Οι έλεγχοι στα νησιά, και στους τουριστικούς προορισμούς έχουν μια ιδιαιτερότητα.
Μετά τους πρώτους ελέγχους, όλοι οι ανασφάλιστοι "παίρνουν ρεπό" και ξανάρχονται μόλις τελειώσει ο έλεγχος!.
Συνήθως οι έλεγχοι είναι ένας έως τρεις στην διάρκεια όλου του καλοκαιριού, και βέβαια ποτέ καταφέρνουν να αιφνιδιάσουν τις επιχειρήσεις.
Τα ποσοστά που ανακοινώνει η διοίκηση του ΙΚΑ μάλλον προέρχεται από καταγγελίες και λιγότερο από αιφνιδιαστικούς ελέγχους.
Είναι εκτός πραγματικότητας τα ποσοστά που ανακοινώνει η διοίκηση του ΙΚΑ, και ας λάβουμε υπ όψη ότι στην ουσία δεν υπάρχει δυνατότητα ελέγχου από τα ΣΕΠΕ.
Αιτία η υποστελέχωση τους. Παράδειγμα εδώ στις Κυκλάδες όπου ένα ή δύο άτομα καλούνται να καλύψουν 7-8 νησιά!. Τα άτομα αυτά βέβαια δεν αρκούν ούτε για την δουλειά γραφείου, συνεπώς οι όποιες παραβάσεις ανακοινώνονται, προέρχονται μόνο από καταγγελίες εργαζομένων.
Η πραγματικότητα είναι πολύ πιο ζοφερή, και για όσους ασχολούνται, η ανακοίνωση προκαλεί μόνο ειρωνικά μειδιάματα.
Κατα τα λοπά, διαβάστε και την ανακοίνωση.
"Ανησυχητικοί είναι οι ρυθμοί με τους οποίους αυξάνεται η ανασφάλιστη εργασία στους τουριστικούς προορισμούς καθώς τα στοιχεία δείχνουν πως ξεπερνά ακόμη και το 30% των περιπτώσεων.
Η διοίκηση του ΙΚΑ, γνωστοποίησε πως κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν από τις 21/06/12 έως τις 31/08/12, ελέγχθηκαν 2.715 επιχειρήσεις εστίασης, διασκέδασης, διαμονής και παροχής υπηρεσιών. Σε αυτές απασχολούνταν συνολικά 11.754 εργαζόμενοι, από τους οποίους οι 3.579 ήταν ανασφάλιστοι και οι 8.175 ασφαλισμένοι.
Τα πρόστιμα που επεβλήθησαν στους παραβάτες ανήλθαν στα 2.042.000 ευρώ. Για το σύνολο της χώρας τώρα, σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΠΕ, το ποσοστό των ανασφάλιστων εργαζομένων στο επτάμηνο, έχει αυξηθεί σε 35,4% από 29,1% το αντίστοιχο διάστημα του 2011.
Μάλιστα σοκ προκαλούν τα στοιχεία ότι σε έναν στους επτά νομού, οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι ξεπερνούν το 50%."
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου