Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Η κατακόρυφη πτώση των εσόδων οφείλεται στα βάρβαρα μέτρα λιτότητας


Την καταγγελία ότι η κατακόρυφη πτώση των δημοσίων εσόδων τον μήνα Μάιο, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011, δεν αποτελεί «κεραυνό εν αιθρία», αλλα είναι , «το αναπόδραστο αποτέλεσμα των ακολουθούμενων, κοινωνικά βάρβαρων, μνημονιακών πολιτικών λιτότητας, που βυθίζουν στην ύφεση την ελληνική οικονομία, ισοπεδώνουν μισθούς, καταβαραθρώνουν την αγοραστική δύναμη των πολιτών και "κλειδώνουν" τα χιλιάδες "λουκέτα" των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», έκανε με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η κατάσταση διάλυσης, στην οποία έχει περιέλθει ο φορολογικός μηχανισμός, εξαιτίας της δραματικής υποστελέχωσης, της έλλειψης ολοκληρωμένης μηχανοργάνωσης και της ανάδειξης διεφθαρμένων και ανίκανων «ημετέρων» σε θέσεις κορυφαίας ευθύνης, βάζει την οριστική «ταφόπλακα» στα δημόσια έσοδα.
Στο μεταξύ, την τελική ευθεία μπαίνουν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από την επόμενη εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγει κύκλο τεσσάρων θεματικών συνεντεύξεων Τύπου για οικονομία, εξωτερική πολιτική, θεσμικές αλλαγές και υγεία.

Η Κουμουνδούρου, πάντως, περνά στην αντεπίθεση, απαντώντας στις επιθέσεις που δέχεται για πανσπερμία απόψεων εντός του, σχετικά με τις επόμενες κινήσεις επί της δανειακής σύμβασης.
Το γραφείο Τύπου σχολιάζοντας τις δηλώσεις του εκπροσώπου της ΝΔ, κ. Μιχελάκη τονίζουν ότι: «όσοι κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα διαστρεβλώνουν τις θέσεις και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι ίδιοι που με την εμμονή τους στη μνημονιακή πολιτική βυθίζουν στην ανασφάλεια και την απόγνωση την πλειονότητα των συμπολιτών μας».
Συνεχίζοντας ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «είναι μάταιο να περιμένει κανείς από τη ΝΔ να κατανοήσει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό , ταυτόχρονα όμως είναι και επικίνδυνος ο ιδιότυπος ανταγωνισμός της με την Χρυσή Αυγή που οδηγεί σε τυφλές συγκρούσεις και στην όξυνση των προβλημάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: