Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Εκλογές; Στο τέλος της "επταετίας"


Καψής: Νέα μέτρα και παράταση των εκλογών

Τη λήψη νέων μέτρων προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ ανέφερε ότι τον Ιούνιο θα πρέπει να συζητηθούν τα μέτρα που θα χρειαστούν για το 2013 και το 2014. 
Παράλληλα όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο χρόνος των εκλογών δεν έχει κλειδώσει και σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να πάμε σε κάλπες πριν την ολοκλήρωση των εφαρμοστικών νόμων της δανειακής σύμβασης.    
 «Εχουμε πει: οι εκλογές είναι ζήτημα των κομμάτων. Η κυβέρνηση αυτή συγκροτήθηκε για να αντιμετωπίσει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα. Για να λήξει αυτό το πρόβλημα και να προχωρήσει η δανειακή σύμβαση. Αυτό έχει έναν χρονικό ορίζοντα. Τώρα, αν υπάρχει θέμα παράτασης, αυτό δεν είναι θέμα της κυβέρνησης. Είναι των κομμάτων που την απαρτίζουν. Δηλαδή, θα είναι μια νέα συμφωνία».
Όπως αναφέρει σήμερα το Έθνος, αρκετοί υπουργοί τάσσονται πια υπέρ της παράτασης της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Κατ' αρχάς ο Γ. Παπανδρέου επεσήμανε και εγγράφως την απόφασή του να στηρίξει την προοπτική παράτασης του «ορίζοντα» της κυβέρνησης μέχρι το 2013 και τον σχηματισμό κυβέρνησης με το «προφίλ» που ο κ. Παπαδήμος θεωρήσει αναγκαίο για τις αναγκαίες και μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Η Αννα Διαμαντοπούλου πρότεινε επίσης «παράταση» - μάλιστα εισηγήθηκε για όσους αφοσιωθούν στην κυβέρνηση να απεγκλωβιστούν από το άγχος της επανεκλογής τους και να μην κατέβουν ως υποψήφιοι βουλευτές στις προσεχείς εκλογές.
Χθες, ο Γ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας «Die Zeit», υπογράμμισε την ανάγκη μη εκλογών σ' αυτήν τη φάση. «Θα ήταν καλό αν δινόταν περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Ο κόσμος πρέπει να νιώσει ότι κάτι αλλάζει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: