Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

ΚΡΑΧ !

 
Κραχ; Πιάσαμε πάτο; Εξευτελισμός; 
Οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους. Υπεύθυνοι που κρύβονται, ανεύθυνοι που αναλαμβάνουν ευθύνες, φωνάζοντας κλαίγοντας και κατηγορώντας, γιατροί που ψάχνουν τρόπο να αποχωρήσουν, εργαζόμενοι που αισθάνονται εγκλωβισμένοι, ασθενείς που πεθαίνουν μέσα στην αδιαφορία.

 Το σύστημα Υγείας τελείωσε, Κέντρα Υγείας που λειτουργούν μόνο χάρη σε μερικούς γιατρούς που αισθάνονται ότι κάνουν λειτούργημα, Νοσοκομεία που σου θυμίζουν ντοκιμαντέρ από την Υποσαχάρια Αφρική,  ασθενείς που διαμαρτύρονται ακόμα και στην καθαρίστρια, αλλά σκύβουν το κεφάλι δουλικά έτσι και περάσει κανένας υπουργός, ασθενείς που αρρωσταίνουν στις ουρές για ένα φάρμακο που ο Λοβέρδιος ΕΟΠΠΥ φρόντισε να το κάνει είδος πολυτελείας.

 Φάρμακα δεν υπάρχουν, Νοσοκομεία δεν υπάρχουν, Κέντρα Υγείας δεν υπάρχουν,  Νοσηλευτικό προσωπικό δεν υπάρχει, ΕΚΑΒ δεν λειτουργεί,...

Έχουμε όμως Ευρώ, την στήριξη της Ανγκέλα - που μας έχει βάλει στο παρά πέντε - των αγορών, των τοκογλύφων, του Ράπανου, ισοφαρίσαμε στο 55 την Γερμανία - αν το σφύριζε εκεί θα ήμασταν πολύ Χάι - υπουργό Ναυτιλίας απευθείας από την γενιά του Πολυτεχνείου - δηλαδή με χρηματιστηριακές ατασθαλίες και offshore - υπουργό από την Θράκη με 83 κινητά και 10.000 διορισμούς ημετέρων, τις ευχές του Μητσοτάκη, την στήριξη 
του Σαββόπουλου στην νέα κυβέρνηση, την χαρά του Πρετεντέρη, επιτροπές, ιδιωτικά κέντρα Υγείας που μπαίνεις για να σου πάρουν την πίεση, και όταν βγαίνεις πρέπει να πουλήσεις σπίτι για να τους ξεχρεώσεις.
......

" Την υγειά μας να έχουμε και θα το ξεπεράσουμε" είναι το καινούργιο σλόγκαν των μεσημεριανάδικων καρακατσουλιών. Αν αρρωστήσεις βέβαια και δεν έχεις για ιδιωτικό νοσοκομείο δεν ξεπερνάς τίποτα.

 Συμπεριφερόμαστε σαν να μην πρόκειται να αρρωστήσουμε ποτέ. 
Αντί να τους τραβήξουμε το αυτί, στήνουμε και ξαναστήνουμε επιτροπές, λέμε και ξαναλέμε... και καθημερινά αποχαιρετάμε αδικοχαμένους.
  
 Όταν θα έρθει η δική μας η σειρά, θα τα βάλουμε με καμιά νοσοκόμα καμιά καθαρίστρια, κανένα γιατρουδάκι.  Αν είμαστε τυχεροί θα επιστρέψουμε σπίτι, βρίζοντας εργαζόμενους και το σύστημα γενικώς… και όταν έρθουν οι εκλογές, θα ξαναψηφίσουμε τον Λοβέρδο ..
ΚΡΑΧ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: