Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ - Επικεφαλής του Επικρατείας ο Μανώλης Γλέζος

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ανακοίνωσε από τα Χανιά το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, για τις εκλογές 2012. 

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι ο Μανώλης Γλέζος, ενώ μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται ο δημοσιογράφος Μανόλης Κυπραίος που πέρυσι το καλοκαίρι κατά την διάρκεια διαδηλώσεων δέχθηκε χειροβομβίδα κρότου-λάμψης από άνδρες των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να χάσει την ακοή του. Στην τελευταία και συμβολική θέση του ψηφοδελτίου βρίσκεται ο γνωστός σκιτσογράφος Στάθης, με τους

υπόλοιπους να είναι οι εξής:

Φωτίου Θεανώ, Πανεπιστημιακός, καθηγήτρια Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού του ΕΜΠ
Τσουκαλάς Δημήτρης πρ. Πρόεδρος ΟΤΟΕ
Παπαδημητρίου Μάνια Αρχιτέκτονας
Κυπραίος Μανόλης Δημοσιογράφος
Καμισίδου Ιφιγένεια Καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου Νομικής ΑΠΘ
Κουβελάκης Ευστάθιος Καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας King’s College του Παν/στημίου Λονδίνου
Σπανού Δέσποινα Δημόσια Υπάλληλος
Σβίγγου Ράνια Υποψήφια Διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο της Νάντερ και στο Κέντρο Κοινωνιολογικών και Πολιτικών Ερευνών του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας
Σακέτας Σπύρος Δικηγόρος
Βαϊου Ντίνα Καθηγήτρια ΕΜΠ
Σταυρόπουλος Στάθης Σκιτσογράφος – σχολιαστής

Την Αχαϊα επέλεξε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας ως την δεύτερη εκλογική περιφέρεια στην οποία θα κατέλθει ως υποψήφιος βουλευτής. 

Η επιλογή αυτή του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ανεξάρτητη από το γεγονός ότι στην Πατρα και στις υπόλοιπες περιοχές του μεγαλύτερου νομού της Πελοποννήσου οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ ήταν ισχυρές και πλέον, μετά την πτώση που εμφανίζει το κόμμα του κ. Βενιζέλου στις δημοσκοπήσεις, οι δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ στρέφονται τα κόμματα της αριστεράς. 

Στην Αχαϊα, όπου τα ποσοστά της ανεργίας καλπάζουν, τα στελέχη του Συνασπισμού έχουν καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να ενισχύσουν την επιρροή τους.  Ο κ. Τσίπρας θα είναι επίσης υποψήφιος στην Α Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: