Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Κοινοβουλευτική επίθεση εναντίον της κυβέρνησης Οι πρώτες ερωτήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή

Επίθεση σε όλα τα μέτωπα εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής εναντίον της κυβέρνησης, επιχειρώντας να ξεκαθαρίσει από την πρώτη ημέρα ότι αποτελεί αξιόπιστη, δυναμική, και σοβαρή αντιπολίτευση.

Υπό αυτά η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αμέσως μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η νέα κυβέρνηση ξεκίνησε «βομβαρδισμό» ερωτήσεων στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ειδικότερα, ο κ. Δημήτρης Στρατουλης με ερώτησή του προς τους υπουργούς Εργασίας και Υγείας μιλά για «συνεχείς και προκλητικές οι παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας από την εταιρεία ΦΑΣΜΑ Α.Ε, που έχει αναλάβει τις υπηρεσίες καθαριότητας στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».


Συγκεκριμένα σημειώνει ότι « η εταιρεία παραβιάζει συστηματικά και προκλητικά την εργατική νομοθεσία. Οι παραβιάσεις διαπιστώθηκαν από το Σ.ΕΠ.Ε Αγίας Παρασκευής στις 15-3-2010 και στις 15-11-2010, ενώ όπως καταγγέλλει η Παναττική Ένωση Καθαριστριών και οικιακού προσωπικού (ΠΕΚΟΠ) η ΦΑΣΜΑ Α.Ε οφείλει στις εργαζόμενες τα δεδουλευμένα των τελευταίων τριών μηνών και επιπλέον εξαναγκάζει τις εργαζόμενες σε υπογραφή εξοφλητικών αποδείξεων με ποσά μεγαλύτερα των καταβληθέντων» και  ρωτά μεταξύ άλλων «Για ποιο λόγο δεν έχει καταγγελθεί μέχρι σήμερα η σύμβαση εργασίας του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» με την εταιρεία παροχής υπηρεσιών «ΦΑΣΜΑ Α.Ε», κατ’ εφαρμογή του άρθρου 68 του Ν.3863/2010 και για ποιο λόγο η διοίκηση του Νοσοκομείου δεν έχει εφαρμόσει το νόμο; Τι πρωτοβουλίες θα αναλάβετε άμεσα για το εν λόγω θέμα;»


Επιπροσθέτως, ο κ. Θανάσης Γερμανίδης, βουλευτής Φλώρινας, θέτει το ζήτημα της ελλιπούς χρηματοδότησης των διευθυνσεων Δασών της Φλώρινας,στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ενώ ο βουλευτής Εύβοιας Βαγγέλης Αποστόλου ζητά από τον υπουργό Παιδείας να μάθει για τον « μη χαρακτηρισμό ως μνημείων των κτιρίων του συγκροτήματος του πρώην εργοστασίου Γεωργιάδη στον Αγ. Στέφανο Χαλκίδας».


Τέλος, ερώτηση   προς τους αρμόδιους υπουργούς κατέθεσε και ο κ. Στάθης Παναγούλης αναφορικά με το «ομιχλώδες» ραδιοτηλεοπτικό πεδίο στο οποίο λειτουργούν τηλεοπτικοί σταθμοί χωρίς νόμιμες άδειες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: