Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Νοσοκομεία στα όριά τους...

    Κατέρρευσε ολοκληρωτικά το σύστημα Υγείας στη χώρα μας. 

Το "κούρεμα" των αποθεματικών των Νοσοκομείων, των Ασφαλιστικών Ταμείων,  τα συστήματα Λοβέρδου-Βενιζέλου-Παπαδήμου.. οι υπογραφές Σαμαρά, οι "προγραμματικές συγκλίσεις" του Κουβέλη... όλα αυτά οδηγούν στον καθημερινό εξευτελισμό των ασθενών, των νοσοκομειακών γιατρών, του νοσηλευτικού προσωπικού.

 Ανθρώπινες ζωές χάνονται, για κερδοσκοπήσουν οι φίλοι του Σαμαρά και του Βενιζέλου, οι σύγχρονοι μαυραγορίτες. Μια κρίση του ιδιωτικού χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, έγινε κρίση οικονομική, "μαζί τα φάγαμε", "όλοι φταίμε", "τις δουλειές μας τις παίρνουν οι μετανάστες", "το κράτος δεν κάνει για επιχειρηματίας.. χαρίστε τα όλα στον Μπόμπολα".......
 Δείτε τα τελευταία ρεπορτάζ από τον χώρο της Υγείας......... 
Ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα.... αυτή είναι το σήμερα της χώρας μας.

Τρομακτικές ελλείψεις υλικών, απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας  ΕΔΩ

Απίστευτο: Χωρίς τρόφιμα οι ασθενείς στο Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ!(Ιatropedia) ΕΔΩ

Πεννυ Μπουλουτζα στην Καθηνερινή
Σε οριακό σημείο έχει φτάσει η λειτουργία πολλών δημόσιων νοσοκομείων λόγω των σοβαρών ελλείψεων φαρμάκων και αναλώσιμων υγειονομικών υλικών. Υπό αυτές τις συνθήκες γιατροί και εργαζόμενοι -συχνά απλήρωτοι για την εφημεριακή ή υπερωριακή εργασία- καλούνται να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να μην καταρρεύσει πλήρως το σύστημα. Αυτήν την εικόνα έδωσαν χθες οι εργαζόμενοι στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, στο πλαίσιο στάσης εργασίας που πραγματοποίησαν διαμαρτυρόμενοι για «πλήρη εγκατάλειψη του νοσοκομείου τους». Αναφερόμενοι στα προβλήματα του Σισμανόγλειου, γιατροί και εργαζόμενοι έκαναν λόγο για πολύ σοβαρές ελλείψεις μοναδικών φαρμάκων, με αποτέλεσμα τις συχνές καθυστερήσεις στη χημειοθεραπεία ογκολογικών ασθενών, αλλά και για ελλείψεις σε ανοσοσφαιρίνες, ταινίες σακχάρου, απλά αναλώσιμα υλικά και ιατρικά μηχανήματα. Οπως τόνισαν, μόνον 14 από τα 25 μηχανήματα της μονάδας τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου βρίσκονται σήμερα σε λειτουργία, ενώ ούτε το κεντρικό μόνιτορ της καρδιολογικής κλινικής λειτουργεί. Η θωρακοχειρουργική κλινική εφημερεύει μόνον 15 ημέρες τον μήνα, ενώ η παθολογική δεν κατάφερε να εφημερεύσει στις δύο πιο πρόσφατες γενικές εφημερίες λόγω ελλείψεως προσωπικού. Οι ειδικευόμενοι γιατροί του νοσοκομείου είναι απλήρωτοι από τον Μάρτιο για τις εφημερίες, οι ειδικευμένοι γιατροί από τον Γενάρη και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι από τον Μάρτιο για υπερωρίες, αργίες και εξαιρέσιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: