Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Αρχίσαμε...... και στη Πάρο

 Αρχίσαμε τις χοντράδες. Ο εκπρόσωπος του σκουροπράσινου ΠΑΣΟΚ στο νησί, Δήμαρχος κ. Βλαχογιάννης, πήρε φόρα χθές, και εμφανιζόμενος στο TV1ΣΥΡΟΣ προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
 Κεντρικό ζήτημα, οι θέσεις της πλειοψηφίας - η πρώτη συνεργασία -ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στην Ελλάδα - για το παραλιακό μέτωπο.
 "Η κοινωνία το συζητάει, ένα χρόνο τώρα". Πού κύριε Δήμαρχε, στο γραφείο σας; Γιατί κατα τα λοιπά, δεν είδαμε καμιά τέτοια συζήτηση. Η περίφημη επιτροπή διαβούλευσης, συνεδρίασε στην ιστορία της ΜΙΑ φορα, αιφνιδιαστικά, όπου οι προσελθόντες αντί να ενημερωθούν για τη λειτουργία της, έμαθαν ότι θα αποφασίσουν για τις μελέτες ανάπλασης, και άλλα σοβαρά θέματα, χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση και με τον εκβιασμό "αν δεν αποφασίσουμε χάνουμε το έργο".
 Μετά από αυτό, η επιτροπή διαβούλευσης έμεινε στα χαρτιά, και δυο αστείες προσπάθειες συγκρότησης της δεν πραγματοποιήθηκαν. Τώρα την συγκαλέσατε για την επόμενη εβδομάδα
. Πάλι για να μην χαθούν λεφτα;.
 Στη συνέχεια ο κ. Βλαχογιάννης πήρε φόρα. Και επιτέθηκε με ανακρίβειες στην Επιτροπή για τα χαράτσια. "Δεν υπήρχε μάρτυρας στα ασφαλιστικά μέτρα που εκδικάστηκαν στη Σύρο!".
 Έτσι ισχυρίστηκε ο αντι-λαικιστής δήμαρχος Πάρου.
 Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες σας κ. Δήμαρχε να αιφνιδιάσετε την επιτροπή, και την
εμφανή προσπάθεια να χαθούν τα ασφαλιστικά μέτρα.. Μάρτυρας υπήρχε. Και μάλιστα δεν χρειάστηκε να καταβάλετε και τα έξοδα παράστασης.
  Από την αρχή ο Δήμαρχος του μνημονίου ήταν εχθρικός σε κάθε αντίδραση των κατοίκων στο αντισυνταγματικό χαράτσι. Με λογύδρια περι λαϊκισμού, ο πιο λαϊκιστής δήμαρχος στην ιστορία του νησιού, προσπάθησε να φρενάρει την αντίδραση.
 Όπως περίτεχνα φρέναρε και την επιτροπή Υγείας ένα χρόνο πριν.
 Οι συμπολίτες του, από όλες τις παρατάξεις, τον περιέβαλλαν με εμπιστοσύνη, για να διαψευστούν γρήγορα από την αναβλητικότητα και τις μεθοδεύσεις του.
 Προτίμησε αυτούς που του έδωσαν το χρίσμα, από αυτούς που του έδωσαν τη ψήφο.
 Παρά την στάση του, και την πολεμική του, όλα τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής όταν ζήτησε ξάνα να βοηθήσει - βλέποντας την επιτυχία και τη μαζικότητα του εγχειρήματος - του έδωσαν χέρι φιλίας.
  Δεν αναγνώρισε την χειρονομία και την Παρασκευή το βράδυ στο δελτίο ειδήσεων του TV1ΣΥΡΟΣ προχώρησε σε δυσφημιστικά σχόλια, εναντίον της Λαικής Επιτροπής.
  Ο κ. Βλαχογιάννης έχει επιλέξει από καιρό στρατόπεδο.
  Και αυτός είναι και ο λόγος της πολιτικής απομόνωσης του.
  Κατά τα λοιπά μπορεί να συνεχισει να κάνει πολιτική όπως αυτός και τα στελέχη του το εννοούν.
Τρέχοντας σε κηδείες, γάμους, βαφτίσια, πίτες πανηγύρια, χορούς, εκδηλώσεις λειτουργίες, εσπερινούς.
 Λαϊκίστικα δηλαδή, όπως τους αξίζει.


Δεν υπάρχουν σχόλια: