Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Η Βουλγαρία, σαν μοντέλο ανάπτυξης.


«Ανησυχητικά στοιχεία παρουσίασε ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας. Οι αμοιβές εργασίας στη Βουλγαρία είναι οι χαμηλότερες στην Ευρώπη και ο κατώτερος μισθός, που τώρα είναι 138 ευρώ, είναι χαμηλότερος από τον κατώτερο μισθό σε κάποιες αγροτικές επαρχίες της Κίνας, όπου διακυμαίνεται από 140 έως 260 δολάρια.»
 Θελήσαμε να ενημερωθούμε λίγο πιο επίσημα, για την κατάσταση στην γειτονική Βουλγαρία. Αιτία, οι δηλώσεις της κας Λαγκαρντ   ΕΔΩ  Που ζητάει , και άλλες μειώσεις στους μισθούς, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται δραματικά η φορολογία.
 Επίπεδα Κροατίας… και στη συνέχεια Βουλγαρίας! ζήτησε η "κυρία" Λαγκάρντ - σε συνέχεια αντίστοιχης δήλωσης του Τόμσεν -.
  Μιας Βουλγαρίας, που λόγω  φτώχειας, είδε – σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας - το 16% του πληθυσμού να μεταναστεύει από τη χώρα.. Και άλλον ένα 20% να ετοιμάζεται επίσης να πράξει το ίδιο!.
 Η χώρα κατά το ΔΝΤ σημειώνει «ανάπτυξη», Ανάπτυξη που όμως οδηγεί τις τιμές σε τρελή
κούρσα ανόδου. Το 2010 ανέβηκαν οι τιμές των βασικών τροφίμων, καθώς και των υπηρεσιών πρώτης ανάγκης. Σοβαρή άνοδο σημείωσαν οι τιμές του αλευριού, του ψωμιού, του τυριού, ενός μέρους των λαχανικών, του αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος και των στερεών καυσίμων θέρμανσης. Οι βενζίνες ανέβηκαν κατά 21%. Ταυτόχρονα οι μισθοί έμειναν στο επίπεδο του 2009 ή μειώθηκαν.»  ΕΔΩ  Ενώ σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας μόνο για ένα έτος η κατανάλωση εμπορευμάτων συρρικνώθηκε κατά 3%.
   Η ανεργία στη Βουλγαρία μπορεί να φτάσει το 18-19% στο τέλος του έτους, θεωρεί η Σάρον Μπάροου, γενική γραμματέα της Διεθνούς Συνομοσπονδίας των Συνδικάτων.  Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία τα εισοδήματα των Βουλγάρων αυξάνονται δύο φορές πιο αργά από τα έξοδα. 
 Και σε αντίθεση με τα λεγόμενα των φωστήρων «Η Βουλγαρική αγορά εργασίας χαρακτηρίζεται από χαμηλή ανταγωνιστικότητα και δύσκολη προσαρμοστικότητα στις αλλαγές, κάτι που ενισχύει την αναντιστοιχία ζήτησης-προσφοράς εργατικού δυναμικού.»  Και έχει και συνέχεια, «Η πολιτική των χαμηλών φόρων δεν οδήγησε σε μεγαλύτερες επενδύσεις», ανακαλύπτουν τώρα, κάτι που είναι αυτονόητο από την αρχή. «Ο κίνδυνος φτώχειας στη Βουλγαρία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, είναι 41,6%, ενώ στην ΕΕ είναι 23% κατά μέσον όρο".
 Ενώ «σύμφωνα με έρευνα μιας μεγάλης ευρωπαϊκής τράπεζας, το 1/3 των Βουλγάρων δεν έχουν σε κατάθεση ούτε 500 ευρώ για έκτακτες περιπτώσεις.».
Αυτό είναι το μέλλον μας. Αυτό αποφάσισαν ότι μας αξίζει οι κ.κ. Βενιζέλος, Σαμαράς-Παπανδρέου-Καρατζαφέρης-Μπακογιάννη-Μάνος-Ψυχάρης-Αλαφούζος-Μπόμπολας-Βαρδινογιάννης-Λοβέρδος-Διαμαντοπούλου-Ραγκούσης-Παπούλιας-Καεαμανλής-Πρετεντέρης-Καψής-Μυτιληναίος-Λάτσης-Σόρος-Βορίδης-Άδωνις-.. Και μια σειρά άλλοι… που έχουν ρίξει όλη την ευθύνη στην πολιτική.. ενώ αυτό που ασκούν δεν είναι πολιτική.. αλλά πρακτική Μαφίας.

 Πηγές


Δεν υπάρχουν σχόλια: