Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Νέα μέτρα, νέες μειώσεις στους μισθούς προανήγγειλε ο Π.Καψής

 \
  ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΚΑΨΗ  ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ - ΜΕΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
Ειδικότερα, ερωτηθείς (Ράδιο 9) εάν μία συζήτηση σύγκρισης του μισθολογικού επιπέδου μεταφράζεται σε μέτρα μετά από λίγο, ο Π. Καψής τόνισε: "Προφανώς μεταφράζεται σε μέτρα. Το πρόβλημά μας είναι αν θέλουμε ή όχι να είμαστε ανταγωνιστικοί".
 Με το ίδιο σκεπτικό ανέφερε ότι υπάρχουν τομείς που δεν είναι ανταγωνιστικοί και πως άρα "μέχρι να αυξήσουν την παραγωγικότητα είναι προτιμότερο να μειωθούν οι μισθοί για να σώσουν τις θέσεις εργασίας". Στο ίδιο πλαίσιο είπε πως "ή θα είμαστε παραγωγικοί και θα έχουμε υψηλούς μισθούς ή δεν θα είμαστε παραγωγικοί και θα έχουμε χαμηλούς μισθούς" και ότι.. "είναι σύνθεση κόστους και παραγωγικότητας". Επιπλέον, ανέφερε ότι "βέβαια" θα μειωθούν οι μισθοί "σε πολλές επιχειρήσεις" και πως αυτό γίνεται σε πολλούς τομείς "για να σωθούν θέσεις εργασίας".
  Το όραμα τους.. ο παράδεισος της Βουλγαρίας... παράδεισος για αυτούς.. κόλαση για εμάς. Δεν μας είπε βέβαια ο κ. Π.Καψής, τί συμβαίνει στην γειτονική μας χώρα, και ενώ ο βασικός μισθός είναι 145ευρώ, και η σύνταξη 125.!!! η ανεργία αυτή τη στιγμή - σύμφωνα με την εθνική 
στατιστική υπηρεσία. - είναι 19%  !!!
 Ναι καλά διαβάσατε.. στην Βουλγαρία με τον χαμηλότερο μισθό στην Ευρώπη, η ανεργία είναι όση και στην Ελλάδα. Η Επίσημη βέβαια, γιατί και εκεί το πρόβλημα είναι παρόμοιο, 25 με 27% την υπολογίζουν τα συνδικάτα.
 ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΏΣΑΜΕ... Το 16% του πληθυσμού έχει φύγει από τη χώρα - μετανάστες-, ενώ σύμφωνα πάντα με την Στατιστική υπηρεσία, άλλο ένα 20%, ετοιμάζεται να μεταναστεύσει.
 Κατά τα λοιπά, ναι η Βουλγαρία έχει ανάπτυξη, λέξη κατάρα για τον εργαζόμενο, έχει ανάπτυξη και δείκτες που κάνουν τον πρωθυπουργό της περήφανο. Βέβαια για να περάσουν τα μέτρα είχαν να κάνουν εκλογές .. πεντέμισυ χρόνια... - αν ακούσετε καινούργια ημερομηνία για τις εκλογές.... θυμηθείτε.. -.
 Για να είμαστε παραγωγικοί... πρέπει να έχουμε χαμηλούς μισθούς... έτσι μας είπε το "τέρας της δημοσιογραφίας".. στη Γερμανία την Ολλανδία, την Γαλλία, την Δανία, την Ελεβετία, την Αγγλία, την Νορβηγία, με τους μισθούς των δύο και τριών χιλιάδων ευρώ... γιατί έχουν αντίθετα με τη Βουλγαρία και ανάπτυξη, και παραγωγικότητα, και μας κυβερνάνε, βάζοντας κάτι νενέκους σαν αυτόν να παριστάνει τον υπουργο, ΟΧΙ αυτό δεν μας το είπε. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: