Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Ναυαγεί ο τουρισμός...για να αποδείξει ότι είναι καλός καπετάνιος......

 Αν όλα αυτά έπρεπε να γίνουν 20 Ιουλίου, αν είναι λογικό να αρνείσαι μια χρονική μετάθεση του νομοσχεδίου, αν είναι λογικό να έχεις 20 Ιουλίου  μία νέα Κερατέα, την ώρα που η προσπάθεια να σωθεί η χρονιά είναι στο αποκορύφωμά της. 
Aυτό το ξέρει ο Υπουργός και όσοι παίρνουν μαζί με αυτόν τις αποφάσεις.
 Μπορεί η "Αριστερή πρωτοβούλία" του ΠΑΣΟΚ να έχει δίκιο όταν καταλογίζει στον Γ.Ραγκούση, όσα στην ανακοίνωση της αναφέρει.  Μπορεί ο Ρέππας να τα χώνει απο το  ALTER στον υπουργό για τις μεθοδεύσεις του, μπορεί μπορεί μπορεί..... Όμως τη ζημιά που προκαλεί αυτή η παιδιάστικη συμπεριφορά στο Τουρισμό και σε επαγγελματίες, ίσως να μη μπορέσει ποτέ αναστρέψει η χώρα. 
Και όλα αυτά μία μέρα πριν απο την απόφαση της ΕΕ, με την οποία η χώρα μπαίνει σε νέες περιπέτειες. 
Καλά λέει η LE MONDE.."Μας κυβερνούν παιδάκια".
Αν πηγαίναν να παίξουν και σε άλλη παραλία;.



Το ρεπορτάζ του zougla.gr
Άκαρπες απέβησαν οι ολιγόλεπτες συνομιλίες, το μεσημέρι, μεταξύ των ιδιοκτητών ταξί και του υπουργού Υποδομών, Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος εμμένει
στις θέσεις του, καθώς δεν φαίνεται διατεθειμένος να κάνει ένα βήμα πίσω, όσον αφορά στο άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

Περίπου στις 12:45 το μεσημέρι, ένταση προκλήθηκε, όταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ταξί, Θύμιος Λυμπερόπουλος, ανακοίνωσε ότι στη συνάντηση δεν βρέθηκαν σημεία συνεννόησης και προανήγγειλε συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, η μορφή των οποίων θα ανακοινώνεται την τελευταία στιγμή, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί για αιφνιδιαστικές κινήσεις του κλάδου.

Ο κ. Λυμπερόπουλος τόνισε ότι η επταμελής αντιπροσωπεία κατέθεσε πρόταση για 6μηνη παράταση-κατοχύρωση του διαλόγου και με δέσμευση για πλαίσιο πληθυσμιακής αναλογίας στην έκδοση των αδειών, όπως προέβλεπε το προεδρικό διάταγμα Ρέππα. Παράλληλα, πρότειναν να πληρώνονται οι άδειες και να υπάρχει δέσμευση για τη μη δημιουργία καρτέλ.


Σύμφωνα με τον κ. Λυμπερόπουλο, ο υπουργός ουσιαστικά απέρριψε την πρόταση, σημειώνοντας ότι ο νόμος Παπακωνσταντίνου απελευθερώνει τα πάντα.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ εκτίμησε ότι δεν θα περάσει τίποτα από αυτά, που προβλέπονται για τα ΤΑΧΙ, ότι στο τέλος τα μέλη του κλάδου θα βγουν νικητές και πρόσθεσε ότι αγώνας συνεχίζεται και ότι «το πού θα πάμε και τι θα κάνουμε, δεν θα το λέμε δημόσια». Υποστήριξε, επίσης, ότι ολόκληρη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, η πλειονότητα των βουλευτών της αντιπολίτευσης, τα Συνδικάτα και ολόκληρη κοινωνία είναι με το μέρος τους.

Οι ιδιοκτήτες ταξί, φανερά εξοργισμένοι, επιτέθηκαν με πέτρες και μπουκάλια στις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονται από το πρωί στην είσοδο του υπουργείου. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Ακολούθησαν επεισόδια έξω από το υπουργείο, μεταξύ αυτοκινητιστών και αστυνομικών.

Εντός της ημέρας θα συνεδριάσει εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο της ομοσπονδίας, προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση του κλάδου.

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», όταν ένα τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε τουρίστες επιχείρησε να μπει στον χώρο του αεροδρομίου, με αποτέλεσμα να δεχθεί επίθεση με πέτρες από τους ιδιοκτήτες των ταξί που βρίσκονται στο σημείο.

Οι απεργοί, οι οποίοι πληροφορήθηκαν ότι δεν υπήρξε συμφωνία της αντιπροσωπείας τους με τον υπουργό Υποδομών Γιάννη Ραγκούση, έχουν ανάψει φωτιές γύρω από το αεροδρόμιο Ηρακλείου και δεν επιτρέπουν σε κανέναν να πλησιάσει.

Στα Χανιά οι αυτοκινητιστές πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της πόλης. Η πορεία των ταξί κινείται αυτή την ώρα προς το αεροδρόμιο Χανίων.

Μηχανοκίνητη πορεία πραγματοποιούν και οι ιδιοκτήτες ταξί στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, περίπου 300 αυτοκινητιστές έχουν μεταβεί στα διόδια του Ρίου, επί της εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου και στα διόδια της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, όπου επιτρέπουν την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: