Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Ποια είναι η Ζωή Γεωργαντά που έκανε τις καταγγελίες για "φουσκωμένο" έλλειμμα...

Από το "press-gr" μέσω sibilla-
  Χθές εκδιώχθηκαν απο τη θέση τους 5 απο τα 7 μελη του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ
- παρέμεινε ο πρόεδρος και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων -, με διάταξη που πέρασε χθές σε άσχετο νομοσχέδιο. Τα στοιχεία έρχονται με καταιγιστικό ρυθμό. Η χώρα μπήκε σε τεράστιες περιπέτειες καί με άμεσες τραγικές συνέπειες.
Ας δούμε και το βιογραφικό της Ζ.Γεωργαντά που άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου.

Το βιογραφικό της όπως είχε αναρτηθεί στο site της  Ελληνικής Στατιστικής Αρχής

Ζωή Γεωργαντά, Καθηγήτρια της Εφαρμοσμένης Οικονομετρίας και Παραγωγικότητας, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Μέλος της ΕΛ.ΣΤΑΤ. με έγκριση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής των Ελλήνων μετά από εισήγηση του υπουργού
Οικονομικών.
Γεννημένη στην Αθήνα, με πτυχίο Οικονομικών από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μεταπτυχιακό τίτλο Μ.Α. και διδακτορικό Ph.D. στην Οικονομική Στατιστική και Οικονομετρία από το Πανεπιστήμιο του Leeds ΗΒ.
Διετέλεσε Επιστημονική Ερευνήτρια ΚΕΠΕ, Επισκέπτρια Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Harvard των ΗΠΑ, Ερευνήτρια του...
διεθνούς κύρους Κέντρου Οικονομικών Ερευνών των ΗΠΑ (NBER), Επιστημονική Σύμβουλος στον ΣΒΒΕ (Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας), στον ΟΟΣΑ, στο τ. Υπουργείο Ανάπτυξης, και άλλους ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως η Cambridge Econometrics και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Πολύ προσφάτως ΕπισκέπτριαΚαθηγήτρια του Πανεπιστημίου Cambridge του ΗΒ.
Έχει δημοσιεύσει επτά βιβλία και τρεις πραγματείες, περισσότερα από 50 επιστημονικά άρθρα, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες διεθνή επιστημονικά συνέδρια και έχει περισσότερες από 100 αναφορές στο έργο της.
Έγγαμη 20 χρόνια με τον αείμνηστο Εμπειρογνώμονα της UNIDO, τον φιλέλληνα Ριχάρδο Στέφανο Λίσσακ, ο οποίος διετέλεσε επί μακρόν ένας από τους πιο κοντινούς και διεισδυτικούς συμβούλους του Ανδρέα Γ. Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: