Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Και στη Σύρο το πρωτοδικείο δικαίωσε πολίτες που δεν πλήρωσαν το χαράτσι

 Σύμφωνα με την "Κοινή Γνώμη", αλλά και με ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου. το Μονομελές Πρωτοδικείο Σύρου εξλεδωσε απόφαση κατά των χαρατσιών. Απόφαση κόλαφος για όσους προεξοφλούσαν "Δικαστική αδυναμία" και τόνιζαν το μάταιο ενός τέτοιου αγώνα - που μόλις τώρα αρχίζει -
 Απόφαση κόλαφος για όσους δεν ήθελαν "να εμπλακούν σε έναν αγώνα που θα τους κούραζε άδικα"!!!!!.

 Τον νόμο θα τον πάρουν πίσω. Tα χαράτσια είναι παράνομα και αντισυνταγματικά. Η στάση όμως όλων αυτών που το στηρίζουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο , είναι στη κρίση του λαού.


Αντιγράφουμε απο την "Κοινή Γνώμη"

"Απόφαση «πιλότο» για τα τοπικά δεδομένα της Σύρου, υπέρ τριών πολιτών που αδυνατούσαν να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ, εξέδωσε το Μονομελές
Πρωτοδικείο Σύρου πριν από λίγες ημέρες.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο αποφάσισε την απαγόρευση της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος στους συγκεκριμένους συμπολίτες μας, έπειτα από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει κατά της ΔΕΗ. Να σημειωθεί ότι μεγάλη συμβολή στην υπόθεση είχε ο Δικηγορικός Σύλλογος Σύρου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό των τριών αναξιοπαθούντων πολιτών του νησιού.
 
Μετά από πολλές αποφάσεις Δικαστηρίων της χώρας κατά του χαρατσιού της ΔΕΗ, σειρά είχε και το Μονομελές Πρωτοδικείο Σύρου, το οποίο την περασμένη εβδομάδα δικαίωσε τρεις αναξιοπαθούντες πολίτες της Σύρου, οι οποίοι προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη κατά της ΔΕΗ.

Η νέα αυτή δικαίωση, έρχεται να προστεθεί στις μεγάλες αντιδράσεις που καταγράφονται από τους πολίτες της χώρας, οι οποίοι αδυνατούν να καταβάλλουν αυτό το ειδικό τέλος για τα ακίνητα και σίγουρα ανοίγει τον δρόμο και σε άλλους Συριανούς που αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα, να προσφύγουν στην δικαιοσύνη, προκειμένου να ανασταλεί η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σημαντικό ρόλο σε όλη την υπόθεση έπαιξε ο Δικηγορικός Σύλλογος Σύρου, ο οποίος συνέταξε τις αιτήσεις των ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΗ των τριών αυτών πολιτών του νησιού.

Οι αιτήσεις κατατέθηκαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο στις 7 Δεκεμβρίου, ενώ στη συζήτηση του αιτήματος και πάλι ο Δικηγορικός Σύλλογος, αφού άλλωστε από την πρώτη στιγμή έχει ταχθεί κατά του χαρατσιού της ΔΕΗ, άσκησε υπέρ των αιτούντων προφορική παρέμβαση. Ο Δικαστής, αφού άκουσε τα διάδικα μέρη και τον παρεμβαίνοντα υπέρ των αιτούντων Δικηγορικό Σύλλογο, έδωσε την προσωρινή διαταγή υπέρ τους.

Η απόφαση έχει ως εξής: «..Και ενόψει της φύσης της σύμβασης ως ιδιωτικής και η οποία γίνεται στα πλαίσια ιδιωτικών συναλλαγών λαμβανομένου υπ' όψιν και του ποσοστού κέρδους 0,25% περίπου από την καταβολή του ειδικού τέλους, συνεπάγεται ότι η διαφορά είναι ιδιωτική και κατά συνέπεια υφίσταται αρμοδιότητα, ως εκ τούτου συντρέχουν οι προϋποθέσεις βλάβης. Προσωρινά και μέχρι την συζήτηση της αίτησης και υπό τον όρο συζήτησης αυτής κατά την κατωτέρω ορισθείσα δικάσιμο, απαγορεύει στην καθ' ης να προβεί σε διακοπή της ηλεκτροδότησης της οικίας του αιτούντος».

Να σημειωθεί ότι η συζήτηση έχει ορισθεί για τις 9 Φεβρουαρίου 2012 και μέχρι τότε απαγορεύεται στην ΔΕΗ να διακόψει την ηλεκτροδότηση στους τρεις αιτούντες."

Πηγή: Κοινή Γνώμη Σύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: