Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

"Έλληνες" και "Τούρκοι" Φασίστες.. είναι αδέρφια!

Θα έλεγα ότι η Θράκη μας πέφτει λίγο μακριά.
 Ελάχιστη συσχέτιση μπορεί να γίνει ανάμεσα στο νησία μας 
και την ακριτική περιφέρεια.
Όμως στο μυαλό όλων, η Θράκη είναι ένα πεδίο αντιπαραθέσεων. Σύγκρουση εθνικισμών, φοντεμενταλιστών, αγράμματων παθιασμένων που με φανέλα και σώβρακο στα χρώματα της Ελληνικής και της Τούρκικης σημαίας εξυπηρετούν υποπτους και περίεργους στόχους.
 .
 Καθημερινά διαβάζουμε απο ορισμένους "εθνικά υπερήφανους", 
κείμενα και ιστορίες συνομωσιολογίας, εθνικιστικής εκσπερμάτωσης
 και απίστευτης ηληθιότητας.
Κανένα μάθημα από την στάση του Ελληνικού κράτους 
από το 1950 και μετά.
Στάση που ¨εκανε Τούρκους" όλους όσους δεν ήταν Χριστιανοί.
 .
 Που χάρισαν στην κυριολεξία τους Πομάκους - αρχαίο θρακικό φύλλο που συμμετείχε και την εκστρατεία του Αλεξάνδρου - στους Τούρκους.
 Τώρα τα ανεγκέφαλα φασιστοειδή, χρησιμοποιώντας κάθε Γκαιμπελίστικη - είναι και κοντά στην ιδεολογία τους .. - μέθοδο, προσπαθούν με νύχια και με δόντια να φουντώσουν ένα πρόβλημα που ήδη έχει ξεφύγει από τον έλεγχο του Ελληνικού κράτους.
 .
Σύμμαχοί τους και σύντροφοί στον αγώνα αυτό, οι ομοιδεάτες τους εθνικιστές της Τουρκίας.
"Κόκκινο πανί" και για τους δύο, όλοι όσοι - και από τις δύο πλευρές - προσπαθούν με την λογική και τις αρχές ισότητας να σβήσουν την φωτιά που σιγοκαίει.

Έτσι μετά τους ξυλοδαρμούς, αριστερών μουσουλμάνων, Ελλήνων πολιτών, και από "Έλληνες" και από "Τούρκους" εθνικιστές, έχουν εξαπολύσει λάσπη και εναντίον του αγωνιστή της Αριστεράς και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη.
Νομίζω ότι η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ξάνθης, αξίζει να διαβαστεί.
Γ.Π.
  

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ξάνθης
σε σχέση με δημοσιεύματα που αφορούν το βουλευτή, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Κατά καιρούς εμφανίζονται σε ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο δημοσιεύματα στα οποία η δημοσιογραφία απουσιάζει και τη θέση της παίρνει το ψέμα, η ανακρίβεια και η λάσπη.
Επαγγελματίες εκδότες-λασπολόγοι διαδίδουν ψεύτικες ειδήσεις, παραποιούν δηλώσεις, ακόμη και ιστορικά γεγονότα, παίζοντας ένα επικίνδυνο και βρώμικο παιχνίδι. 

Πιο συγκεκριμένα, σε δημοσιεύματα μερίδας του τοπικού τύπου στις 22-09-2012, στοχοποιείται για ακόμη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και ο εκλεγμένος από τους πολίτες της Ξάνθης βουλευτής Ζεϊμπέκ Χουσεΐν. Πέτρα του σκανδάλου αυτή τη φορά είναι μια φωτογραφία, που απεικονίζει το ρολόι της Ξάνθης με μια τούρκικη σημαία, η οποία χαρίζεται από τον πρόεδρο της ΤΕΞ  στον  αντιπρόεδρο της τούρκικης κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ, κατά την επίσημη επίσκεψη του. 

Το παρών στη συγκεκριμένη συνάντηση έδωσαν υποψήφιοι βουλευτές και θεσμικοί παράγοντες της Ξάνθης, γεγονός όμως που αποκρύπτεται εσκεμμένως από τους κοινούς συκοφάντες.  

Η «ύποπτη» φωτογραφία δεν είναι από την εποχή της τουρκοκρατίας, όπως μας πληροφορούν οι ανιστόρητοι «εκδότες», αλλά από το 1952 κατά την επίσημη επίσκεψη του τότε προέδρου της Τουρκίας Τζελάλ Μπαγιάρ στην Ελλάδα.

 Αφού επισκέφτηκε τον Πειραιά και διέμεινε 3 μέρες στην Αθήνα, με τη συνοδεία του βασιλιά Παύλου, πέρασαν από τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα και κατέληξαν στη Ξάνθη. 

Το ελληνικό κράτος κρέμασε την τούρκικη σημαία στο ρολόι της Ξάνθης ως ένδειξη φιλίας των δύο λαών. Αντίστοιχη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε και στην Τουρκία.

Το ρεπορτάζ, εκτός από ιστορικά ανακριβές, είναι λίγο μπαγιάτικο και ύποπτο.
Δύο διαφορετικοί εκδότες έθιξαν ακριβώς το ίδιο θέμα, την ίδια ημερομηνία(22-09-2012) για μια συνάντηση του περασμένου μήνα. 
 Η είδηση φυσικά δεν έμεινε σε τοπικό επίπεδο, αλλά ακολούθησε την ίδια διαδρομή με προηγούμενα δημοσιεύματα και μεταδόθηκε και από άλλα «έγκριτα» blog και εφημερίδες,  συνεχίζοντας τον πόλεμο λάσπης κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του βουλευτή της πόλης Ζεϊμπέκ Χουσεΐν.
Δεν είναι η πρώτη φορά που κατευθυνόμενα ρεπορτάζ επιχειρούν να πλήξουν την εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ψεύδη και ανακρίβειες.
 Στον πόλεμο της βρώμικης επίθεσης έχουν κατασκευαστεί αφίσες, τις οποίες, εκτός από ακροδεξιά blog, με περισσή άνεση κυκλοφορούν και δημοσιογραφικοί όμιλοι ταγμένοι στις υπηρεσίες του κατεστημένου πολιτικού συστήματος.
 Οι ίδιοι κύκλοι «ενημέρωναν» πως η αδερφή του Ζεϊμπέκ Χουσεΐν είναι διευθύντρια του τούρκικου καναλιού TRT, το οποίο εκπέμπει και στη Θράκη.
 Εργαζόμενη βέβαια στο TRT είναι η ξαδέρφη του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Αϊσέλ Ζεϊμπέκ, υποψήφια με τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ το 2009, γεγονός που επιμελώς απέκρυπταν στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.
Τα βρώμικα πολιτικά παιχνίδια, από όποια πλευρά και αν προέρχονται, δε μας αφορούν. Όσοι επενδύουν στον εθνικισμό και προσπαθούν με κάθε τρόπο να διχάσουν την τοπική κοινωνία θα μας βρουν απέναντι τους.
Ο Ζεϊμπέκ Χουσεΐν είναι βουλευτής Ξάνθης και μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αγωνίζεται για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, που έχουν οδηγήσει την κοινωνία στην εξαθλίωση. Ο κόσμος της εργασίας ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας και καταγωγής, έχει κοινά συμφέροντα και αυτό κάποιους τους φοβίζει.

                              25.9.2012                ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: