Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟΣ (26/9)!

 ΣΤΟΧΟΣ: ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΠΑΚΕΤΟ! ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ!

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ!

 Μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων μηνών, "πνίγηκε¨μέσα στα απαγορευμένα χημικά και τις "παλληκαριές" 100 μπαχαλάκηδων. (video)
 Εξέλιξη που λίγο πολύ την ξέραμε. 
 Αυτή είναι η πάγια τακτική του συστήματος τα τελευταία χρόνια.
 Παραστρατιωτικά σώματα δήθεν αστυνομικών -ΜΑΤ - μαζί με τους 100 που ξέρνουνε εκ το προτέρων ότι έτσι θα σταματήσουν την οργή του λαού. Πάίζουν θέατρο μπροστά στις κάμερες.
 Όμως η οργή φουντώνει. 
 Και σύντομα θα πάρει ανεξέλεκτες διαστάσεις.
 Αυτό ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους.

2.21 μ.μ.: Η  αστυνομία επιτίθεται στους διαδηλωτές στην Ερμού

2.16 μ.μ.:  Πέσαν χημικά στη συμβολή Σταδίου και Καρ. Σερβίας. Ο κόσμος έχει σπάσει στα δύο, έχει δημιουργηθεί ένα κενό στο σημείο.

2.13 μ.μ.: Ένταση αυτήν την ώρα στην πλατεία Συντάγματος. Ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ που βρίσκονται παρατεταγμένα μπροστά από τα ξενοδοχεία στη Β. Γεωργίου.2.11 μ.μ.: Ασφυκτικά γεμάτο το Σύνταγμα. Ανεβαίνουν πλέον τα μπλοκ των πολιτικών οργανώσεων. Από τις 12.30 που έφτασαν τα πρώτα μπλοκ από την πορεία της  ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ η ροή της διαδήλωσης συνεχίζεται αμείωτη.

2.01 μ.μ.: Ενημέρωση για του Ζωγράφου: Σε προσυγκέντρωση 100 και πλέον ατόμων, κυρίως από την Αυτόνομη Συνέλευση Ζωγράφου, επιτέθηκε ομάδα ΔΕΛΤΑ της αστυνομίας το πρωί. Οι αστυνομικοί ζήτησαν να ελέγξουν τους συγκεντρωμένους και αμέσως μετά επιτέθηκαν. Δέκα τουλάχιστον προσαγωγές από το σημείο.


2.00 μ.μ.: Τα μπλοκ της ΟΛΜΕ και της ΕΛΜΕ περνάνε τώρα μπροστά από τη Βουλή.

1. 46 μ.μ.: Οι διαδηλωτές ανεβαίνουν εδώ και ώρα από την Όθωνος πλέον. Διμοιρίες ακινητες στη Β. Γεωργίου. Σύνθημα από πανό της ΑΣΕ-ΟΤΕ: «Για την καταστροφή της ζωής μας, θα γίνουμε ο εφιάλτης  σας. Troika, get the fuck out!»

Embedded image permalink1.40 μ.μ.: Προσαγωγή, όχι σύλληψη, του Στασινόπουλου. θα αφεθεί σε λίγο (από Τουίτερ)1.30 μ.μ.: Από τηλέφωνα: Πολύ μεγάλη η πορεία. Το μπλοκ του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων ανεβαίνει από την Όθωνος προς την πλατεία Συντάγματος. Αλλα μπλοκ στο τέλος της πορείας (π.χ. του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα) βρίσκονται ακόμα στη Βερανζέρου.1.27 μ.μ.: Συνελήφθη ο δημοσιογράφος Στασινόπουλος (Έθνος) επειδή είχε μάσκα δακρυγόνου στην τσάντα του.(από Κόκκινο 105,5)


1.24 μ.μ. Σε όλο το μήκος από Σύνταγμα ως Πατησίων εκτείνεται η πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Ενώ πολλά μπλοκ έχουν φτάσει ήδη στο Σύνταγμα και κατηφορίζουν πια την Πανεπιστημίου, άλλα μόλις ξεκινούν από το Πολυτεχνείο στην Πατησίων. Ενδεικτικά, το μπλοκ του Δικτύου Συνδικαλιστών ΡΙζοσπαστικής Αριστεράς βρίσκεται αυτή την ώρα ακόμα στο... Μινιόν. Σημειωτέον, πρώτη φορά εμφανίστηκε σε πορεία πανό με υπογραφή Νέοι/Νέες ΣΥΡΙΖΑ.


1.15 μ.μ.: Παραταγμένα τα ΜΑΤ όπως γράψαμε. Στη Β. Γεωργίου πορεύονται αυτη τη στιγμή τα μπλοκ των εργαζόμενων στους ΟΤΑ.1.08 μ.μ.: Τα ΜΑΤ έχουν κατέβει και στα 2 πεζοδρόμια της Β. Γεωργίου, μπροστά από τα ξενοδοχεία αλλά και μπλοκάροντας την πρόσβαση προς την πλατεία Συντάγματος.


12.50: Η πορεία του ΠΑΜΕ που είχε φτάσει Σύνταγμα έχει πλέον αποχωρήσει. Πυκνή η ροή διαδηλωτών στη Σταδίου.  Ο Αλέξης Τσίπρας στην απεργιακή πορεία (φωτογραφίες)


12.25:  Eνώ τα πρώτα μπλοκ φτάνουν πια στο τέλος της Σταδίου, τα τελευταία δεν έχουν καν ξεκινήσει από το Μουσείο. «Ανυπακοή, απεργία γενική» το σύνθημα που ακούγεται, όπως π.χ. από το μπλοκ των εργαζόμενους στους δήμους.12.15: Οπως μας πληροφόρησαν από την ομάδα νομικής βοήθειας δικηγόρων ΣΥΡΙΖΑ (κάποιοι ήδη κατευθύνονται προς ΓΑΔΑ):


- Στην Ιερισσό της Χαλκιδικής, η αστυνομία σταμάτησε κομβόι με 100 άτομα που κατευθύνοντας προς Πολύγυρο για την εκεί πορεία. Μετά από παρέμβαση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (ανάμεσά του η Κατερίνα Ιγγλέζη) και τις διαμαρτυρίες του κόσμου, αφέθηκαν να συνεχίσουν.


- Τα περίπου 30 άτομα που προσήχθησαν από την περιοχή του Μπραχαμίου, οδηγούνται τώρα στη ΓΑΔΑ.


- Εγιναν κάποιες προσαγωγές από την περιοχή του Ζωγράφου, καθώς και 2 μεμονωμένες προσαγωγές από τη Λ. Αλεξάνδρας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση,  προσήχθησαν  επειδή ο ένας είχε μια μάσκα και ο άλλος ρώτησε, μετά τον έλεγχο, "γιατί μας ελέγξατε"...


12.05 π.μ.: Εχει ξεκινήσει η πορεία από τη ΓΣΕΕ. Η κεφαλή στρίβει τώρα στη λεωφόρο Σταδίου. Πάρα πολύς κόσμος, όσο  φτάνει το μάτι από την Ομόνοια κοιτώντας προς το Πεδίο του Αρεως. Διακριτκή παρουσία της αστυνομίας. Το ΠΑΜΕ έχει φτάσει στο Σύνταγμα.


11.59 π.μ.: Στο σταθμό της Δάφνης, η αστυνομία έχει συλλάβει ή προσαγάγει ομάδα νεαρών, με την κατηγορία ότι τους βρήκε μολότοφ. (η πληροφορία μεταδίδεται στο twitter και μας έφτασε και από αναγνώστη του left.gr)

11.55 π.μ.: To ΠAME εκτιμά σε 20.000 τους διαδηλωτές που πορεύονται ήδη προς το Σύνταγμα με τα μπλοκ του. Στα Λουλουδάδικα έχει τοποθετηθεί ο γνωστός φράχτης από την αστυνομία (φωτό από Τουίτερ)

11.45 π.μ.: Ο κόσμος έχει γεμίσει ασφυκτικά την Πατησίων, από το Πεδίο του Αρεως ως την Ομόνοια. Στην Ομόνοια είναι συγκεντρωμένα τα μπλοκ του ΚΚΕ. Εντυπωσιακό στοιχείο: Ο κόσμος, επειδή φράκαρε πια η Πλατεία Αιγύπτου (μπροστά στη ΓΣΕΕ) έχει πια κατακλυσει και την Λ. Αλεξάνδρας ως το ύψος της Ζαϊμη!

11.10 π.μ.: Ηδη ο κόσμος έχει γεμίσει όλο το δρόμο από το Πεδίο του Αρεως ως την Ομόνοια. Η Αλεξάνδρας είναι ανοιχτή στην κυκλοφορία ως το Πεδίο του Αρεως και μετά η κίνηση εκτρέπεται προς Κυψέλη/Πλ. Βικτωρίας.
Το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς τονίζει στην ανακοίνωσή του:


«Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, διαψεύδοντας πλήρως τις προεκλογικές δεσμεύσεις των τριών αυτών κομμάτων για επαναδιαπραγμάτευση – απαγκίστρωση από τα μνημόνια και εξαπατώντας το λαό, προετοιμάζει, εφαρμόζοντας πιστά το μνημόνιο, με το νέο πακέτο αντικοινωνικών μέτρων τη μεγαλύτερη λεηλασία, που έχει υποστεί διαχρονικά η κοινωνία και η χώρα μας.
Μισθοί, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα, δημόσια περιουσία, κατώτατος μισθός, εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές, πενθήμερο, οκτάωρο μπαίνουν εκ νέου στην κλίνη του Προκρούστη σε όφελος των τοκογλύφων δανειστών της και των δυνάμεων του εγχώριου και διεθνούς κεφαλαίου. Η χώρα μας σταδιακά μετατρέπεται σε μια ειδική οικονομική ζώνη με μισθούς και εργασιακές σχέσεις Κίνας και κοινωνικές πολιτικές υποσαχάριας Αφρικής, αλλά κόστος ζωής Βρυξελλών και Γερμανία2.07 μ.μ. ΑΝΕΡΓΟΥΜΕ (από @Katalipsiesiea)


1.39 μ.μ. Παππούς με αλυσίδες στα πόδια παρακαλάει αστυνομικούς να μην χτυπήσουν τον κοσμο (από @MakisSinodinos)


1.28 μ.μ. Διαδηλωτές καταφθάνουν στην πλατεία Συντάγματος και από την Καραγιώργη Σερβίας (από @ippotis_nyktos)
1.20 μ.μ. Ναυπηγεία Ελευσίνας - Απλήρωτοι από το 2011 (από @nenamou)1.18 μ.μ.  Οι διαδηλωτές στην Πλ. Συντάγματος. Από http://twitpic.com/ayg9ql
1.00 μ.μ. Η ΟΛΜΕ στη Σταδίου. Μπρος και πίσω γεμάτοι οι δρόμοι. (από https://twitter.com/den_leei)1.00 μ.μ. ΜΑΤ τώρα στη Βασ. Γεωργίου ενώ συνεχίζουν να ανεβαίνουν τα σωματεία (από https://twitter.com/ippotis_nyktos )
12.30: Σύνταγμα τώρα, από https://twitter.com/Iambepositive


Embedded image permalink


11.40,  ΓΣΕΕ από Χαυτεία. από https://twitter.com/CaptainSands

11.30 π.μ.  Από την https://twitter.com/thesspirit

Δεν υπάρχουν σχόλια: