Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Αντισταθμιστικά και ισοδύναμα..

Γι  αυτό και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν αναφώνησε:«Η διαπραγμάτευση πάει πολύ καλά. Έχουμε κάνει σημαντική πρόοδο»!!!!
Χθες  «έκλεισε»   ένα σημαντικό  μέρος (λίγο πάνω από το 50%) των μέτρων ύψους 11,5 δισ. που θα επιβάλλουν στον ελληνικό λαό συγκυβέρνηση και τρόικα.
Όπως ανέφερε πηγή του Υπουργείου Οικονομικών: «Έχουμε κλείσει με τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας, ενώ και με το Εργασίας δεν φαίνεται να έχουμε πρόβλημα»
                               Σφαγείο στην Υγεία..
Οι περικοπές στον τομέα της υγείας θα πρέπει να φτάσουν τα 2 δισ. ευρώ μέχρι και το 2014. Από τον τομέα της υγείας το κονδύλι θα πρέπει να μειωθεί κατά 800 εκατ. ευρώ ώστε να
φτάσει 2,03 δισ. από 2,83 δισ. ευρώ που έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό.
Με βάση αυτή την απαίτηση της τρόικας εξετάζεται να επιβληθεί συμμετοχή των ασφαλισμένων στη δαπάνη νοσηλείας σε αντικατάσταση της αρχικής σκέψης για επιβολή πλαφόν ώς τα 1.500 ευρώ στις ετήσιες δαπάνες υγείας κατ’ άτομο.
Η συμμετοχή θα είναι κλιμακωτή με βάση εισοδηματικά κριτήρια και θα φτάνει το 50% στα συνολικά έξοδα νοσηλείας.!!!
Από το μέτρο αναμένεται να εξαιρεθούν (με βάση πάντα εισοδηματικά κριτήρια) οι χρόνια πάσχοντες.
Στον τομέα των δαπανών για φάρμακα, η μείωση θα είναι ακόμη μεγαλύτερη. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η δαπάνη για φάρμακα παρουσιάζει μια υπέρβαση ύψους 152 εκατ. ευρώ για το πρώτο τετράμηνο του χρόνου. Στην κατεύθυνση της περιστολής της δαπάνης θα πρέπει να εφαρμοστεί στην πράξη η αύξηση της χρήσης των γενόσημων φαρμάκων και φυσικά το rebate για τις φαρμακευτικές εταιρίες. Του μέτρου δηλαδή που ορίζει ότι από την ώρα που οι δαπάνες θα υπερβούν το μηναίο πλαφόν που θα υπάρχει, οι φαρμακευτικές εταιρείες θα πρέπει να επιστέφουν το επιπλέον ποσό στο Δημόσιο, κάτι που ο κλάδος του φαρμάκου θεωρεί πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί.
Παράλληλα βέβαια θα πρέπει να φτάσει στο 100% και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η οποία εκτιμάται ότι θα έχει μεγάλη εξοικονόμηση στις δαπάνες του φαρμάκου.
Επίσης στο χώρο της υγείας έχει ληφθεί απόφαση για νέα συγχώνευση νοσοκομείων εκτός αυτών που έγιναν το 2011, καθώς και ανακατανομή του προσωπικού των νοσηλευτικών ιδρυμάτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: