Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Κατά της ΔΕΗ αποφάσισε το Μονομελές της Αλεξανδρούπολης

Προσωρινή διαταγή κατά της ΔΕΗ, ώστε να μην διακόψει το ρεύμα ως τις 16 Δεκεμβρίου σε 34 άτομα τα οποία αρνούνται να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων, εξέδωσε το μονομελές πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης. 

Το δικαστήριο αποφάσισε πως η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος συνιστά προσβολή της αξιοπρέπειας των συγκεκριμένων ατόμων, καθώς είναι είτε άνεργοι, είτε άποροι, είτε ανάπηροι.

Με την απόφαση, ζητείται να μην υπάρξει καμία επίπτωση κατά των συγκεκριμένων πολιτών έως ότου εκδικαστεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι ίδιοι, κατά της ΔΕΗ, ζητώντας να κηρυχθεί οριστικά παράνομο το μέτρο.

Η απόφαση του πρωτοδικείου Αλεξανδρούπολης έρχεται να προστεθεί στην αντίστοιχη του πρωτοδικείου Καλαμάτας πριν από λίγες ημέρες και η οποία είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του υπουργείου οικονομικών.

  Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν μπορεί να κόψει το ρεύμα η κυβέρνηση. Το ηλίθιο και ανεφάρμοστο του μέτρου φάνηκε από την αρχή. Οι τελευταίες εξελίξεις, η απάντηση της Κομισιον στην ερώτηση του ευρωβουλευτή Ν.Χουντή,  η επιστολή της συνηγόρου του Πολίτη, η απόφαση του δικαστηρίου της Καλαμάτας, η υπαναχώρηση της κυβέρνησης μέσω του Γ.Γ. του υπουργείου Οικονομικων κ. Πλασκοβίτη, με την οποία αναγκάστηκε να δηλώσει ότι ,  ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΒΕΤΑΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ.....και έχει αρνηθεί να πληρώσει το χαράτσι. Είναι μία πρώτη νίκη όλων αυτών που πρωτοστάτησαν στις αντιδράσεις.
  Ταυτόχρονα οι εξελίξεις αφήνουν έκθετους όλους όσους χαρακτήρισαν τις κινητοποιήσεις σαν "λαϊκίστικες" και προσπάθησαν κρυμμένοι πίσω από νομικίστικες ακροβασίες να στηρίξουν τη κυβέρνηση.
 Τοποθετήσεις που από τη μία χαρακτηρίζουν έναν νόμο αντισυνταγματικό .. και από την άλλη υπακοή σε αυτόν τον αντισυνταγματικό νόμο είναι εκτός των άλλων και επικίνδυνες για τη Δημοκρατία απόψεις. Παραβιάζουν κάθε νομιμότητα και ευτελίζουν το αξίωμα που υποτίθεται υπηρετούν.
πήρε πίσω τις απειλές της ότι θα κόψει το ρεύμα αν δεν πληρώσουν το χαράτσι. Αναγκάστηκε να πει ότι δεν θα κόβεται το ρεύμα σε κανέναν καταναλωτή που έχει πληρώσει την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος και έχει αρνηθεί να πληρώσει τοχαράτσι

Δεν υπάρχουν σχόλια: