Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΗΤΑΝ ΑΔΙΕΞΟΔΟ

Τραγικές φιγούρες χθες στη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός και οι γύρω από αυτόν. Άνευροι, με κομμένα τα φτερά, αποδεχόμενοι πλήρως την υποταγή στα κελεύσματα της τρόικας έδιναν εικόνα ανθρώπων σε απόγνωση. 
  Μεγαλύτερη η απόγνωση της κοινωνίας, που βλέπει να εξανεμίζονται οι τελευταίες ελπίδες για ανάκαμψη. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, φορομπηχτικά στο σύνολό τους, θα τινάξουν την ύφεση στα ύψη. Αιχμάλωτοι πλέον των επιλογών τους, βλέπουν τη καταστροφή να έρχεται και υπνωτισμένοι ψελλίζουν δικαιολογίες, Θέλουν να αποκτήσουν άλλοθι, χρόνο.  Χειρότερη η εικόνα της κουστωδίας του. Βλαχομπαρόκ νεοπλουτισμός, επιδειξιoμανία. αγραμματοσύνη. Τα εχέγγυα μιας κακής διακυβέρνησης σε όλο της το μεγαλείο.
  Το χειρότερο είναι ότι τα μέτρα αυτά δεν θα αποδώσουν. Θα εισπράξουν χρήματα που θα λείψουν από την αγορά, η οποία θα συρρικνωθεί ακόμα περισσότερο, τροφοδοτώντας τον φαύλο κύκλο της ύφεσης. Αύξηση ανεργίας, κλείσιμο επιχειρήσεων μείωση φορολογητέας ύλης, μείωση εσόδων.
 Αναρωτιέσαι αν είναι πραγματικά τόσο άχρηστοι ή απλά εκτελούν πειθήνια τις εντολές και για ποιο λόγο. Η απάντηση στο μυαλό του καθένα υπάρχει. Μένει το πέρασμα του χρόνου για να το επιβεβαιώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: