!! Μέσα σε ένα νησί 20.000 κατοίκων!
 Στο νησί υπάρχει ήδη νευρική κρίση και αυτοί που ήδη έχουν χάσει την ψυχραιμία τους είναι αυτοί που δεν εργάζονται μέσα στα ναυπηγεία, αλλά όλη η υπόλοιπη κοινωνία που δεν θέλει να σκέφτεται το τι θα γίνει στο άμεσο μέλλον, σε περίπτωση που "κλείσει" το Νεώριο.
 Η απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου, για το αν θα αναλάβει το έργο το Νεώριο, αναμένεται γύρω στις 8/10… Άμεσα δηλαδή.
 Μέχρι τότε όλοι είναι σε αναμμένα καρφιά, και αν υπάρξει εμπλοκή, η Σύρος είναι καζάνι έτοιμο να εκραγεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: