Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑ: Φανταστικό τρολάρισμα για τον Γέροντα Παϊσιο!


«Εγώ είμαι ο Γέρων Παστίτσιος» (Βίντεο)

Υπήρξε αναμφισβήτητα το πρόσωπο των ημερών. Ένας ολόκληρος κρατικός μηχανισμός κινητοποιήθηκε προκειμένου να τον συλλάβει. Ο λόγος; Για τον 27χρονο διαχειριστή της ιστοσελίδας «Γέρων Παστίτσιος», ο οποίος μιλά αποκλειστικά στο www.koutipandoras.gr, και στον Κώστα Βαξεβάνη, για την περιπέτειά του.
Όπως επισημαίνει ο ίδιος σκοπός του δεν ήταν να προσβάλλει το Γέροντα Παίσιο αλλά περισσότερο να σατιρίσει τα όσα κατά καιρούς αναφέρονται για τις διάφορες προφητείες και θαύματα, που σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και άνθρωποι της εκκλησίας αναφέρουν ότι δεν έγιναν ποτέ, ενώ κάποιοι πλουτίζουν επικαλώντας τα.
Μιλά ακόμη και για το περίφημο θαύμα, το οποίο αναπαράχθηκε από δεκάδες blogs και sites, το οποίο όπως λέει το προώθησε προκειμένου να δείξει το πόσο ευκολόπιστοι είναι κάποιοι αλλά και το πόσο αναξιόπιστα είναι τα blogs.
Αναφέρει ακόμη το πώς κινήθηκαν οι αρχές προκειμένου να τον συλλάβουν και υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ότι αυτό που ενόχλησε πιο πολύ ήταν η τρομακτική δημοφιλία που απέκτησε η σελίδα τον τελευταίο μήνα, καθώς εδώ και ένα χρόνο λειτουργούσε δίχως κανένα πρόβλημα. Και σημειώνει ότι όλα έγιναν επειδή δεν μπορούν να ασχοληθούν με τα ουσιώδη που απασχολούν την καθημερινότητα και βρήκαν την περίπτωσή του. 


Τι ήταν αυτό το «θαύμα»;
Όπως έγραφε ο ίδιος ο Λοΐζος στην σελίδα του στο Facebook, όλα ξεκίνησαν τον Ιούλιο όταν «άγγελος κυρίου έστειλε μήνυμα εις το +ιερό+ ταχυδρομείο μου, κάνοντας μου ξεκάθαρη την επιτακτική ανάγκη για ένα νέο θαύμα, που θα ενισχύσει την ορθόδοξη πίστη μας και θα δώσει ένα γερό χτύπημα στα τσιράκια της νέας τάξης»
Η ιδέα φάνηκε πολύ καλή στον 27χρονο Γέροντα… Παστίτσιο-Λοΐζο που αποφάσισε να σκηνοθετήσει όντως ένα θαύμα του Γέροντα Παΐσιου!
Όπως έγραφε ο ίδιος, πήρε μερικά θαύματα που αποδίδονται στον Γέροντα Παΐσιο, τα έβαλε στο μπλέντερ και «αφού τα ανακάτεψα καλά, εποίησα το νέο μου θαύμα που έλαβε χώνρα εις τας όμορφας και γραφικάς Σέρρας».
gerontas-pastitsios-paisios-thauma-1

Το «θαύμα» είχε ως εξής:
Ο Λοΐζος επινόησε δύο ανύπαρκτους χαρακτήρες, τον 18χρονο «Παντελή Κ.» κάτοικο κάποιου χωριού των Σερρών που βίωσε το υποτιθέμενο θαύμα του Παΐσιου και τον «υποδιάκονο Αμφιλόχιο» που δήθεν υπηρετεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Ταξιαρχών στις Σέρρες και στον οποίο ο νεαρός εξομολογήθηκε το θαύμα.
Το στόρι του θαύματος ήταν επιμελώς σκηνοθετημένο ώστε να είναι πιστευτό. Ο Λοΐζος εμφάνιζε τον Παντελή Κ. ως τοξικομανή που υπό την επήρεια πιθανώς ναρκωτικών χτύπησε με τη μηχανή του με αποτέλεσμα να μπει στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου. Εκεί η μοίρα τον «χτύπησε» και με ενδονοσοκομειακή λοίμωξη με αποτέλεσμα να διαγνωστεί εγκεφαλικά νεκρός. Όμως την ημέρα των γενεθλίων του που υποτίθεται ότι συνέπιπτε με την ημέρα κοίμησης του Γέροντα, ο Παΐσιος έκανε το θαύμα του και «ανέστησε» τον 18χρονο. Μάλιστα, ο Λοΐζος πρόσθεσε και τις απαραίτητες πινελιές βάζοντας τον Παντελή να διηγείται ότι δήθεν έβλεπε τον Παΐσιο ενώ ήταν εγκεφαλικά νεκρός να του λέει: «Άντε σήκω παλικάρι μου να πας στη μαμά σου. Τα κόλυβα σου δε τα έχεις στο ζωνάρι. Θα αργήσουμε να τα φάμε».
Προκειμένου να είναι πιο πιστευτή η ιστορία, ο… αθεόφοβος Λοΐζος εμφάνιζε το κείμενο της διήγησης του θαύματος ως προδημοσίευση άρθρου σε ορθόδοξο αντιαιρετικό περιοδικό!
gerontas-pastitsios-paisios-thauma-3

Διαβάστε παρακάτω το επινοημένο θαύμα-τρολιά του Γέροντα Παστίτσιου που ενόχλησε την Χρυσή Αυγή τόσο ώστε να το φέρει ως θέμα στη Βουλή . ΣΣ: Eχει διατηρηθεί η αρχική ορθογραφία:
________________________
«Το κείμενο που ακολουθεί είναι προδημοσιεύση άρθρου. Θα δημοσιευθεί στο ορθόδοξο αντιαιρετικό περιοδικό ΔΙΑΛΟΓΟΣ στο τεύχος Σεπτεμβρίου ( τον Αύγουστο δεν εκδίδεται ) αλλά λόγω της βαρύτητας του θαύματος,κρίθηκε σωστό να μαθευτεί νωρίτερα και από άλλα μέσα,για το καλό του ορθόδοξου ποιμνοίου στους δύσκολους καιρούς που περναέι η ευλογημένη πατρίδα μας.Υπάρχει και ενυπόγραφη δάδεια του εκδότη για όποιον τη θελήσει.
"Πριν μερικές εβδομάδες ακόμα ένα σύγχρονο θαύμα του γέροντος Παισιου έλαβε χώvρα σε ένα μικρό χωριό των Σερρών.Το περιέγραψε στον υποδιάκονο Αμφιλόχιο, του Ιερού Καθεδρικού Ναού των Ταξιαρχών Σερρών, ο βιώσας το θαύμα Παντελής Κ.
Ο Παντελής 18 ετών,νεος χρήστης ναρκωτικών ουσιών,είχε ένα τρομερό ατύχημα με το μηχανάκι του λίγο πιο έξω από το χωριο του με αποτέλεσμα να τραμαυτιστεί σοβαρά στο κεφάλι και να πάθει εγκεφαλική διάσειση. Πιθανότατα ήταν υπό την επίρροια ουσιών γιατί παρόλο που ήταν σε προγράμματα αποτοξίνωσης,το δαιμόνιο αυτό της ηρωίνης δεν έλεγε να βγει από μέσα του.Μπήκε εσπευμένα στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.Οι γιατροί τον είχαν σε καταστολή και μετά και από ενδονοσοκομειακή μόλυνση ήταν σε κώμα με τελική γνωμάτευση ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρός.Οι γιατροί μην έχοντας άλλα μέσα στη διάθεσή τους,σήκωσαν τα χέρια ψηλά και είπαν στην χαροκαμένη μητέρα του ότι ειναι στα χέρια του θεού.
Η ημερομηνία της τελικής γνωμάτευσης για εγκεφαλικό θάνατο ήταν η 13η Ιουλίου.Σε 1 ημέρα ο γιος της θα έκλεινε τα 18 του χρόνια,και αντί να μπει στην ενήλικη ζωή,τον έβλεπε στο κρεβάτι να παλεύει,όχι για τον γνωστό αγώνα κατά της μάστιγας των ναρκωτικών,αλλά τελείως άμεσα για την επιβίωσή του .Η αξιαγάπητη Κυρία Αναστασία δε το έβαλε κάτω.Με την προτροπή του Άγιου πνευματικου της , παππούλη Αθανάσιου,πήρε το ΚΤΕΛ για Θεσσαλονίκη την επόμενη ημέρα και κατευθυνθηκε προς την ιερά μονή ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ-ΣΟΥΡΩΤΗ.Γνώριζε για το μεγαλείο του γέροντα-Πα'ι'σίου , δε γνώριζε όμως οτι εκείνη την ημέρα 14 Ιουλίου συμπληρονώντουσαν 18 χρόνια απο την κοίμηση του γέροντα.
Όταν έφτασε και είδε τη λαοσύναξη απόρησε,αλλά οταν της είπαν οτι ο γέρωντας πέθανε την ίδια μέρα που γέννησε τον μονάκριβο γιο της κόντεψε να λιποθυμήσει.Ενιωσε κατι που δεν μπορει ακόμα να περιγράψει.Μια ένωση με το θείο,την αύρα του γέρωντα και γενικά ότι κάτι καλό θα βγει.
Παρόλη την κρισιμότητα της κατάστασης του γιού της , δε το χρησιμοποίησε σαν αιτία και περίμενε με ταπεινωση και γονατιστή πάνω από 4 ώρες μέχρι να έρθει η σειρά της να προσκυνήσει το μέρος όπου κοιμάται ο γέροντας-Πα'ι΄σιος.
Προσευχήθηκε για το σπλάχνο της και πήρε λίγο χώμα από το μνήμα, το οποίο χώμα το πήγε στον πνευματικότης, και ο οποίος αφού το διάβασε,έφτιαξε ένα αυτοσχεδιο φυλακτό.Η κυρία Αναστασία ΄ετρεξε στο νοσοκομείο και το εναπόθεσε κάτω από το μαξιλάρι του παιδιού της.
Το ίδιο κιόλας βράδυ είδε στον ύπνο της τον Γέροντα Παΐσιο να της λέει "Μη φοβάσαι, θα γίνει καλά ο Παντελής".
Το επόμενο πρωί ο Παντελής συνήλθε υγιέστατος κάτι που οι γιατροί αδυνατούσαν να εξηγήσουν.Μια έντονη ευωδία είχε κατακλύσει το δωμάτιο και αργότερα διαπίστωσαν ότι αυτή η μυρωδιά, προέρχονταν από το μαξιλάρι του Παντελή, στο οπoίου η μητέρα του είχε τοποθετήσει κρυφά το φυλαχτό με το χώμα από τον τάφο του Γέροντα . Το μόνο που θυμάται ο Παντελής από το λήθαργο του, είναι η φιγούρα ενός μαυροφορεμένου γέροντα να του λέει : ' άντε σήκω παλικάρι μου να πας στη μαμά σου.τα κόλυβα σου δε τα έχεισ στο ζωνάρι.θα αργησουμε να τα φαμε'.
Ο Παντελής από εκείνο το πρωινό έχει μια αποστροφή για τα ναρκωτικά και υγιέστατος διαβάζει και προσπαθεί να μπει στο πανεπιστήμιο.Εξομολογείται στον πνευματικό της μητέρας του και θέλησε να μοιραστει το θαύμα που βίωσε η οικογένεια του , με τον υποδιάκονο Αμφιλόχιο.
"ο Θεός μερικές φορές, όταν κάποιος δεν καταλαβαίνη με το καλό, του δίνει μια δοκιμασία, για να συνέλθη. Αν δεν υπήρχε λίγος πόνος, αρρώστιες κ.λπ., θα γίνονταν θηρία οι άνθρωποι· δεν θα πλησίαζαν καθόλου στον Θεό." Γεροντας Παισιος»
Και μετά ο...χαμός
Το αριστοτεχνικά σκηνοθετημένο «θαύμα» δημοσιεύθηκε πρώτη φορά στις 24 Ιουλίου στο ορθόδοξο blog ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ!
Έτσι πήρε την δέουσα εγκυρότητα για να κάνει στη συνέχεια το γύρο του ελληνορθόδοξου διαδικτύου, φτάνοντας ακόμα και στο έγκυρο «Αγιορείτικο Βήμα» με την ένδειξη ότι πρόκειται για προδημοσίευση άρθρου στο... περιοδικό Διάλογος!
Και κάπως έτσι έφτασε να γίνει και πρωτοσέλιδο στην Ελευθερη Ώρα, μερικές μέρες μετά, στις 10 Αυγούστου.
Οι αναδημοσιεύσεις του θαύματος ήταν χιλιάδες.
 Μια απλή αναζήτηση στο Google για «Θαύμα Παΐσιου Σέρρες» μας έδωσε 93.800 αποτελέσματα!

**Πηγές: iefimerida.gr, Αγειορείτικο Βήμα, Πενταπόσταγμα. ΣΣ: H ιστορία του θαύματος-τρολιά του 27χρονου «Γέροντα Παστίτσιου» δημοσιεύθηκε στο blog vlahatasamis

Από την σελίδα του ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΥ που παρωδεί την αγιοποίηση και την υπερβολή με τις προβλέψεις του Γέροντα Παϊσιου που χρησιμοποιούνται κάθε Κυριακή για να πουλήσουν φύλλα κάποιες εφημερίδες που απευθύνονται σε (εύ)πιστους.
 


   
Το θαύμα ήταν έτοιμο και με λίγη πίστη πέρα για πέρα αληθινό.Τώρα έπρεπε να το στείλω σε όλα τα έγκυρα ορθόδοξα,πατριωτικά,ουφολογικά και λιακοβαρεμένα blogs.Οι ώρες της νέας τάξης άρχισαν να μετράν αντίστροφα.
Το θαύμα πρωτοδημοσιεύθηκε στο ορθόδοξο blog ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ.

  
Μέσα σε μια μέρα το θαύμα έγινε ανάρπαστο σε όλες τις ορθόδοξες σελίδες που λόγω εξοικονόμησης χώρου δε θα τις παραθέσω όλες

      


Το θαύμα το προώθησαν και σερραϊκά blogs.


Τα νεοναζιστικά blog δώσαν και αυτά το παρόν αλλά αυτός που πάντα ξεχωρίζει είναι ο ορθόδοξος σαβουροφάγος νεοναζί hellas-vothrodoksy

  


Επίσης και τη δική τους χείρα βοηθείας έδωσαν παραδοσιακά πατριωτικά σκουπιδοφάγα blogs όπως τρομακτικό,πριονοκορδέλα κτλ.


(αν δεν το δεις εδώ, δεν είναι είδηση!) 


ακόμα και ποδοσφαιρόφιλαΤέλος πρέπει να ομολογήσω πως δε μας ξέχασαν ούτε οι αντινεοεποχίτες σύντροφοι του φατσοβιβλίου.
  

  


  Για περισσότερη διασκέδαση κάντε μια αναζήτηση στο google.
Λοιπόν λαμόγια της νέας τάξης ο Γέροντας είναι εδώ και κάνει ότι θαύματα γουστάρει και όποτε γουστάρει.Θα πάρουμε τη Μπόλη,θα εξαφανίσουμε όλη την Τουρκιά και η νέα ελληνορθόδοξη διαγαλαξιακή παντοκρατορία σύντομα θα είναι  γεγονός.
Τα γένια μας +ευλόγησον+

  
UPDATE*
H ιστορία μας έγινε και βίντεο στο youtubeτο οποίο δυστυχώς κατέβηκε και αντικαταστάθηκε απο αυτό.Αργότερα κατέβηκε και αυτό και ο νεοναζί φίλος μας (http://www.youtube.com/AnonWarrior1) έκλεισε το κανάλι από τη ντροπή του.

UPDATE 2*
Τελικά δε μας ξέχασε ούτε η αγαπημένη μας εφημερίδα


--------------------


Αυτά έγιναν στο Facebook του Γέροντα Παστίτσιου και ενώ γέλασα, θλίβομαι με την ανάγκη των ανθρώπων να ηρωοποιούν και να αγιοποιούν και να αποδίδουν θαύματα και προφητείες, φτηναίνοντας έτσι πολλούς πραγματικά καλούς ανθρώπους. 

Πάντως, σχετικά μ' αυτά που έγραψα στην αρχή... Ούτε το ίντερνετ, ούτε τα ΜΜΕ, ούτε η τεχνολογία μπορεί να νικήσει τελικά την ανθρώπινη βλακεία. Σκεφτείτε μόνο πόσοι απ' τους εκατοντάδες χιλιάδες που έμαθαν για το "θαύμα" θα μάθουν ότι τελικά ήταν κι αυτό ψεύτικο - ελάχιστοι. Οι υπόλοιποι θα το πιστέυουν και θα το διαδίδουν και το θαύμα θα περάσει για πάντα στο συλλογικό μας υποσυνείδητο.

Έτσι, ακόμα κι αν υπήρχαν κινητά με κάμερες την εποχή του Χριστού, και ίντερνετ, και τηλεοράσεις και τα πάντα, και ακόμα κι αν δεν κατέγραφαν ούτε ένα θαύμα του δεν νομίζω ότι οι πιστοί θα αποθαρρύνονταν. 

Θα αρκούσε να γράψει κάποιος σ' ένα φόρουμ ότι κάποιος ανώνυμος του εκμυστηρεύτηκε πως ένας γνωστός του είδε ένα θαύμα του Ιησού. Και η νέα θρησκεία θα γεννιόταν - και το μέλλον της θα ήταν λαμπρό... 
  
----+

Δεν υπάρχουν σχόλια: