Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Δημοσκοπήσεις... ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ....

 Καθημερινές οι δημοσκοπήσεις, με εντυπωσιακές διαφορές μεταξύ τους.
 O βομβαρδισμός συνεχίζεται και τα αποτελέσματα είναι ανάλογα με το ποιός έχει παραγγείλει την δηοσκόπηση. Έτσι είδαμε την ίδια εταιρεία να δίνε με διαφορά 24 ωρών αποτελέσματα για δύο πελάτες της.... και τα αποτελέσματα να είναι διαφορετικά!!
 Τελευταία αυτή της Pulse για τον "Τύπο της Κυριακής".
 Τα κοινά συμπεράσματα από τις 10 τελευταίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, είναι:
 A. H Νέα Δημοκρατία, είναι σε συνεχή πτώση, αλλά παραμένει πρώτη, αν συνεχίσει όμως να βλέπει τα ποσοστά της να πέφτουν με τέτοιο ρυθμό... πιθανόν ο Αντωνάκης να δει και την πλάτη του Καμμένου........
Β. Το ΠΑΣΟΚ έχει σταθεροποιηθεί γύρω στο 11-15% και εξάντλησε την δυναμική της επανεκλογής Βενιζέλου.
 Γ. Ισχυρή η Αριστερά, με τον ΣΥΡΙΖΑ να περνάει στις περισσότερες δημοσκοπήσεις στην τρίτη θέση, ανάμεσα στο 9-13%.
     Το ΚΚΕ έχει ποσοστό - στις δημοσκοπήσεις - ανάμεσα στο 8-12%. 
 Στις τρεις βδομάδες που απομένουν, μέχρι τις εκλογές, και τα δύο κόμματα της Αριστεράς θα παλέψουν για να βελτιώσουν τη θέση τους.
 Δ. Η Δημάρ¨συνεχίζει να συρρικνώνεται μετά από την δημοσκοπική της άνοδο.
 Ο ρυθμός  είναι τέτοιος, που δεν δικαιολογείται και επιβεβαιώνει αυτούς που ισχυρίζονται ότι η άνοδος, ήταν "τεχνητή".

 Ε. Οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" έχουν πάρει μεγάλο κομμάτι από την ΝΔ και συνεχίζουν
να απορροφούν Νεοδημοκράτες.
 Ζ. Το ΛΑΟΣ βρίσκεται στα όρια της εξαφάνισης, η Χ.Α. έχει υψηλό ποσοστό (5%), αλλά στις κάλπες, οι περισσότεροι από αυτούς, μάλλον θα αυξήσουν το ποσοστό του Καμμένου.......
 Η. Η αποχή όλο και μικραίνει. Πιθανώς, και όσο ενημερώνεται ο λαός, το ποσοστό της αποχής να είναι από τα μικρότερα. Γίνεται όλο και πιο αντιληπτό, ότι η αποχή και το λευκό, εξυπηρετούν μόνο τα δυο κόμματα του δικομματισμού. 
 Η ιστορία που ¨κατά παράξενο τρόπο" διαδόθηκε, ότι δηλαδή οι εκλογές είναι άκυρες αν δεν προσέλθει το 50%, είναι άκυρες... κατέρρευσε και όλο και περισσότεροι ανακαλύπτουν ότι ήταν ένα ακόμα ψέμα που το σύστημα εξαπέλυσε για να διασωθεί. 


 Η Δημοσκόπηση της Pulse.......

"Ισχυρή η Αριστερά, εντυπωσιακά τα ποσοστά για "Ανεξάρτητους Έλληνες"
Άνοδο της Νέας Δημοκρατίας και σημαντική μείωση της αποχής καταδεικνύει η έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρία Pulse για λογαριασμό του «Τύπου της Κυριακής».

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, η Νέα Δημοκρατία προπορεύεται με 21,5%, το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο με 15,5%, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη θέση με 11,5%.

Εντυπωσιακή είναι η απήχηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου, που συγκεντρώνουν το 9,5%, η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται στο 9% και η Χρυσή Αυγή εμφανίζεται για άλλη μία φορά ενδυναμωμένη με 5%.

Στο όριο εισόδου στη Βουλή είναι ο ΛΑΟΣ και οι Οικολόγοι Πράσινοι και λίγο χαμηλότερα η ΔΗΣΥ και το Άρμα Πολιτών.
Η δημοσκόπηση δείχνει και μεγάλη μείωση της αποχής. Πριν το σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, το ποσοστό αποχής ήταν στο 23%, ενώ πλέον ανέρχεται στο 12%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: