Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του 29χρονου για τη ληστεία στην Πάρο

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος του 29χρονου, ο οποίος κατηγορείται για τη ληστεία τράπεζας και στη δολοφονία του 53χρονου οδηγού ταξί στη Νάουσα της Πάρου.
 Συνοδεία ανδρών της αντιτρομοκρατικής και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ο 29χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα την Κυριακή το
μεσημέρι, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία από κοινού, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και κλοπές.
Σημειώνεται πως με απόφαση του εισαγγελέα η αστυνομία δημοσιεύει στην επίσημη ιστοσελίδα της φωτογραφίες και στοιχεία του κατηγορούμενου.

Υπενθυμίζεται πως ο 29χρονος συνελήφθη στο Μοναστηράκι το μεσημέρι του Σαββάτου και προσήχθη στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.

Μετά από εξέταση DNA η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το γενετικό υλικό από αντικείμενα των δραστών που βρέθηκαν στο χώρο που πραγματοποιήθηκε η ληστεία, ταυτίζεται με το γενετικό υλικό του 29χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό –Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αστυνομία φέρεται να εξετάζει τη συμμετοχή του 29χρονου σε τρομοκρατικές οργανώσεις και συγκεκριμένα με τη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και τη «γιάφκα» στη συμβολή των οδών Δασκαλοπούλου και Πραΐδου στο Αγρίνιο, η οποία ανακαλύφθηκε τις 5 Δεκεμβρίου 2010.

Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε ληστεία από τρία άτομα σε υποκατάστημα της Alpha Bank στην Νάουσα της Πάρου. Κατά την έξοδό τους από την τράπεζα έπεσαν πάνω σε διερχόμενο πολίτη, οδηγό ταξί, ο οποίος προσπάθησε να τους σταματήσει. Ο ένας από τους τρεις δράστες πυροβόλησε τον 53χρονο οδηγό ταξί σκοτώνοντάς τον.



Δεν υπάρχουν σχόλια: