Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

O Γιώργος στη χώρα των φτωχών.

 Και τώρα που ολοκληρώνεται η σφαγή των Δημοσίων υπαλλήλων, ξεκινάμε και με τους ιδιωτικούς. 
Όλοι όσοι είχαν προσχωρήσει στο κίνημα του κοινωνικού αυτοματισμού, βλέπουν με τρόμο να έρχεται η σειρά τους. Τα 660 ευρώ του πρωτοδιόριστου καθηγητή θα φαίνεται ρετιρέ για τους χωρίς προστασία υπαλλήλους των επιχειρήσεων.
Με ένα αντεργατικό  κρεσέντο χθες στο υπουργικό συμβούλιο, με αποφάσεις-σοκ για την εργασία, την αμοιβή των μισθωτών και την κοινωνική υπόσταση της χώρας, προχώρησε στη περαιτέρω φτωχοποίηση  και εξαθλίωση των εργαζομένων.
 Οι κλαδικές συμβάσεις δεν θα επεκτείνονται (προκειμένου να καλύψουν όσους είναι εκτός συνδικάτων και όσους εργάζονται σε επιχειρήσεις-μη μέλη των αντίστοιχων εργοδοτικών Ενώσεων), οι εργαζόμενοι δεν θα καλύπτονται από την ευνοϊκότερη διάταξη (σύμβαση) και οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα μπορούν να συνάπτονται και από Ενώσεις προσώπων σε επιχειρήσεις κάτω των 50 ατόμων.
  Η μία φρατζόλα ψωμί και ένα μπουκάλι  γάλα, από επικοινωνιακή επίθεση στη βουλή κινδυνεύουμε να την δούμε  σαν διέξοδο στη πείνα που θέλουν να μας επιβάλλουν.
 Η κυβέρνηση φρόντισε μέσα από τα κρατικοδίαιτα ΜΜΕ των μεγαλοεργαλάβων-χορηγών να πετσοκόβει  έναν έναν τους  Έλληνες, βάζοντας τους  υπόλοιπους να αλαλάζουν από  χαρά που δεν είναι στη θέση τους.
 Τώρα που ένας ένας μπαίνει και αυτός στη θέση αυτή. οι αλαλαγμοί τελειώνουν. Τα βογγητά αυξάνουν. Και στα ερείπια της χώρας των φτωχών η φιγούρα του Γ.Α.Παπανδρέου τριγυρνάει. Σαν βαμπίρ που του τελείωσαν τα θύματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: