Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Στην Βουλγαρία, μεταφέρεται η COCA-COLA


 Δεν ξέρω τι λένε για τους εργαζόμενους, "που δεν έχουνε πατρίδα". Ξέρω ότι σίγουρα πατρίδα δεν έχει το Κεφάλαιο. Η "Ελληνικών" συμφερόντων - Δαυιδ - 3Ε μεταφέρει το εργοστάσιο της στην Βουλγαρία. Άμεσο αποτέλεσμα... 400 εργαζόμενοι άνεργοι. Άμεσα.. γιατί έμμεσα ακόμα περισσότεροι.
 Και αν μέχρι πριν από λίγο, αιτία ήταν τα μεροκάματα.... τώρα που οδεύουμε ολοταχώς προς μεροκάματα Βουλγαρίας;..... Αν υπάρχει κάποιο σχέδιο, είναι η αποβιομηχάνιση της Β.Ελλάδας, η εξαθλίωση των κατοίκων, και η εκμετάλλευση της από όλους αυτούς που αποτελούν την "οικογένεια της αγοράς". 
 Οι εργαζόμενοι βρίσκονται εδώ και ένα μήνα σε καθολική απεργία. Δεν είναι "θέμα" για τις ειδήσεις. 
Οι εργαζόμενοι, που βρίσκονται σε απεργία από τον Ιανουάριο, ζητούν να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι
συνάδελφοι τους και να συμπληρωθούν οι κενές θέσεις που προέκυψαν από την «εθελούσια» έξοδο, καθώς δημιουργούνται εντατικοί και απάνθρωποι ρυθμοί εργασίας.
Τους εργαζόμενους επισκέφθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμμανατίδου και τόνισε ότι η μεταφορά της Coca Cola 3E Θεσσαλονίκης θα έχει άμεση συνέπεια να μείνουν στον δρόμο οι 350 εργαζόμενοι, θα επιφέρει δραματικές επιπτώσεις στα παρελκόμενα επαγγέλματα που δραστηριοποιούνται γύρω από το εργοστάσιο και θα προκαλέσει επιπλέον έμμεσες, αλλά σημαντικές επιπτώσεις για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων δορυφόρων.
«Στην Θεσσαλονίκη δυστυχώς αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί πολλές φορές και είναι αυτή η διαδικασία αποβιομηχανοποίησης της Βορείου Ελλάδας, την οποία στήριξαν και προώθησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ προς όφελος των βιομηχάνων  και η οποία έχει βυθίσει την ευρύτερη περιοχή στην ανεργία και την φτώχεια», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: