Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΤΟ MEGA ;




Αφιέρωμα στην μεγαλύτερη "ΞΕΠΕΤΑ" της σύγχρονης "δημοσιογραφίας".
Στους δημοσιογράφους που καθιέρωσαν το "αλήθεια είναι, ότι συμφέρει τον Μπόμπολα"...



Κάπως έτσι και το σύστημα, η εξουσία, έχει πολλές κολώνες. Εμένα αγαπημένη μου κολώνα είναι τα τηλεοπτικά κανάλια. Και λατρεμένο μου το MEGA. Ο περισσότερος κόσμος δεν ασχολείται συχνά με την ιδιοκτησία των καναλιών. Μεταξύ μας, και η ιδιοκτησία πρώτα τελειώνει τις πολλές και σοβαρές της δουλειές το πρωί και αργά το βράδυ ασχολείται με το κανάλι. Ο κόσμος εστιάζει στους δημοσιογράφους- άνκορμαν και άνκοργούμαν ελληνιστί.


Κάθε κανάλι που σέβεται τον εαυτό του, βλογάει τα γένια του και κάνει διαφημίσεις κύρους, έχει «διευθυντή ειδήσεων» και «δημοσιογραφική ομάδα». Την ομάδα την βλέπουμε κάθε μέρα στο γυαλί, τον διευθυντή του ΜEGA τον
λένε Χρ. Παναγιωτόπουλο.

Στην ιστοσελίδα του ΜEGA, ο διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης γράφει «Σε μια εποχή που η τηλεοπτική ενημέρωση φαινόταν να χάνει τον προσανατολισμό της, οι ειδήσεις του MEGA έδειξαν ότι η πίστη στις αξίες της δημοσιογραφικής δουλειάς μπορεί να αποτελέσει αντίβαρο σοβαρής επιλογής για τον τηλεθεατή. Αυτόν τον τρόπο διαλέξαμε κι αυτόν θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε».

Για αυτήν την πίστη και την σοβαρότητα, είναι γνωστό το MEGA. Επίσης, γιατί έκανε περίπου τρία χρόνια να εκφράσει την λύπη του που παρουσίασε παραποιημένο το βίντεο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Κάποιο τεχνικό σφάλμα υπήρξε.

Θα μείνει επίσης γνωστό και από την μετάδοση εικόνων βίας κατά τη διάρκεια διαδήλωσης αγανακτισμένων στο Σύνταγμα, μόνο που αυτά ήταν κονσέρβα από παλαιότερη συγκέντρωση. Πάλι τεχνικό πρόβλημα. Επίσης από τα χιλιάδες μπινελίκια που έφαγε στα social media όταν μίλησε για καμία εικοσαριά χιλιάδες διαδηλωτές την ώρα που στην Αθήνα γινότανε η μεγαλύτερη συγκέντρωση της μεταπολίτευσης. Θα μείνει γνωστό γιατί δεν κατόρθωσε ακόμα να βρει μία απεργία που να είναι δίκαια τα αιτήματά της. Οι μεγαλύτεροι θα θυμούνται και άλλα, καλύτερα όμως να τα πούμε αυτά κάποια άλλη στιγμή.

Από όλο το επιτελείο του MEGA, ο διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης, ανέλαβε να απαντήσει στην πρώτη πόρτα που έφαγε το μεγάλο κανάλι από πολιτικό αρχηγό.

Η ιδιοκτησία του MEGA – αυτή που την μέρα που ο Παπανδρέου ήταν και δεν ήταν πρωθυπουργός μπήκε και βγήκε στο Μέγαρο Μαξίμου από την πίσω πόρτα – δεν μίλησε. Οι δημοσιογράφοι που μας συντροφεύουν κάθε βράδυ στις 8 σιώπησαν. Κάτι άσχετες κακιούλες πέταξαν, κάτι περίεργα έγραψαν σε έντυπα που εργάζονται, αλλά στο κανάλι σιώπησαν.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος απάντησε, αλλά από την προσωπική του ιστοσελίδα.

Πρώτα από όλα αμφισβήτησε ότι ο αρχηγός του κόμματος που αρνήθηκε την πρόσκληση, δεν ήταν κομμένος επί 18 μήνες, αλλά μόνο δέκα.

Πάντως κομμένος ήταν, έτσι κ. Παναγιωτόπουλε;

Βέβαια εγώ, μεταξύ μας, πιο εύκολα πιστεύω το γραφείο τύπου οποιουδήποτε κόμματος, παρά το MEGA.

Μετά ο κ. Παναγιωτόπουλος όμως, πατάει την πεπονόφλουδα. Αναρωτιέται, «γιατί, αυτούς τους δέκα μήνες καλέσαμε τους πολιτικούς αρχηγούς Βενιζέλο και Σαμαρά;» Αφού λοιπόν ο Τσίπρας ανέβηκε κατηγορία, παίζει super leage και μπαίνει στην ίδια ζυγαριά με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, γιατί η πρόταση τουMEGA για δικό του debate, μεταξύ των «δυνάμει πρωθυπουργήσιμων» αρχηγών, δεν τον περιλαμβάνει;

Αν ο Τσίπρας παίζει ακόμα σε μικρή κατηγορία, τότε, κ. Παναγιωτόπουλε, πρέπει να συγκρίνεις τις εμφανίσεις του στο κανάλι σας με αυτές της Παπαρήγα, του Καρατζαφέρη, του Κουβέλη και της Μπακογιάννη. Έχουμε και λέμε, το τελευταίο 18μηνο, η γραμματέας του ΚΚΕ μια-δυο φορές. Ο κ. Καρατζαφέρης έχουμε χάσει το μέτρημα. Αυτός δεν είναι πολιτικός αρχηγός, συνεργάτης του καναλιού είναι. Η κα Μπακογιάννη και ο κ. Κουβέλης καμιά 20αριά φορές. Ο Τσίπρας, γιατί καμία; Τόσο δύσκολο είναι το μεγάλο σας κανάλι να βγει και να πει, ήταν επιλογή μας να τον κόψουμε; Δημοσιογραφική, πολιτική, ή άλλου είδους επιλογή, αλλά επιλογή μας. Αμάν πια με το παλιόπαιδο! Σαν πιο ντόμπρο μου φαίνεται...

Ξέρετε, κ. Παναγιωτόπουλε, αντίθετα με ό,τι πιστεύετε, υπάρχει ζωή και χωρίς το MEGA. Μπορεί για το ΛΑΟΣ, τη ΔΗΣΥ, τη ΔΗΜΑΡ, να μην υπάρχει πολιτική ζωή χωρίς το MEGA, μπορεί η κολώνα του συστήματος να στέκει για λίγο ακόμα όρθια και ραγισμένη, αλλά την κοινωνία και τους πολίτες, τα τελευταία δύο χρόνια κανείς δεν μπορεί πια να τους κοροϊδέψει. Ειδικά αυτοί που προπαγάνδιζαν τα μνημόνια.

Σερίφιος Βάτραχος

ανάρτηση από  avantipopolo

Δεν υπάρχουν σχόλια: