Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Νέα δημοσκόπηση: Επτά κόμματα στη Βουλή


 Χαμηλά(;) ο δικομματισμός. 33.4% σημαίνει ότι ένας στους τρείς Έλληνες.. εξακολουθεί να εμπιστεύεται τα  δύο κόμματα που κατέστρεψαν τη χώρα!. Το ποσοστό αυτό - με το μπόνους των 50 εδρών -τους δίνει οριακή πλειοψηφία στη βουλή.
Αν "επιστρέψουν" μετά τις εκλογές πασοκογενείς και διαγραμμένοι ΝΔούδες, από τα γενόσημα ΔΗΜΑΡ και Α.Ε.... Τότε θα έχουμε μια άνετη επικράτηση των Μέρκελ-Σαρκοζί...
 Στα επίσης άσχημα η άνοδος της Χ.Α. εις βάρος του αυτογελοιοποιηθέντος Καρατζαφύρερ.
  Δεν ξέρουμε πόσο ποιο επιστημονική και αδιάβλητη είναι αυτή η δημοσκόπηση. Οι καθηγητές του Πανεπιστημίου που την "έτρεξαν", διαβεβαιώνουν ότι είναι επιστημονικά άρτια.
 Για το καλό μας.. το καλό όλων μας.... όσο έχετε χρόνο.. αγωνιστείτε για την εξαφάνιση του δικομματισμού και των γενοσήμων. Μετά θα είναι αργά.
"Προβάδισμα 3,4% δίνει στη Νέα Δημοκρατία νέα δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από
τοΠανεπιστήμιο Αθηνών και παρουσιάστηκε από τον καθηγητή Στατιστικής του Πανεπιστημίου, κ. Κ. Πανάστο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra και τον δημοσιογράφο Γιάννη Παπαγιάννη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσμα της δημοσκόπησης, προκύπτει επτακομματική Βουλή ενώ στην πρόθεση ψήφου των πολιτών τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:...

ΝΔ 18,4%
ΠΑΣΟΚ 15
ΣΥΡΙΖΑ 10,4%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 10,3%
ΚΚΕ 7,7%
Δημοκρατική Αριστερά 5,7%
Χρυσή Αυγή 5,1%
Δημοκρατική Συμμαχία 1,1%
Οικολόγοι 2,8%
ΛΑΟΣ 0,5%
Κοινωνική Συμφωνία 0,1%
Άλλο κόμμα 4,3%

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 9,5% των ερωτηθέντων δηλώνουν πως δεν έχουν ακόμα αποφασίσει ποιο κόμμα θα ψηφίσουν ενώ η λευκή ψήφος συγκεντρώνει ποσοστό 4,7%

Χαρακτηριστικό είναι, επίσης, πως σε ποσοστό 55%, οι πολίτες δεν εμπιστεύονται τα δύο μεγάλα κόμματα ενώ το 50,7% επιθυμεί μάλλον την εκλογή ενός αντι-μνημονιακό κόμμα για να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας μετά τις εκλογές.

Το 61% των πολιτών, τέλος, δεν πιστεύει πως θα υπάρξει αυτοδυναμία ενός κόμματος από τις βουλευτικές εκλογές."
από greki-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: