Η χρεωκοπημένη Eurobank αποροφήθηκε απο την ALPHΑ λέει η αγορά, και το χρηματιστήριο διεύψευσε και τις τελευταίες ελπίδες.
Η Proton ψάχνει απεγνωσμένα καβαλιέρο.
Η Πειραιώς προσέφυγε σε μηχανισμό στήριξης και δανείστικε με 3,5%.
Ο ΔΟΛ και ο όμολος Μπόμπολα έχουν προβλήματα επιβίωσης - εκβιάζουν για νεα χαριστικά δάνεια -.
Η αναδιάρθρωση με τους ιδιώτες πάει περίπατο.
Περοσσότερες απο 120 σχολές έχουν καταληφθεί.
Οι ανεργία - σε αντίθεση με το ΧΑΑ- πιάνει κάθε μέρα limit up.
Τα έσοδα είναι σε υστέρηση, τα έξοδα ξεπέρασαν κάθε πρόβλεψή, η ύφεση μεγαλύτερη απο ποτέ.
Διαβάστε τώρα και τι λέει . Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτουςμ της Βουλής, που παρακολουθεί την εκτέλεσή του, κάνει φύλλο και φτερό την οικονομική πολιτική ΓΑΠ (και με Παπακωνσταντίνου και με Βενιζέλο) και αν σας κάνει κέφι πείτε και "καλό μήνα".
Η έκθεση τονίζει ότι αναθεωρήθηκαν «επί τα χείρω» οι εκτιμήσεις και υπάρχει «σημαντική επιδείνωση των μακροοικονομικών δεδομένων».
Για το χρέος προειδοποιεί ότι «η δυναμική του πλέον είναι εκτός ελέγχου» και για το έλλειμμα ότι «θα υπερβεί τις προβλέψεις ακόμη και με την υπόθεση ότι το σύνολο των μέτρων που προβλέπονται στο μεσοπρόθεσμο, καθώς και κάποια μέτρα που λήφθηκαν αργότερα, θα υλοποιηθούν εγκαίρως και στο ακέραιο έως το τέλος του έτους»!
Εκφράζει δε την εκτίμηση ότι «υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι στην υλοποίηση του μεσοπρόθεσμου»
και ότι «θεωρείται απίθανο» να σταθεροποιηθεί το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ «ενισχύοντας έτσι τις αμφιβολίες των αγορών για την επιτυχία του μεσοπρόθεσμου και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας». «Η δυναμική του λόγου του χρέους προς το ΑΕΠ παραμένει ανεξέλεγκτη, καθώς οι παράγοντες που το προσδιορίζουν εξελίσσονται αρνητικά»,προσθέτει.
Ουσιαστικά εκτιμά ότι ούτε με την υλοποίηση του μεσοπρόθεσμου αναστρέφεται η κατάσταση (άρα θα χρειαστούν νέα μέτρα;). «Η απαρέγκλιτη και έγκαιρη εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου είναι δυνατόν να περιορίσει σημαντικά, αλλά όχι και να εξαλείψει πλήρως τις αποκλίσεις από τον ετήσιο διορθωμένο στόχο του ελλείμματος», τονίζει.
Για την πορεία του προϋπολογισμού σημειώνει ότι είναι «ιδιαίτερα ανησυχητική» η εξέλιξη του πρωτογενούς ελλείμματος που αυξήθηκε στο 2,4% από 1,5% το 2010.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου