Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

"Κάνω δημοψήφισμα για να αποφύγω το πραξικόπημα" Αυτά τα έγραφε η Liberation αρχές Νοεμβρίου

 "Μιά φάρσα, όταν επαναλαμβάνεται, καταντάει ΚΡΥΑΔΑ"
4 Νοεμβρίου 2011, η Liberation αναφέρεται σε δήλωση του Γ.Παπανδρέου ότι"Κάνω δημοψήφισμα γιατί φοβάμαι πραξικόπημα"!! ΔιαΒάστε ΕΔΩ.
Πιο συγκεκριμμένα έγραφαν τότε  
"Αίσθηση προκαλεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό το δημοσίευμα Γάλλου δημοσιογράφου της Liberation για τους δραματικούς διαλόγους μεταξύ Μέρκελ-Σαρκοζί- Παπανδρέου στις Κάννες."
"Ο Παπανδρέου επέλεξε το δημοψήφισμα για να αποφύγει στρατιωτικό πραξικόπημα", είναι ο τίτλος άρθρου στην εφημερίδα "Liberation", δίνοντας μία σαφώς διαφορετική διάσταση στην πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου και του υπουργού Εθνικής Αμύνης Πάνου Μπεγλίτη για την αλλαγή των επικεφαλής των επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων εν μέσω καταιγιστικών πολιτικών εξελίξεων.
Μάλιστα ο Γάλλος δημοσιογράφος και συνεργάτης της Liberation, Jean Quatremer, ανέφερε συγκεκριμένα στο προσωπικό του twitter (http://twitter.com/#!/quatremer):
"Ο Παπανδρέου στο δείπνο της Τετάρτης δικαιολόγησε το δημοψήφισμα στους Ευρωπαίους ηγέτες και συγκεκριμένα στο Σαρκοζί, λέγοντας ότι το έκανε για να αποφύγει τον κίνδυνο πραξικοπήματος".

 Διαβάζουμε σήμερα 
 
Η σκηνή στην αίθουσα του ΓΕΕΘΑ στο ισόγειο του υπουργείου, ενώ όλοι αναμένουν την άφιξη του νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Η ώρα περί τις 19.00 αρχές Νοεμβρίου και μέσα στην αίθουσα, βρίσκονται τρεις άνθρωποι.
Ο τότε επικεφαλής της διεύθυνσης διεθνών σχέσεων του υπουργείου πρέσβης Δ.Χρονόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών της ΓΔΑΕΕ Δ.Γεωργιόπουλος και ένας συνεργάτης του defencenet.gr με μεγάλη εμπειρία στο στρατιωτικο ρεπορτάζ. 
Η συζήτηση έχει ανάψει για τα καλά και περιστρέφεται γύρω από το πραξικόπημα των Γ.Παπανδρέου και Π.Μπεγλίτη που αποκεφάλισε την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων μία εβδομάδα πριν.  
«Καλά, τι συνέβη; Πως έφτασε σε αυτή την απόφαση ο Μπεγλίτης;» ερωτά ο δημοσιογράφος σε κάποια στιγμή.
Και ο Δ.Χρονόπουλος απρόσμενα απαντά, ενώπιον και του Δ.Γεωργιόπουλου:  
«Είναι απίστευτο, αλλά έγινε ακριβώς έτσι: Κτύπησε το πορτοκαλί τηλέφωνο, ήταν ο Γ.Παπανδρέου. Απαίτησε από την Π.Μπεγλίτη να αποκεφαλίσει όλη την ηγεσία των Ε.Δ. γιατί την επόμενη ημέρα έφευγε για τις Κάννες και έπρεπε να είχε ένα «χαρτί» στα χέρια του για να αποφύγει την οργή των Ευρωπαίων από την απόφασή του να προχωρήσει σε δημοψήφισμα. Τον ρώτησα τι θα κάνει και ο Μπεγλίτης μου είπε ότι δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά. Του είπα ότι είναι μεγάλο λάθος και μάρτυς μου ο Θεός προσπάθησα να τον αποτρέψω.»
Δ.Γεωργιόπουλος: «Τι λες βρε; Έτσι έγινε;».
Δ.Χρονόπουλος: «Ακριβώς έτσι. Του είπα ότι θα κάνει ζημιά και στον ίδιο πολιτικά μια τέτοια κίνηση, αλλά δεν με άκουσε. Σε λίγα λεπτά, κάλεσε τους τέσσερις Αρχηγούς και τους είπε ότι σε μισή ώρα ήθελε τις παραιτήσεις τους. Μετά από λίγο άρχιζαν να διαρρέουν στα ΜΜΕ του εξωτερικού ότι «αποσόβησαν πραξικόπημα στην Ελλάδα» Αυτή είναι όλη η αλήθεια». 

 Μετά από αυτά, έρχεται σήμερα το "ΒΗΜΑ" και ξαναθυμίζει τα περί πραξικοπήματος.
 Η αναφορά μόνο τυχαία δεν είναι. Αποσκοπεί σε τρομοκράτηση του λαού και αιτιολόγηση σειράς αποφάσεων, που θα παραβιάζουν το Σύνταγμα.
 Βλέπετε εδώ και δύο δεκαετίες, το σύστημα έχει αποφασίσει ότι δεν χρειάζεται πια να κάνει πραξικόπημα.
 Μπορεί να κάνει ένα κάθε μέρα. Έχει τα καινούργια μέσα, ελέγχει την δικαιοσύνη, έχει μετατρέψει τμήματα της αστυνομίας σε παραστρατιωτικά σώματα πραιτωριανών, φανατισμένων "Γκρίζων Λύκων¨.
 Έχει μετατρέψει τα ΜΜΕ σε μηχανισμούς ελέγχου σκέψης.
 Δεν χρειάζεται να κάνει πραξικόπημα. Το έχει κάνει ήδη.
 Και μέσα στους συνενόχους, είναι και εκδότες σαν τον Ψυχάρη, εφημερίδες σαν το "ΒΗΜΑ".






Δεν υπάρχουν σχόλια: