Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

"Δεν έχω κανένα συναίσθημα .."


   Τα λόγια αυτά ενός πολίτη που αδυνατεί να πληρώσει ακόμα και τη ΔΕΗ, ίσως να δίνει την εικόνα που υπάρχει σε όλη τη χώρα.
"Δεν ελπίζω πια σε τίποτα ... δεν έχω κανένα συναίσθημα ...".
Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, αισθάνονται ΚΑΙ ΒΡΊΣΚΟΝΤΑΙ 
σε ομηρία.
                     
 
Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες έχουν εγκλωβιστεί στην ανεργία και περιμένουν τα στελέχη των πράσινων ΜΚΟ να τους δώσουν ένα κομμάτι ψωμί για λίγους μήνες. 
Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες βρίσκονται όμηροι της "εργασιακής εφεδρείας" και αισθάνονται  ότι ανά πάσα στιγμή ένα πράσινο χέρι
θα τους πάρει και θα τους πετάξει στη πυρά.
 Ξαφνικά το συναίσθημα της ομηρίας υπερισχύει της αγανάκτησης.
 Το "σύνδρομο της Στοκχόλμης" - το αίσθημα εξάρτησης που αναπτύσσουν οι όμηροι, απέναντι σε αυτούς που τους στερούν την ελευθερία τους - αναπτύσσεται και στη κοινωνία ολόκληρη. Το Πασοκ θέλει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, τότε που το συναίσθημα της ομηρίας θα είναι στο δικό του limιτ up. Eχει ξανανιώσει την απαξίωση και την οργή και έχει ανακάμψει.  
 Η κυβέρνηση επιστρατεύει όλους τους "βολεμένους", αυτούς που δεν μπορούν να νοιώσουν το συναίσθημα της ανεργίας της οικονομικής ανέχειας, το συναίσθημα του αυτοεξευτελισμού ακόμα και μπροστά στα μάτια των παιδιών σου. Φασουλήδες, Χωμενίδηδες, Σαββόπουλοι μέσα στην τριφυλή  ζωή τους και με πιστοποιητικά αριστερού παρελθόντος έρχονται να μας πείσουν ότι "ο Γιώργος κάνει ότι μπορεί", ότι "όταν βουλιάζει το πλοίο δεν τα βάζεις με τον καπετάνιο αλλά τον στηρίζεις μπας και σώσει το πλοίο!"   η προχωράνε στη χυδαιότητα σαν τον Χωμενίδη. εδω
 Έχουν όπλα. Απαγορευμένα και χυδαία. Αλλά θα τα χρησιμοποιήσουν. Τα χρησιμοποιούν. Βλέπουν τους ανθρώπους  σαν τσουβάλια που με κατάλληλους χειρισμούς θα πάνε στην κατάλληλη ντάνα.
 Τους έχουμε υποτιμήσει και το ξέρουν. Είναι στριμωγμένοι αλλά επικίνδυνοι. Αυτή τη φορά αν πέσουν θα πάρουν πολλούς στο λαιμό τους.  Και δεν έχουν σκοπό να το κάνουν χωρίς να εξαντλήσουν όλα τα όπλα που έχουν στη διάθεση τους.
 Η μάχη τώρα αρχίζει και θα είναι μεγάλη και σε διάρκεια και σε απώλειες.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στην ίδια μοίρα είμαστε όλοι.Θα μας πεθάνουν ..

Ανώνυμος είπε...

Πριν το χαράτσι: 1,16 εκατομμύρια (!) διαταγές διακοπής ρεύματος. Μετά το χαράτσι πόσες;



Γράφει ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ



Σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας της εταιρείας, μέσα στο 2010 η ΔΕΗ εξέδωσε 1.160.000 εντολές για διακοπή ρεύματος!

Δηλαδή, πέρσι, πριν ακόμα έρθουν τα μεσοπρόθεσμα και τα εφαρμοστικά, πριν ο ΦΠΑ πάει στο 23% και πριν την «εργασιακή εφεδρεία», πάνω από 1 εκατομμύριο λαϊκά νοικοκυριά και μικρομάγαζα είχαν φτάσει σε τέτοιο βαθμό εισοδηματικής καχεξίας που αδυνατούσαν να πληρώσουν εμπρόθεσμα το ρεύμα.

Από αυτές τις 1.160.000 διαταγές διακοπής εκτελέστηκαν οι 254.000!

Δηλαδή, μέσα στο 2010 ως συνέπεια των όσων – μόνο μέχρι εκείνη τη στιγμή – είχαν υποστεί οι λαϊκές οικογένειες και οι βιοπαλαιστές,

οι 254.000 από αυτούς, μη έχοντας χρήματα να πληρώσουν, έμειναν για κάποιο διάστημα χωρίς ηλεκτρικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που φτάνουν μέχρι τον Ιούλιο του 2011, από εκείνες τις 254.000 περιπτώσεις διακοπής του ρεύματος, οι περίπου 100.000 παραμένουν εν ισχύι!

Δηλαδή, χωρίς να υπολογίζεται τι έχει συμβεί εντός του 2011, μόνο από το 2010 περίπου 100.000 οικογένειες, μαγαζιά κλπ. δεν έχουν ρεύμα γιατί δεν βρήκαν ποτέ τα χρήματα για την επανασύνδεσή του.

Και ενώ έτσι έχουν τα πράγματα.

Ενώ η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο λαός έχει ως συνέπεια πάνω από ένα εκατομμύριο οικογένειες (με δυο, τρία ή περισσότερα μέλη) να μην έχουν τα λεφτά για να πληρώσουν το ρεύμα στην ώρα του.

Ενώ εκατοντάδες χιλιάδες έχουν χρεοκοπήσει σε τέτοιο βαθμό που τους κόβεται το ρεύμα.

Ενώ στην Ελλάδα ο λαός πέρσι είτε αγκομαχούσε είτε αδυνατούσε πλήρως – και αποδεδειγμένα – να πληρώσει το λογαριασμό του ρεύματος (σ.σ.: πόσο μάλλον φέτος με το νέο χαράτσι!)

έρχονται – οι άθλιοι – και όχι μόνο προσθέτουν κι άλλο φόρο στον εξουθενωμένο λαό, όχι μόνο επιβάλλουν το νέο χαράτσι στα ακίνητα, αλλά το επιβάλλουν και μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ!

Δηλαδή, μέσω των λογαριασμών που ήδη – όπως καλύτερα από τον καθένα γνωρίζουν οι ίδιοι και οι Υπηρεσίες τους – εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν να τους πληρώσουν!