Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Αλλάξτε επειγόντως τα Ευρώ με δολλάρια (ή και με ρούβλια)

 Και εκεί που το είχαμε πάρει απόφαση ότι θα μας πετάξουν από Ευρώ.... πετάει το ίδιο το Ευρώ και εμείς καθόμαστε και το κοιτάμε σαν χάνοι. Και όλη η Ευρώπη θα έλεγα. Οι περισσότεροι προσπαθούμε να καταλάβουμε τι έγινε. 
 Που πήγε  η αλαζονεία της παρέας του Στρασβούργου;  Τα παλληκάρια που μας έστηναν στον τοίχο; 
 Υπέρογκο το κόστος δανεισμού για την Ιταλία....  Τίτλοι τέλους για την Ισπανία... η Πορτογαλία καταρρέει, η Ιρλανδία - το καλό παιδί που τα έκανε όλα, όπως της τα είπανε ... - αδυνατεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Η Γερμανία απέτυχε να δανειστεί, η Βρετανία θα είναι - σύμφωνα με οικονομολόγους - η επόμενη Ελλάδα ... η Γαλλία υποβαθμίστηκε.....
 Δεν είναι εφιάλτης. Είναι η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα. Η Ευρώπη χρωστάει το 42% του παγκόσμιου χρέους. Αν δεχτούμε ότι το χρέος είναι νόμιμο και πρέπει να το εξυπηρετήσει, θα πρέπει στα επόμενα 5 χρόνια να έχει ανάπτυξη ίση με αυτήν που είχε όλο τον προηγούμενο αιώνα.
 Και επειδή θα έχει ύφεση... βέβαια δεν μπορεί να ξεχρεώσει.
Τα πειράματα με την Ελλάδα τελειώνουν. Ο ασθενής απεβίωσε, η συνταγή απέτυχε, ο γιατρός ψάχνει άλλον πειραματόζωο, για να δοκιμάσει νέα θεραπεία.
 Μόνο που όσο στη συνταγή χρησιμοποιούν την ίδια πρώτη ύλη, οι ασθενείς θα εξακολουθήσουν να πεθαίνουν και οι συνταγές να αποτυχαίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: