Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΥΓΕΙΑ : Ξεσηκώνονται τα νησιά, αλλά η υποβάθμιση συνεχίζεται

ΛΗΜΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΡΠΑΘΟΣ ... ΟΠΩΣ ΠΑΡΟΣ!
 Οι φωτογραφίες είναι από συγκεντρώσεις στα νησιά της Λήμνου και τις Καρπάθου.
 Και είναι αντίστοιχες με τις κινητοποιήσεις που ζήσαμε στο νησί μας.
 Αιτία.. η υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας.
Διαβάζοντας τα ρεπορτάζ  ΕΔΩ και  ΕΔΩ
διαπιστώνεις, ότι τα προβλήματα είναι ακριβώς ίδια.
 Σε όλη τη χώρα, το κοινωνικό κράτος καταρρέει
 Διαβάστε την έκθεση του συνήγορου του πολίτη

Οι πολίτες εγκαταλείπονται στο έλεος της τύχης τους.. ή της ατυχίας τους. Η πολιτική των δύο κομμάτων εξουσίας ΠΑΣΟΚ ΝΔ έφεραν τον Ελληνικό λαό μπροστά σε μια πραγματικότητα που τρομάζει.
 Και όμως, ακόμα και τώρα, αμετανόητοι και με την απειλή για ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση των πάντων, έρχονται και ζητάνε την ψήφο μας.
Από κοντά, τοπικά στελέχη, αμετανόητα, αλλά και "ένοχα¨ ..... συνεχίζουν να προκαλούν.
Το κομματικό κράτος που μας οδήγησε εδώ, συνεχίζει να υπάρχει. Απειλητικό χωρίς φραγμούς, συνεχίζει να σπαταλά, να καταστρέφει, να σχεδιάζει "παραλιακά μέτωπα", να προκαλεί.

 Δεν θα υπάρξει λύση όσο αυτά τα δύο κόμματα και οι "ταλιμπάν της εξουσίας" που τα πλαισιώνουν, εξακολουθούν να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
 Η υποβάθμιση θα μεγαλώνει. Τα σημερινά Κέντρα Υγείας, του χρόνου θα είναι απλά Αγροτικά Ιατρεία. Δεν αρκούν οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Αυτό που αιώνες τώρα γνωρίζαμε, ότι μια οργανωμένη, παλαιική διαμαρτυρία φέρνει αποτελέσματα, δεν ισχύει πια.
 Η Νέα Τάξη πραγμάτων, των Νεοφεουδαρχών - Νεοφιλελεύθεροι αυτοαποκαλούνται -  δεν έχουν τον παραμικρό διασταγμό. Το αστυνομικό-στρατοκρατούμενο κράτος δείχνει το πιο επιθετικό του πρόσωπο.
 Η κοινωνική διαμαρτυρία θεωρείται ακτιβισμός και βρίσκεται στο στόχαστρο των "ντοπερμαν της ενημέρωσης". Η απεργία εισπράττει  άμεσα την κατηγορία ότι επιβουλεύεται τα δικαιώματα των υπολοίπων. Η κατακραυγή θεωρείται βία που πρέπει να καταδικαστεί απερίφραστα.
 Τα πάντα στο βωμό της "τηλεοπτικής τους Δημοκρατίας".
 Τα πάντα.. και οι ζωές μας, και το μέλλον των παιδιών μας... και οι περιουσίες μας... και η αξιοπρέπεια μας.
  Το μεγάλο στοίχημα των νέων δυναστών της Νέας Τάξης πραγμάτων, είναι η νομιμοποίηση τους μέσα από τις επερχόμενες εκλογές.
 Με σχήματα που θα υφαρπάξουν τις ψήφους, με διχασμό, με τρομοκρατία, με υποσχέσεις, με τα νέα εκλογικά κέντρα στημένα με πολυτέλεια στα στούντιο των καναλιών, με την παραπληροφόρηση, με την υποσχεσιολογία.
 Το σύστημα ετοιμάζεται για την τελική του επίθεση.
 Και αν ο δικομματισμός των Σαμαρά-Βενιζέλου περάσει το σκόπελο... του χρόνου η διαμαρτυρίες θα είναι έξω από τα Αγροτικά Ιατρεία, για τα πλοία που θα περνάνε αραιά και πού, για την ανεργία που θα ξεπεράσει το 30%, για την υποαπασχόληση, για τις ολοκληρωτικές ελλείψεις στην παιδεία.







Δεν υπάρχουν σχόλια: