Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Αλέξης Τσίπρας για Βενιζέλο και Σαμαρά "μιλούν την γλώσσα του χαρτοπαίκτη"


Σκληρή κριτική στους προέδρους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, τους οποίος κατηγόρησε ότι μιλούν την γλώσσα της μπλόφας, για να αναφέρει στη συνέχεια ότι την Πέμπτη το πρωί επιστρέφει τη διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
«Βενιζέλος και Σαμαράς μιλούν την γλώσσα του χαρτοπαίκτη, της μπλόφας, εμείς μιλάμε ξεκάθαρα, δεν έχουμε δεύτερες σκέψεις» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.
«Φτάσαμε στο σημείο αυτό που μέχρι χθες εμφάνιζαν ως καταστροφή σήμερα να το ψελλίζουν ως ευκαιρία για αλλαγή πολιτικής» υπογράμμισε. Όπως είπε ο κ. Τσίπρας,  «ξαφνικά ότι όσοι ανατρίχιαζαν στην ιδέα να λάβουμε εντολή ξαφνικά μας αγάπησαν».

Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αξιοποίησε στο μέτρο των δυνατοτήτων του διερευνητική εντολή. Όπως είπε, ζητήσαμε κατάργηση των νόμων του Μνημονίου και συμφωνία ότι δεν θα ληφθεί κανένα μέτρο λιτότητας. Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για ευκαιρία ανατροπής των προγραμμάτων λιτότητας, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κρατά στα χέρια του μια ιστορική ευκαιρία για την Ελλάδα και την Ευρώπη. «Η εντολή του λαού είναι σαφής, ανατροπή του μνημονίου και της λιτότητας, με παρεμβάσεις στο ευρωπαϊκό πεδίο» ανέφερε.


Προανήγγειλε την επιστροφή της διερευνητικής εντολής σχηματισμού κυβέρνησης στον Προεδρο της Δημοκρατίας την Πεμπτη το πρωί, καθώς όπως ανέφερε, «η πρότασή μας έχει ευρεία κοινωνίκη στήριξη αλλά μία ασθενή κοινοβουλευτική υποστήριξη».
Επανέλαβε ότι δεν ζήτησε δηλώσεις μετάνοιας, αλλά ειλικρίνειας. «Θα έπρεπε σεβόμενοι την εντολή του λαού, με δική τους πρωτοβουλία να στείλουν επιστολή» υπογράμμισε.
«Έχουν κάνει καραμέλα την απειλή της εξόδου από το ευρώ» σημείωσε, ενώ ανέφερε ότι γίνονται συνεχώς προσπάθειες να παραποιήσουν τις δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. «Τους καλούμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη δύναμη ευθύνης» υπογράμμισε, τονίζοντας ότι μπορεί να εγγυηθεί τις καταθέσεις των πολίτών.
Υπογράμμισε πως «η προσπάθεια δεν τελειώνει εδώ ... Θα επιμείνουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων», ενώ διαβεβαίωσε τους πολίτες: «Δεν πρόκειται να τους προδώσουμε, δεν πρόκεται να γίνουμε σαν τους άλλους».

απο greekmoney

Δεν υπάρχουν σχόλια: