Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Χαράτσι: όταν η ηλιθιότητα, πιστεύει ότι είναι ανίκητη....

 Όταν τον Σεπτέμβριο του 2011, γεμάτος στόμφο και αλαζονεία, ανακοίνωνε το χαράτσι της ΔΕΗ, προφανώς δεν πέρναγε από το μυαλό του, ότι με την απειλή της διακοπής του ρεύματος, κανείς ή σχεδόν κανείς δεν θα τολμούσε να αντισταθεί.
 Σκέψη ή υποψία έστω, ότι, εκτός από τους "συνήθεις ύποπτους", ένας τεράστιος αριθμός συνανθρώπων μας, δεν θα είχαν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν. Ότι ο αριθμός των πολιτών, που η αγανάκτηση έχει ξεχειλίσει, και λένε "δεν πάει άλλο" αυξάνεται καθημερινά με γεωμετρική πρόοδο, ότι οι συμπολίτες μας που θεωρούν συνταγματικό τους καθήκον  να αντιταχθούν με κάθε τρόπο στην επιβολή ενός απάνθρωπου και αντισυνταγματικού φόρου, θα έβαζαν τόσο ψηλά τον πήχη, τέτοια σκέψη ή υποψία δεν υπήρχε.
 Παρ όλη την ανατριχιαστική, γκαιμπελίστικη, παρέμβαση των μεγάλων ΜΜΕ, υπέρ της κυβέρνησης και του μνημονίου, η κυβερνητική υπεροψία, έφαγε τα μούτρα της.
 Εκατομμύρια τα απλήρωτα χαράτσια, την έκαναν να τραπεί σε φυγή και να πάρει πίσω τις απειλές για διακοπή ρεύματος.
 Και τώρα. Το ένα λάθος φέρνει το άλλο. Και αν το πρώτο ήταν λάθος υπεροψίας, αυτό που γίνεται
τώρα, είναι λάθος πανικού.
 Από τη στιγμή που δεν πληρωθεί το χαράτσι στη ΔΕΗ, σε τέσσερις μήνες, μεταφέρεται στην εφορία..
 Εκεί πρέπει όποιος θέλει να εξαιρεθεί να κάνει αίτηση στον έφορο.
 Ακόμα δεν έχει λήξει κανένα τετράμηνο και οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει τις 60.000!! ο.κ. αλλά αν πάμε όλοι μαζί θα μαζευτούν 500.000 ή και θα ξεπεράσουν το 1.000.000!.
  Πότε θα τις εξετάσουν οι έφοροι; Του αγίου ποτέ!. Τεχνικά είναι αδύνατον.....
 Μετά τους τέσσερις μήνες, αν περάσουν άλλοι δύο μήνες, το χρέος γίνεται ληξιπρόθεσμο, και ακολουθεί την διαδικασία που μπορεί να έχει το κάθε ληξιπρόθεσμο χρέος.
 Από τη στιγμή αυτοί τα "ντόπερμαν της ενημέρωσης", που αυτοαποκαλούνται "δημοσιογράφοι", και απασχολούνται στα μεγάλα ΜΜΕ των χορηγών-εργολάβων, ανέλαβαν και ξεσάλωσαν.
 Κατασχέσεις σπιτιών - άμεσα κιόλας- κατασχέσεις μισθών, κατασχέσεις αγροτικής παραγωγής! - εγώ ξεκίνησα και φύτεψα πατάτες για να ξεχρεώσω το χαράτσι!, αν δεν χρειαστεί θα τις στείλω στο κίνημα της πατάτας..- δημόσια διαπόμπευση - ξέρετε, κούρεμα γουλί και περιοδεία στις πλατείες συνοδεία αστυνομικών, με κρεμασμένη τη ταμπέλα "Είμαι τεντυ μπόις, δεν πλήρωσα το χαράτσι" -
 και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, μέχρι να πειστεί ο κάθε συνταξιούχος, άνεργος, απλήρωτος, κατεστραμμένος επαγγελματίας, ότι πρέπει να τρέξει σήμερα στην ουρά και να πληρώσει.......
 Έστω ότι τους τρομοκράτησαν. Η πλειοψηφία αυτών που δεν πλήρωσαν το χαράτσι.. .ΔΕΝ ΕΙΧΕ...
 Και δεν πρόκειται να έχει. Δύο εκατομμύρια Έλληνες είναι ήδη κάτω από το όριο της φτώχειας, και μέσα στο 2012 προβλέπεται να διπλασιαστούν!.
400.000 είναι κάτω από το όριο της απόλυτης φτώχειας  και προβλέπεται άμεσα να τριπλασιαστούν!.
1.500.000 πραγματικοί άνεργοι, αδιαφορούν για νόμους και διατάξεις, και προσπαθούν να βρούν διέξοδο, σε μια καθημερινότητα που κυριολεκτικά τους σκοτώνει.
 7% ύφεση το προηγούμενο τρίμηνο, και αν δεν μαγειρέψουν τα στοιχεία, η ύφεση αυτό το τρίμηνο θα είναι διπλάσια.
 Ακόμα και αν με οικονομίες καταφέρουν οι περισσότεροι να πληρώσουν το χαράτσι του 2011, τον επόμενο μήνα, έρχεται το χαράτσι του 2012. Αυξημένο μάλιστα από 25% έως 40%!.
 Όχι στην εφορία , στο εκτελεστικό απόσπασμα να στείλεις όλους αυτούς.. λεφτά δεν παίρνεις. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ... τι να πάρεις.
 Η Ανάγκη, γεννάει τις λύσεις. Η Ανάγκη θα οδηγήσει τους Έλληνες στο να πάρουν ΑΜΕΣΑ  τις αποφάσεις που θα κρίνουν τις ζωές τους, και το μέλλον των παιδιών τους.

- ΑΜΕΣΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΩΝ ΤΩΡΑ.


- ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ.


 Και αν σήμερα αυτά φαίνονται πρόωρα... θυμηθείτε..
 Τα τελευταία δύο χρόνια, η ιστορία πέρασε 20 χρόνια από πάνω μας.
 Αυτό που σήμερα φαίνεται υπερβολικό... αύριο μπορεί να είναι και ξεπερασμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: