Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε Σαμαρά..


"Η χθεσινή του επίθεση εναντίον του νέου Γάλλου Προέδρου και μάλιστα μέσα στο Παρίσι, δείχνει ότι είναι αφελής και επικίνδυνος", δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε: "Διότι μόνο ένας αφελής και επικίνδυνος θα έκανε επίθεση σε έναν πολιτικό, του οποίου οι θέσεις είναι τόσο ξεκάθαρες υπέρ της πατρίδας μας. Την ώρα που η Ελλάδα αναζητά συμμαχίες στο εξωτερικό και όλοι δουλεύουμε γι' αυτό, ο κ. Τσίπρας με μια απίστευτη αλαζονεία τις καταστρέφει και οδηγεί τη χώρα στην απομόνωση που ο ίδιος και οι συνιστώσες του ονειρεύονται". 

"Θέλουμε να υπογραμμίσουμε πως το πολιτικό και εκδοτικό κατεστημένο της χώρας έχει συνηθίσει σε ηγέτες επαίτες και ικέτες απέναντι στους ευρωπαίους, να στέκονται προσοχή, όπως ο κ. Γ. Α. Παπανδρέου μπροστά στην κα Μέρκελ και τον κ. Σαρκοζί στις Κάννες", απαντά με σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

"Το νέο στοιχείο που αναδεικνύεται από τη συζήτηση που διεξάγεται σήμερα στην Ευρώπη", σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και εξηγεί ότι "είναι ότι μετά από δεκαετίες αμφισβητείται ο μονόδρομος των νεοφιλελεύθερων συνταγών και των αντικοινωνικών πολιτικών λιτότητας. Ο αγώνας που διεξάγεται σήμερα στην Ελλάδα για την ακύρωση και την ανατροπή των πολιτικών του μνημονίου συναντιέται με τον αγώνα της ευρωπαϊκής Αριστεράς και των ευρωπαίων εργαζομένων ενάντια στη σημερινή Ευρώπη της τραπεζοκρατίας, της συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους και των μεγάλων ανισοτήτων".

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί ότι "πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι ο ελληνικός λαός από δω και μπρος θα εκπροσωπείται με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: