Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΙΖΝΟΓΚΟΥΝΤ

 Ένας 20χρονος οδηγείται στην αυτοκτονία λόγω ανεργίας και ανέχειας. http://www.cretalive.gr/new/52020/crete/I_anergia_odigise_20chrono_stin..autoktonia
Ένας 44χρονος  που δίνει τέλος στη ζωή του λόγω χρεών.
 Και ένας 55χρονος που προσπαθεί  να αυτοπυρποληθεί έξω από  τράπεζα στη Θεσσαλονίκη .
 Ένας ηθοποιός που η δουλειά του,διαφημίζεται  στις ειδήσεις  και που εξυμνεί
την προσπάθεια του πρωθυπουργού, ένας συγγραφέας που όλη τη βδομάδα η ΝΕΤ  διαφημίζει βιβλία του  και που αυτός  με τη σειρά του κατακεραυνώνει
όποιον  καταστρέφει την προσπάθεια  για  «κάτι καινούργιο».
 Ένας τραγουδοποιός που κλείνει το μάτι στην εξουσία που περιγελούσε,  ένας άνεργος, ένας ανάπηρος πολέμου που του έκοψαν το ρεύμα και αυτός βγήκε στο μπαλκόνι φωνάζοντας . http://news247.gr/ellada/eidiseis/ekopsan_to_reuma_se_anaphro_polemoy.1373003.html
  Ένας άστεγος που πριν ένα χρόνο είχε σπίτι αυτοκίνητο δουλειά και τώρα τρέφεται στα συσσίτια του  Δήμου και κοιμάται στα παγκάκια!
Μία πολυεκατομμυριούχος με παράδοση στον πολιτισμό που μας προτρέπει να  πνίξουμε τη φτώχεια μας στα μουσεία και στον πολιτισμό.!!  Ξεχνάει ότι τον πολιτισμό τον γεννάει η ανάγκη. Και αυτή τη στιγμή σε όλη την Ελλάδα η ανάγκη γεννάει πραγματικά πολιτισμό, μακριά από τα μουσεία και τα στημένα πανηγύρια.

Ο πολιτισμός ήταν και είναι αποτέλεσμα και έκφραση της ανάγκης.

 Μια γυναίκα υπουργού που τρέχει να πάρει 2 χιλιάρικα επίδομα γιατί απλά δεν της φτάνουν τα εκατομμύρια  που έχουν αποθηκεύσει και μια  γυναίκα  τρίτεκνη άνεργη που δεν δικαιούται το επίδομα γιατί το ένα παιδί ενηλικιώθηκε.
  
Καθημερινά ακούμε ειδήσεις που η μία ανατρέπει τη λογική τη άλλης. Βέβαια στα κρατικά και καθεστωτικά μέσα η ροή είναι «ομαλή». Δεν θα δείτε ποτέ τις αυτοκτονίες που έχουν διπλασιαστεί εδώ και καιρό.  ΕΔΩ
Επιδερμικά και φιλανθρωπικά θα σταθούν στους «άτυχους» της ζωής.
2 στημένα μηνύματα στο facebook αποτελούν κίνημα κατά των καταλήψεων.
4 μεγαλοδημοσιογράφοι παρέα με 10 «Ιζνογκούντ  ντόπερμαν»  κρίνουν επικρίνουν, τεμαχίζουν όποιον αντιστέκεται.
Οι τοπικές κοινωνίες ολοκληρώνουν τα καλοκαιρινά πανηγύρια.  Οι άνθρωποι που ασχολούνται με τα "καθώς πρέπει κοινά" έχουν την τιμητική τους. 
Οι απουσίες είναι αποτέλεσμα απάθειας και άρνησης του πολιτισμού που παράγουν τα πανηγύρια.
Μπορεί  όμως να είναι και αποτέλεσμα κακής ψυχολογικής κατάστασης. Που όρεξη για πανηγύρια  αν κινδυνεύεις να μείνεις χωρίς ρεύμα. Αν έχει μείνει ήδη χωρίς δουλειά.  Αν  τα οικονομικά σου δεν σου επιτρέπουν να μεγαλώσεις με την ασφάλεια που ονειρευόσουνα  τα παιδιά σου.
 Καθημερινά αντιμετωπίζουμε βολεμένους που βρίσκονται σε κατάσταση υστερίας και κάθε μέρα αναγνωρίζουμε καινούργιους έξω από το σύστημα που έχουν σκύψει το κεφάλι ενώ θα έπρεπε να βρίσκονται αυτοί σε κατάσταση υστερίας.
 Τελευταία ασχολούμαστε με τον διάδοχο του πριγκπα Γεωργίου του Β!
 Και αυτό .. δεν είναι καλό.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: