Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων για συμμετοχή στην απεργία της 26/9

apergia dhmarxeio syrou
Το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων καλεί όλους τους εργαζόμενους, άνεργους και συνατξιούχους να λάβουν μέρος στην πανελλαδική κινητοποίηση της Τετάρτης 26/9 που κήρυξαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ενάντια στην πολιτική του Μνημονίου. 
Στη Σύρο θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και πορεία στις 11:00 το πρωί από το κτίριο του Εργατικού Κέντρου στην Ερμούπολη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ     
                     
ΠΡΟΣ: Όλους τους εργαζομένους, άνεργους, συνταξιούχους.
     Το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική, Πανεργατική απεργία που κήρυξαν όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της πατρίδας ενάντια στις πολιτικές του μνημονίου.
     Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τον λαό της Σύρου να δώσει με την παρουσία του το μήνυμα ότι πλέον δεν πάει άλλο.
     Δεν ανεχόμαστε τον εξευτελισμό μας που τον επέβαλαν η ΤΡΟΙΚΑ, οι Δανειστές, οι τοκογλύφοι και το μεγάλο κεφάλαιο. Δεν έχουν δικαίωμα να παραδώσουν την Ελλάδα και το λαό βορά στις ορέξεις αυτών που δημιούργησαν την κρίση, αυτών που έφαγαν τις σάρκες των εργαζομένων και του λαού.
     Η Τετάρτη 26/09/2012 να αποτελέσει την αφετηρία για απόλυτη αμφισβήτηση της πολιτικής της Κυβερνητικής Τρόικα που αφού εξαπάτησε τον λαό για να πάρει την ψήφο, αθέτησε αυτά που υποσχέθηκε και έρχεται με σκληρότερα μέτρα κατά των εργαζομένων, πειθήνιο όργανο των μεγάλων συμφερόντων να καταργήσει το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις, τους βασικούς μισθούς, να μειώσει και πάλι τις συντάξεις, οδηγώντας τον τόπο σε βαθύτερη ύφεση και τον λαό στην εξαθλίωση.
     Συναδέλφισες, συνάδελφοι,
Υπάρχει και άλλος δρόμος, αυτός της αξιοπρέπειας, της αποφασιστικότητας, της υπερηφάνειας των δικαιωμάτων του λαού και της πατρίδας.
     Τον δρόμο της πραγματικής ανάπτυξης που δεν μπορεί να περιλαμβάνει εξαθλιωμένους εργαζόμενους, συνταξιούχους υποσιτιζόμενους, εκπαιδευτικούς σε συσσίτια, 1,5 εκατομμύριο άνεργους, νοσοκομεία χωρίς γιατρούς και φάρμακα και Κοινωνικό Κράτος ούτε τριτοκοσμικής χώρας.
     Δεν πάει άλλο, δεν πρέπει να αφήσουμε να μας διαλύσουν.
     Όλοι στους δρόμους για ανατροπή αυτής της πολιτικής.
     Όλοι την Τετάρτη 26/09/2012 και ώρα 11:00 στο Εργατικό Κέντρο για ένα μεγάλο συλλαλητήριο, να δώσουμε και από την Σύρο το μήνυμα ότι δεν θα τους ανεχόμαστε.
                                     ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26/09/2012 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ
                     
 Όλοι έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας
                         ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
             ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
                           ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
  Στα υπόλοιπα νησιά και όπου αυτό είναι δυνατό να γίνουν ανάλογες συγκεντρώσεις σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς.

                    ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: