Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Μ. ΓΛΕΖΟΣ Ψηφίζουμε Αριστερά και σταυρό στο ΣΥΡΙΖΑ



Θεσσαλονίκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ έχει “ρεύμα...”. Αυτό φάνηκε (και) από τη χθεσινή συγκέντρωση του συμμαχικού σχήματος της Αριστεράς στη Νεάπολη, με ομιλητές τον Μανώλη Γλέζο και τον Νίκο Χουντή.
 Η πλατεία Ειρήνης γέμισε από κόσμο που έσπευσε να δηλώσει με την παρουσία του ότι “δεν πάει άλλο” με τον δικομματισμό και τις μνημονιακές πολιτικές και πως η Ελλάδα πρέπει να κάνει την ανατροπή στις 6 Μαΐου και να στείλει ηχηρό μήνυμα
ελπίδας στους λαούς της Ε.Ε. Ήταν ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, αλλά και πολίτες της ευρύτερης Αριστεράς, κάθε ηλικίας, οι οποίοι στρέφουν τις ελπίδες τους στο συμμαχικό σχήμα και εύχονται να ευοδώσει η προσπάθεια για τη δημιουργία μια νέας κοινωνικής συμμαχίας, που με πυρήνα τις δυνάμεις της Αριστεράς θα διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας. 

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ τόνισε ότι η ενωτική πρόταση που κατέθεσε το συμμαχικό σχήμα αποτελεί ουσιαστικό λόγο για τη στήριξη των ψηφοδελτίων του. “Για να σωθεί ο τόπος, θα πρέπει όλοι σε αυτές τις εκλογές να ψηφίσουμε Αριστερά και να βάλουμε σταυρό στον ΣΥΡΙΖΑ, για να μπορέσει η χώρα να βγει από το αδιέξοδο που την έφεραν οι πολιτικές που έχουν ακολουθηθεί μέχρι τώρα” τόνισε ο Μ. Γλέζος και πρόσθεσε ότι αυτήν την ώρα της μάχης “δεν θέλουμε να έρθουμε σε αντιπαράθεση με τις άλλες δυνάμεις που εναντιώνονται στην προσπάθεια για την υποτέλεια της χώρας”. Απόρησε για το πώς οι “καταστροφείς” της Ελλάδας, το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ., τολμάνε να ζητούν την ψήφο του λαού και απευθυνόμενος στον κόσμο, αλλά και γενικότερα στον ελληνικό λαό τον κάλεσε “να ψηφίσει τον εαυτό του”, δηλαδή το ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. “Εμπιστευτείτε εμάς, δώστε μας τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε όλη αυτή τη διαδικασία ώστε να φέρουμε το λαό στην εξουσία. Αυτό θέλουμε, να φέρουμε το λαό στην εξουσία και δεν το κρύβουμε”, είπε χαρακτηριστικά. Ως δρόμο εξόδου της χώρας από την κρίση έδειξε την εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, ενώ αναφέρθηκε και στη διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία.
Από την πλευρά του, ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής χαρακτήρισε τις επικείμενες εκλογές ως “τις κρισιμότερες από τη μεταπολίτευση” και τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ζητάει ψήφο ευθύνης από τους πολίτες προκειμένου να μπει φρένο στη μνημονιακή πολιτική. Να σημειωθεί ότι στην πρώτη σειρά της συγκέντρωσης βρέθηκε ο εργατολόγος Άρις Καζάκος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: