Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Μας αγαπάνε και θα μας ..... εξαφανισουνε



Η "κυβέρνηση" Παπαδήμιου και τρίο Στουτζες αποφάσισε για τα νέα τεκμήρια και εν μικρουυύλι τσουνάμι νέων μέτρων.
-ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ  ΣΚΑΦΕΣ (μετά τις ξυλόσομπες επανέρχονται και αυτές στην επικαιρότητα) .
- Η κυβέρνηση ειδικού σκοπού αποκαλύπτει τον σκοπό της... 
ΘΑ ΜΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ........... 

 

Οδηγίες προς τις εφορίες για τα νέα τεκμήρια που θα ισχύσουν για τη φορολόγηση των φετινών εισοδημάτων τα οποία θα δηλωθούν το 2012, περιλαμβάνονται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών προς τις εφορίες .
Τα νέα τεκμήρια νομοθετήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι και είναι αυξημένα σε σχέση με αυτά που ίσχυσαν για τη φορολόγηση των περσινών εισοδημάτων.
Πρόκειται μεταξύ άλλων για τα τεκμήρια ακινήτων, αυτοκινήτων και σκαφών αναψυχής, ενώ υπενθυμίζεται ότι η απαλλαγή από το «πόθεν έσχες» ισχύει έως το τέλος του 2013 για αγορά και ανέγερση ακινήτων όπως και δεξαμενών κολύμβησης.
Οι αυξήσεις των τεκμηρίων φτάνουν το 60% για τις πισίνες, το 70% για ακίνητα και αυτοκίνητα και στο 200% για σκάφη αναψυχής.
Ειδικότερα για το τεκμήριο ακινήτων: Η αντικειμενική δαπάνη που προκύπτει με βάση τα τετραγωνικά μέτρα της ιδιοκατοικούμενης ή της μισθωμένης ή της δωρεάν
παραχωρούμενης κύριας κατοικίας υπολογίζεται κλιμακωτά με βάση την επιφάνειά της ως ακολούθως:
- μέχρι και 80 τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων αυτής, με 40 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο,
- από 81 μέχρι και 120 τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων αυτής, με 65 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο,
- από 121 μέχρι και 200 τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων αυτής, με 110 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο,
- από 201 έως 300 τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων αυτής, με 200 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και
- από 301 τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων αυτής, με 400 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
Για τον υπολογισμό της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης των βοηθητικών χώρων της κύριας κατοικίας ορίζεται ποσό 40 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ανεξάρτητα από το μέγεθος της επιφάνειας. Ως βοηθητικοί χώροι σε περίπτωση πολυκατοικίας θεωρείται ο ανεξάρτητος χώρος της αποθήκης ή του γκαράζ μέσα στην ίδια οικοδομή ενώ στην περίπτωση μονοκατοικίας, η αποθήκη, ο χώρος στάθμευσης, το λεβητοστάσιο, η αποθήκη καυσίμων, το κλιμακοστάσιο εφόσον οι χώροι αυτοί βρίσκονται σε λειτουργική ενότητα με αυτή και δεν είναι κοινόχρηστοι.
Για τα αυτοκίνητα, τα νέα αυξημένα ποσά της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης ορίζονται ως εξής:
- για τα αυτοκίνητα μέχρι 1200 κυβικά εκατοστά σε 4.000 ευρώ,
- για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των 1200 κυβικών εκατοστών προστίθενται 600 ευρώ ανά 100 κυβικά εκατοστά μέχρι τα 2.000 κυβικά εκατοστά,
- για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των 2.000 κυβικών εκατοστών προστίθενται 900 ευρώ ανά 100 κυβικά εκατοστά και μέχρι 3.000 κυβικά εκατοστά και
- για αυτοκίνητα μεγαλύτερα από 3.000 κυβικά εκατοστά προστίθενται 1.200 ευρώ ανά 100 κυβικά εκατοστά
 Και αν νομίζετε ότι τελειώσαμε, είστε γελασμένοι. Ακολουθουν τα μέτρα του τεχνοκράτη  Παπαδήμιου για πλήρη εξαφάνιση, όχι του χρέους .. αλλά του λαού.
Τα μέτρα που έχουν δρομολογηθεί είναι τα εξής:
1. "Απελευθέρωση" του κλάδου των φορτηγών δημοσίας χρήσης με πράξη νομοθετικού περιεχομένου που θα δοθεί στη δημοσιότητα μέσα στην εβδομάδα.
2. Είσπραξη του χαρατσιού "αλληλεγγύης" σε μηνιαία βάση, μέσω παρακράτησης από τη μισθοδοσία, μαζί με το Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ).
Τα δύο αυτά μέτρα θα τα σηκώσει η κυβέρνηση Παπαδήμου. Τα κάτωθι μάλλον θα αφορούν την επόμενη αστική κυβέρνηση.
3. Αναδρομικές περικοπές στις επικουρικές συντάξεις από 01.01.2012.
4. Νέες περικοπές στις κύριες συντάξεις αλλά και στις αναπηρικές συντάξεις.
5. Μισθολογικές περικοπές στα 15 ειδικά μισθολόγια (ιατροί ΕΣΥ, μέλη ΔΕΠ ΑΕΙ - ΤΕΙ, δικαστικοί, ένοπλες δυνάμεις, σώματα ασφαλείας), εναρμονιζόμενες με τα επίπεδα και το πνεύμα του ενιαίου μισθολογίου - πεινολογίου.
6. Απολύσεις ιατρών και νοσηλευτών τόσο από την πρωτοβάθμια περίθαλψη όσο και από τα νοσοκομεία, μέσω των καταργήσεων/συγχωνεύσεων φορέων.
7. Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων προκειμένου να πιαστεί ο τροϊκανός στόχος για μείωση τους κατά 150.000 άτομα μέχρι το 2015. Από τη στιγμή που οι συνταξιοδοτήσεις θα φτάσουν περίπου τις 13.000 ετησίως θα πρέπει να υπάρξουν 100.000 απολύσεις είτε με το προκάλυμμα της εφεδρείας είτε μέσω της κατάργησης "καλυμμένων" οργανικών θέσεων. Κανονικές απολύσεις, χωρίς προσήματα, θα μπορούν να υπάρξουν από το 2013 μέσω συνταγματικής αναθεώρησης.
8. Μαχαίρι στις κοινωνικές δαπάνες (προνοιακά επιδόματα κλπ) τουλάχιστον κατά 1/3, δηλαδή θα πάνε από τα €9 δις στα €6 δις μέχρι το 2015.
9. Περιορισμός του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, αποκλειστικά στα κονδύλια του ΕΣΠΑ.
10. Μείωση των αμυντικών δαπανών κατά €1,2 δις, χτυπώντας κυρίως τις δαπάνες που αφορούν το προσωπικό και όχι τα εξοπλιστικά προγράμματα.
 Ετοιμάζονται και τα πωλητήρια της δημόσιας περιουσίας....
Πέρα από τα παραπάνω μέτρα, το μαύρο μέτωπο ετοιμάζει να βάλει "πωλητήριο" και σε πλείστα δημόσια περιουσιακά στοιχεία, μέσω του προγράμματος αποκρατικποιήσεων.
Φυσικά οι τιμές θα είναι εξευτελιστικές λόγω και της μνημονιακής ύφεσης και της κατάρρευσης του ΧΑΑ.
A' τρίμηνο
Στο πρώτο τρίμηνο του επόμενο χρόνου το σχέδιο προβλέπει την πώληση της εταιρείας των κρατικών λαχείων, την πώληση του 34% του ΟΠΑΠ σε ιδιώτες, το πρώτο κομμάτι των αποκρατικοποιήσεων δημοσίων ακινήτων την πώληση της ΛΑΡΚΟ και της εταιρείας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και του ποσοστού που κατέχει το Δημόσιο στο Καζίνο της Πάρνηθας.
Β' τρίμηνο
Στο δεύτερο τρίμηνο την επέκταση της σύμβασης του αεροδρομίου των Σπάτων, την πώληση των ΕΛΠΕ, μεριδίου της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ του ΟΔΙΕ της περαιτέρω αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ.  Σχετικά άρθρα και του ΟΛΘ και της πώλησης του εμπορικού τμήματος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.
Γ' τρίμηνο
Στο τρίτο τρίμηνο του χρόνου έχει προγραμματιστεί η πώληση τουλάχιστον 38,8% της Αγροτικής Τράπεζας οι συμβάσεις παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων, η πώληση μεριδίου τουλάχιστον 40% από τα ΕΛΤΑ, η πώληση τουλάχιστον 17% από την ΔΕΗ. Σχετικά άρθρα και οι πρώτες παραχωρήσεις για τα περιφερειακά λιμάνια.
Δ' τρίμηνο
Στο τέταρτο τρίμηνο του χρόνου ετοιμάζεται η πώληση του 61% της ΕΥΔΑΠ Σχετικά άρθρα και του 34% της ΕΥΑΘ, του 34% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου το πρώτο κομμάτι από μετοχές σε δικαιώματα των ελληνικών αυτοκινητόδρομων, το δεύτερο κομμάτι από την αξιοποίηση των δημόσιων ακινήτων και η πώληση των δικαιωμάτων εξόρυξης χρυσού στη Θράκη.


.

Δεν υπάρχουν σχόλια: