Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Καζάνι που βράζει το Νεώριο. Οργή εργαζομένων σε βάρος της διοίκησης


 Με "απεργοσπαστικό μηχανισμό" απάντησε η διοίκηση στο αίτημα των εργαζομένων, να τους καταβληθούν δεδουλευμένα. 
Το κόστος του "μηχανισμού" που κατέφυασε επευσμένα από Πειραιά, είναι μεγαλύτερο από το να έπαιρναν οι εργαζόμενοι αυτά που ζήτησαν

"Τεταμένη είναι η κατάσταση στο ναυπηγείο του Νεωρίου.
 Δεν έφτανε μόνο η δύσκολη οικονομική κατάσταση του ναυπηγείου το οποίο πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, ήρθαν και οι άσχημες σχέσεις της διοίκησης και των εργαζομένων, οι οποίες φαίνεται να οδηγούνται στα άκρα.
 Αιτία δεν είναι μόνο οι οφειλές προς τους εργαζόμενους (ήδη τους χρωστούν μισθούς 4,5 μηνών), αλλά και η τακτική που ακολουθεί η διοίκηση σε ορισμένα θέματα, η οποία έχει προκαλέσει την οργή των εργαζομένων.
Θα πρέπει να τονισθεί ότι εκτός από τους μισθούς, στους εργαζόμενους οφείλονται υπερωρίες ενός ολόκληρου έτους (από τον Οκτώβριο του 2011). Και είναι γεγονός ότι εξαιτίας των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ναυπηγείο, θα πρέπει να θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολο για τους εργαζόμενους, αν θα τους καταβληθούν κάποια στιγμή τα δεδουλευμένα τους από τις υπερωρίες.
 rymoulko karapiperhs
Κι ενώ ήδη το κλίμα στο ναυπηγείο ήταν ταραγμένο εξαιτίας των παραπάνω λόγων, σήμερα Σάββατο 29/9, μπήκε και το κερασάκι στην τούρτα

Από σήμερα το πρωί μπήκε για δεξαμενισμό στο ναυπηγείο ένα πετρελαιοφόρο πλοίο (Scopelos). Οι εργαζόμενοι στα ρυμουλκά του Νεωρίου ζήτησαν να τους καταβληθεί ένας μέρος των δεδουλευμένων τους προκειμένου να δουλέψουν νέες υπερωρίες σήμερα.
 Η διοίκηση αντέδρασε και κάνοντας επίδειξη ισχύος, ήρθε σε συμφωνία με ιδιωτικές εταιρίες και επιστράτευσε δύο ρυμουλκά από τον Πειραιά (Hector και Karapiperis 12) τα οποία έφτασαν στη Σύρο νωρίς το πρωί για να συνοδεύσουν το πλοίο στη δεξαμενή.
Το εξωφρενικό της υπόθεσης είναι ότι με βάση τις καταγγελίες των εργαζομένων, η συμφωνία της διοίκησης με τις εταιρίες, θα κοστίσει στο ναυπηγείο πολύ περισσότερα χρήματα απ’ το να χρησιμοποιούσε τα δικά του ρυμουλκά, έστω κι αν επιβαρύνονταν κάποιες επιπρόσθετες υπερωρίες του προσωπικού.
Αν όντως ευσταθούν οι καταγγελίες των εργαζομένων, τότε η στάση της διοίκησης είναι τουλάχιστον προκλητική. Το κλίμα μετά και από αυτή την κίνηση είναι πολύ άσχημο και δεν αποκλείεται μέσα στα επόμενα 24ωρα να έχουμε σοβαρές αντιδράσεις. "

cyclades24.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: