Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Ναυπηγείο Νεώριον Σύρου...ώρα μηδέν!!! - Στον αέρα 1300 εργαζόμενοι

 Τελικό χτύπημα και απο την ανακοίνωση της λίστας των "φοροφυγάδων" όπου το Νεώρειο εμφανίζεται να χρωστάει 146εκ.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία του ναυπηγείου Νεωρίου μεταξύ των εργαζομένων, της διοίκησης του ναυπηγείου, των πολιτικών
και των φορέων του νησιού.
Οι εργαζόμενοι είχαν καλέσει τους τρεις Βουλευτές του νομού, τον περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γ. Μαχαιρίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γ. Πουσσαίο, τον Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης και φορείς της Σύρου.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, ο Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Γ. Βρούτσης, ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Γ. Δεκαβάλλας και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Γ. Ρούσσος. Όλοι οι υπόλοιποι έλαψαν δια της απουσίας τους.
Το θέμα της συζήτησης ήταν η  ενημέρωση των πολιτικών και των φορέων για την μεγάλη οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει το ναυπηγείο, τις μεγάλες προσπάθειες που γίνονται από τη διοίκηση και ιδιαίτερα τους εργαζομένους για να παραμείνει σε λειτουργία , την αδυναμία της επιχείρησης να καλύψεις της οικονομικές τις υποχρεώσεις προς τρίτους και ιδιαίτερα προς τους εργαζομένους καθώς και για την ειδοποίηση από τη ΔΕΗ για διακοπή ρεύματος αύριο Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου εάν δεν τακτοποιηθούν οι μεγάλες οφειλές και οι απλήρωτοι λογαριασμοί.
Επίσης οι εργαζόμενοι και η διοίκηση του ναυπηγείου ζήτησαν από τους πολιτικούς, που παρευρέθηκαν στη σημερινή συνάντηση, να τους στηρίξουν, να πάρουν πρωτοβουλία, να πιέσουν, να βοηθήσουν να πραγματοποιηθούν οι δεσμεύσεις και οι υποσχέσεις των πολιτικών, του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της κυβέρνησης και να έχούν ίση μεταχείριση, στήριξη και αντιμετώπιση με τα  ναυπηγεία Σκαραμαγκά, γιατί με τη σημερινή κατάσταση το ναυπηγείο της Σύρου οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε κλείσιμο.
ρεπορτάζ  .syrostv1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: