Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012

Διαψεύδει το ΙΚΑ για ρυθμίσεις 400 ετών.


 Διάψευση με Δελτίο τύπου της διοίκησης του ΙΚΑ λάβαμε σήμερα.
 Με αυτή διαψέυδει ότι τα δημοσιεύματα που είδαν το φώς της δημοσιότητας στις 20/9 για ρυθμίσεις 400 ετων σε εκπαιδευτικό οργανισμό.
 Το θέμα ξαναήρθε στην βουλή με ερώτηση του βουλευτή Γ.Κυρίτση  εδω
 Από αυτά που διαβάσαμε καταλάβαμε τα εξής. Στη ρύθμιση που έγινε για δύο χρόνια, η δόση είναι 161,47 ευρώ. Μετά τα δύο χρόνια - που είναι κάτι σαν χαριστική περίοδος - το σύνολο του υπολειπόμενου ποσού, μπορεί να  αποπληρωθεί σε 36 δόσεις.
 Οι 4 αιώνες πρέκυπταν αν διαιρούσες το ποσό με την δόση των 161,47.
 Επειδή είχαμε αναδημοσιεύσει και εμείς αυτή την είδηση, - που έφτασε να γίνει και ερώτηση στη βουλή - θεωρούμε σωστό να αποκαταστήσουμε την αλήθεια.
 

   Αθήνα, 05 Οκτωβρίου 2012

Δελτίο Τύπου
Η αλήθεια απέναντι στην αναπαραγωγή του κατασκευασμένου ψεύδους για την ύπαρξη δυνατότητας ρύθμισης οφειλών προς το ΙΚΑ σε βάθος χρόνου 400 ετών.
Με ιδιαίτερη έκπληξη διαπιστώνουμε ότι επιχειρείται να αναπαραχθεί ο πέρα για πέρα, εξωπραγματικός, ανεύθυνος και ανυπόστατος ισχυρισμός ότι το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ έχει προβεί σε διακανονισμό εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε επιχείρηση σε βάθος χρόνου 400 ετών.

Εκφράζουμε τη λύπη μας γι' αυτόν τον εντελώς ψευδή ισχυρισμό. Για το θέμα αυτό έχει υπάρξει ολοκάθαρη και σαφής απάντηση της Διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, όταν η ίδια ψευδής είδηση είδε το πρώτο φως της δημοσιότητας στον ηλεκτρονικό τύπο.

Όποιος ισχυρίζεται ότι ισχύει αυτός ο διακανονισμός εξόφλησης οφειλών είτε αγνοεί την αλήθεια, είτε σκόπιμα αναπαράγει το ψεύδος.

Για τους τελευταίους κακόπιστους επαναλαμβάνουμε με απόλυτη συναίσθηση των ευθυνών μας τα παρακάτω:

Η αλήθεια είναι μία και μοναδική.

Με βάση Νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων (Ν.4038/2010) επιχειρήσεις που οφείλουν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μπορεί να επιλέξουν να ενταχθούν και στη ρύθμιση του λεγόμενου διακανονισμού, ο οποίος ισχύει μόνο μέχρι της 31/12/2013.

Σ' αυτή την επιλογή η επιχείρηση που οφείλει, πρέπει να καταβάλει τις τρέχουσες εισφορές του μήνα και επιπλέον ποσό που ισούται με το 20% των τρεχουσών μηνιαίων εισφορών της.

Η ρύθμιση αυτή απεδείχθη σωτήρια τόσο για το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, δεδομένου ότι εντάχθησαν σ' αυτή πάνω από 110.000 επιχειρήσεις και κατοχυρώθηκαν εισροές έναντι ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, πάνω από 1 δις για το 2012, όσο και αναμφίβολα επωφελής για τις επιχειρήσεις.

Η ρύθμιση όμως αυτή ισχύει μέχρι την 31/12/2013 και όχι για 400 χρόνια όπως ψευδώς κάποιοι ισχυρίζονται.

Την 1/1/2014, οι ενταγμένες σε αυτήν τη ρύθμιση επιχειρήσεις οφείλουν να εξοφλήσουν το υπόλοιπο της οφειλής τους σε 36 μηνιαίες δόσεις και όχι σε 400 χρόνια.
Αυτή είναι η μόνη και η απόλυτη αλήθεια. Ελπίζουμε επιτέλους για "κάποιους", η αλήθεια να γίνει κατανοητή.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ      

ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
        

Δεν υπάρχουν σχόλια: